ignatov andrei scrie:Poate aici, pe pagina mea voi primi un raspuns:
- Oare cat tine, la unii apicultori foarte tineri, sezonul activ si de la ce varsta au inceput, pentru ca ma crucesc cand vad cate matci, rase, linii si alte bazdaganii, au reusit sa testeze, sa verifice, ca sa poata da si verdicte...?!?
M-am autosesizat
Am 30 de ani, am avut primele 2 familii la 14 ani. Am invatat de la bunicul meu, stupi in familie din 1898. Mama bunicului meu a fost primul apicultor din familie(stupi primitivi la inceput, apoi stupi din lemn si coceni de porumb, apoi adaptati la rame mobile). Nu au existat intreruperi timp de 118 ani.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial bunicul(1945) meu avea 17 ani si a fost cea mai grea perioada in stupina, au ramas doar cu 1 singura familie. In anii urmatori au inceput sa refaca numarul. La un moment dat aveau niste stupi de peste 1 metru lungime cu rame de 18 x 18 cm, un fel de orizontal primitiv, cumparati intre timp de la un unchi al bunicului, apicultor si el. Bunicul meu a taiat ramele si a legat cu sfoara cate 4 si a trecut pe dadant. Putem sta cel putin 1 saptamana sa discutam despre istoria familiei mele legata de apicultura.
Daca suntem tineri nu inseamna ca suntem prosti.
PS: buckfast testez din 2002.
Bunicul meu a avut carnica adusa de la niste sasi, si nu a fost multumit de ea
Dv cate familii aveti acum?