Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde viorel55 » 04 Iul 2016, 13:03

Fetea prin fata...altii prin spate...important este sa convingem autoritatile ca trebuie sa ne ajute...
http://www.stiriagricole.ro/achim-irime ... 38187.html
viorel55

Mesajde Hunbee » 09 Iul 2016, 21:23

Nu ma pot abtine.
Ca de obicei articol scris intre doua cafele. " creste pretul la miere".
Creste profitul comerciantilor, creste pretul de raft, nicidecum pretul la producator.
Plina tara de pitipoance cu faculta de jurnalism care habar nu au ce inseamna activitatea agricola.
Rar vezi un articol pe agricultura scris cu capul.
Amatori...
Hunbee

Mesajde mircea_tm » 10 Iul 2016, 10:53

CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde jonny_it » 11 Iul 2016, 19:22

Din ce stiu eu cei care au proiecte cu fonduri europene nu pot accesa acesti bani, si nici pe cei de la APIA. Cei care au proiecte aveti grija, intrebati mai intai!
Eu nu ma pricep. :D
jonny_it

Mesajde Closcutz » 11 Iul 2016, 20:14

Johnny nu e adevarat ce spui... In 2014 eu am beneficiat de ajutor de minimis vreo 800 lei desi aveam in desfasurare proiect anul asta am bifat si transa a doua.... deci nu e nici o interdictie.
Closcutz

Mesajde jonny_it » 11 Iul 2016, 20:39

Closcutz scrie:Johnny nu e adevarat ce spui... In 2014 eu am beneficiat de ajutor de minimis vreo 800 lei desi aveam in desfasurare proiect anul asta am bifat si transa a doua.... deci nu e nici o interdictie.

Atunci de la APIA nu pot lua cei cu proiecte.

Oricum am facut si eu un calcul 200 x 50 lei = 10000 lei / 2,5 = 4 tone de zahar. Prea frumos sa fie adevarat! :lol:
jonny_it

Mesajde proapis13 » 12 Iul 2016, 08:28

jonny_it scrie:Din ce stiu eu cei care au proiecte cu fonduri europene nu pot accesa acesti bani, si nici pe cei de la APIA. Cei care au proiecte aveti grija, intrebati mai intai!
Eu nu ma pricep. :D

Reciteste conditiile,eu am beneficiat si in 20144 de ajutor concomitent cu M141 :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde stefanmadalin » 12 Iul 2016, 09:17

jonny_it scrie:
Oricum am facut si eu un calcul 200 x 50 lei = 10000 lei / 2,5 = 4 tone de zahar. Prea frumos sa fie adevarat! :lol:

Pai nu iti dau bani ca sa-ti iei zahar, iti dau bani pentru biostimulatori/turte...siroape..ce se gasesc in nustiu ce lista. Sau e si zaharul pe lista aia?
stefanmadalin

Mesajde cristi_vidican » 12 Iul 2016, 11:46

stefanmadalin scrie:Pai nu iti dau bani ca sa-ti iei zahar, iti dau bani pentru biostimulatori/turte...siroape..ce se gasesc in nustiu ce lista. Sau e si zaharul pe lista aia?

vom vedea dacă Hotărârea de guvern se va face cu dedicație sau nu.
Acum 2 ani era cât pe ce să se facă cu dedicație pt cei care vindeau siropuri.
Cineva (de-al nostru) a pus în paranteză și zahăr. A fost bine.

Oricum, dacă ajutorul e de 50 lei/familie e, cred, cel mai consistent ajutor primit de apicultori (facem excepție de la măsuri)
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde yulian » 12 Iul 2016, 13:30

cristi_vidican scrie:... dacă ajutorul e de 50 lei/familie...

M-as mira sa fie darnicia statului asa de mare...cand asociatiile au cerut 10 lei/familie si statul sa vina sa zica...nu...pe banii mei pac-pac 50 lei. ;)
yulian

Mesajde lucky5strike » 12 Iul 2016, 14:02

S-au mai vazut minuni... :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 12 Iul 2016, 14:56

lucky5strike scrie:S-au mai vazut minuni... :D

Eu nu-i mai cred pe mincinosii de ne conduc.......
:roll:
peterneamt

Mesajde lucky5strike » 15 Iul 2016, 01:21

[...]
Urmare a adresei MADR nr 126912/22.06.2016, respectiva a notei DAJD nr 8104/14.07.2016 pe maginea evaluării pierderilor suferite de apicultori pe parcursul primăverii-verii 2016, vă comunicam următoarele:
Sezonul apicol 2016 (martie-iulie a.c.) a debutat cu o primavara grabnica, fapt ce a impulsionat dezvoltarea familiilor de albine. Ca atare, rezervele de miere din familii au scazut foarte rapid, iar pentru a le mentine, apicultorii au trebuit sa inceapa hraniri de completare a familiilor de albine. Cultura la rapita a fost mediocră, productiile de miere au fost modeste. Începând cu 3-5 mai, apicultorii au deplasat familiile la culesul de salcam, care a fost pentru 3 săptămâni inexistent. Zgârcenia de nectar din natura a făcut ca familiile sa fie mentinute in viaţă cu hrăniri artificiale. Trebuie spus că aceste hrăniri pot salva o familie, dar nu o pot fortifica pentru valorificarea la maxim potential a unui cules de productie. Astfel că la culesul de faneaţă de la campie, unde flora spontana este oricum mult redusă din cauza ierbicidărilor masive, familiile de albine s-au prezentat într-o stare slabă, neputând valorifica mare lucru din potenţialul de cules.
Culesul la floarea soarelui a fost si el insuficient datorită intemperiilor, culegătoarea din familii afectată de chimizarea campurilor cu pesticide, astfel că, per ansamblu, familiile de albine sunt la această dată cu 30% mai slabe faţă de nivelul obişnuit, iar productia de miere a acestui an este doar 40% din media pe ultimii cinci ani. Producţie realizată cu costuri foarte mari, incât putem spune ca apicultorii au ramas cu satisfacţii materiale extreme de modeste in acest an, campania de pastoral a anului 2016 semănând mai degrabă cu un act de benevol sprijin pentru agricultură, sub aspectul polenizarii culturilor pomicole sau vegetale, respectiv de menţinere a biodiversitatii. Ca atare, salutăm interesul MADR pentru situaţia apicultorilor români şi considerăm fericită inspiraţia Ministerului de a gândi un sprijin financiar de urgenţă pentru apicultura romanească, grav încercată de intemperiile din acest sezon.
-----------------------------------
Relativ la costuri, nu dorim sa luam in calcul situaţia apicultorilor care au pierdut efectiv familii de albine, cum se cere in nota MADR, considerăm atari situaţii ca fiind un act de neprofesionalism, de neglijenţă, de neştiinţă sau de forţă majoră care n-ar face obiectul vreunui sprijin.
In schimb, estimăm că pentru a salva o familie de producţie de la inaniţie, în intervalul 1 mai - 1 iulie 2016, apicultorul a trebuit să administreze săptămânal ~3 litri sirop de zahar 2:1, ceea ce ar însemna un cost de cca 2,5 kg zahar pe săptămână.
În concluzie, în intervalul 1 mai-1 iulie a.c., estimăm un cost de 20 kg de zahar (56 RON) pentru a menţine in viaţă/în parametrii de producţie, o familie de albine.
[...]
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pngflorin » 15 Iul 2016, 10:00

Documentatia trebuie depusa catre asociatiile din care facem parte ?
pngflorin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA