cristian bh scrie:butoaie pline.
cristi_vidican scrie:
P.S. Lasă că vine iulișca și ... urma scapă turma
cristian bh scrie:La un stup ,la penultima vizita acu vreo 2 saptmani,nu era nimic puiet,nici macar capacit,
A roit barem de doua ori,dar fiind calm am conchis ca urmeaza ca matcuta sa inceapa sa oua.
Cand m-am uitat alaltaieri sa vad care-i treaba,pe o rama,plina de altfel cu pastura iaca botci capacite,trei sau patru.
Am mai zarit ici,colo sicateva larve printre pastura,...in rest nu m-am mai uitat atent,fiind surprins de prezenta botcilor.
Sa caute s-o schimbe,sau astea nu se lasa pana nu ramane cutia goala?
cristian bh scrie:Sapt trecuta la un stup am observat lipsa puiet capacit,cuib cu coronite si pastura multa (sicrie pt cei nefamiliarizati cu subsemnatul)si ceva larve si oua prin rame si printre pastura.Chiar erau bune de extras cateva dar vazand oua printre am lasat asa ,azi uitandu-ma in ideea de a introduce rame cladite pt spatiu.
Insa tot ce e capacit e doar trantor,celule deformate,multe oua si larve,insa ce se apropie de capacit se lungesc inspre a fi tot trantor.
ceva botci anemice,iar oua pe lateral,sau cate trei n-am vazut....doar in vreo doua celule am gasit doua oua.
Acu,o fi matca trantorita sau e bezmetic ?Asta io inca nu sunt sigur,...si cam care ar fi treaba urgenta cu el,....
cristian bh scrie:La un stup ,la penultima vizita acu vreo 2 saptmani,nu era nimic puiet,nici macar capacit,
A roit barem de doua ori,dar fiind calm am conchis ca urmeaza ca matcuta sa inceapa sa oua.
Cand m-am uitat alaltaieri sa vad care-i treaba,pe o rama,plina de altfel cu pastura iaca botci capacite,trei sau patru.
Am mai zarit ici,colo sicateva larve printre pastura,...in rest nu m-am mai uitat atent,fiind surprins de prezenta botcilor.
Sa caute s-o schimbe,sau astea nu se lasa pana nu ramane cutia goala?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori