Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde lucky5strike » 21 Iul 2016, 22:32

dandy scrie:
lucky5strike scrie:
dandy scrie:
20160715_121606.jpg
Salutare

Cam acesta este pretul la raft!!!!!!!!!!!!! :?:

Colegu, gresit. Si asta doar daca nu te ocupi cu dezinformarea (sper ca nu e cazul) :roll:

Salutare
Unde dai mierea sa stiu si eu de ce este dezinformare :!:

Taman ca nu e!

Din poza aia si comentariul tau am conclus gresit ca... era pretul pe kilo. Asta e... magar batran care nu mai vede bine. Se pare ca ma apuc iar de ros morcovi. :idea:
---
Mierea, draga de ea... o dau unde e mai bine. Sau n-o mai dau.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Gicuta » 22 Iul 2016, 11:15

Marius Adrian scrie:Vin vremuri grele pentru apicultori. Pretul mierii nu va mai creste. Tare mi-e teama ca la anul vom avea un pret mic si la salcam. S-a ajuns in faza in care ai doua optiuni. Ori ai 40-50 de stupi si vinzi cu borcanul ,ori treci la faza a doua de profesionist cu 400-600 de stupi, sa iti permiti sa vinzi mierea la preturile astea.A treia cale nu exista. Cu aceleasi probleme se confrunta si crescatorii de vaci de lapte, capre, pasari outoare etc. Daca are 3-4 vaci ,vinde lapte la abonament ,branza in piata si nu are probleme. Daca ajunge la 15 caci ,incep problemele, nu mai are clientele si vinde laptele ci 80 de bani la procesatori. Credeti ca ei nu se intreba de ce platesc procesatorii 80 de bani pe litru si la magazin e 3,5-4 lei? Si pe deasupra ii mai scoate si grasimea. Trebuie sa ne adaptam ,altfel vom avea aceleasi probleme in fiecare an.Fermele mari sunt viitorul, pentru ca profitul este mic pe cap de animal,pasare sau familie de albine. Un lucru care s-ar putea face pentru noi ar fi subventia directa.Este o minciuna gogonata ca nu se poate.

Sunt total de acord cu cele scrise!
In plus, cred ca ar trebui sa lasam frica de furat si sa ne ajutam unii pe altii. Sau sa colaboram.
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde Marius Adrian » 22 Iul 2016, 12:59

Ar exista o solutie pentru apicultorii romani. Sa ne vindem mierea la un pret dublu decat cel actual. Cum? Ne trebuie piata in Europa de vest. Cred ca daca cei care conduc destinele apiculturii in Romania s-ar implica am gasi piata de desfacere. Mierea produsa de stuparii romani nu se compara cu mierea produsa in marile ferme ,care hranesc industrial albinele. Trebuie promovata calitatea si mierea insotita de avizele si calitatea mierii. Am vazut postsri cu cei care au vazut miere in supermarkete in occident cu un pret de 7 euro borcanul de 400gr. Corect ,dar acea miere e de ceamai buna calitate,asa cum o produce stuparul roman. De unde stim noi ce se intampla cu mierea noastra,dupa ce o dam la procesator? Mierea ca de altfel multe produse alimentare poate fi inmultita in mod legal.Apoi se vine cu adaugari de polen si marirea consistentei .Ne trebuie un mare procesator din vest care sa ne preia mierea la pretul corect.Nu prin intermediari. Chiar daca ducem noi mierea acolo ,dar fara intermediari. Ne putem asocia 5-8 apicultori inchiriem un camion si o ducem personal.
Marius Adrian

Mesajde cucubau » 22 Iul 2016, 13:18

Marius Adrian scrie:.Ne trebuie un mare procesator din vest care sa ne preia mierea la pretul corect.Nu prin intermediari. Chiar daca ducem noi mierea acolo ,dar fara intermediari. Ne putem asocia 5-8 apicultori inchiriem un camion si o ducem personal.

Apicultura in Romania asa cum o stim in ziua de astazi , peste catva ani va fi doar amintire.
Nu pretu la miere si nici faptul ca ea, mierea , ajunge unde ajunge prin intermediari va face ca apicultura noastra sa-si dea obstescul sfarsit.
Marele nejuns va consta in modificarile climatice pe deoparte si pe cealalta parte otravirea sistematica a culturilor agricole gen FS.
Pe viitor vor fi din ce in ce mai putini apicultori dispusi sa-si sacrifice munca in favoarea fermierilor , cei care anual cer derogari pentru folosirea substantelor neonice pentru tratarea semintelor.
Ore de ce nu cer derogari pentu ca in loc de nuprid sa folosesca furadan?
Sunt mai importante ciorile si soarecci decat albinele?
Indiferent de numarul de famili , indiferent de sistem , daca in natura nu este nectar sau atunci cand este ,este si acela otravit , cui ii va mai convenii sa investeasca si sa munceasca moca.
In acest an cine a boicotat FS are de ce sa fie multumit .
La pretul de achizitie al mieri , tinand cont de cantitatea produsa si cheltuielile necesare pentru producerea ei , mai castigati au fost cei care au ramas pe vatra si au administrat zahar.
........
cucubau

Mesajde Hunbee » 22 Iul 2016, 21:19

Nu stiu. Anul asta nu am mortalitate la fs si nici altii nu se plang.
Sunt convins ca fermierii ca au folosit aceleas substante ca a ul trecut.
Anult trecut prapad anul asta nimic.
Sau trimis in 2015 in europa albine moarte pt analize. Nimic. Nici o concluzie.
Facem scandal dar ndeva firul se rupe si iara fiecare e pe cont propriu si la mila soartei.
Productia iarasi e buna ptr ca avem umiditate f buna si nu e caniculA.
Doar ca... Pretul. Pretul batal vina.
Hunbee

Mesajde jiji » 22 Iul 2016, 22:17

VA SALUT
am citit de curand un studiu din germania ce demostreaza legatura directa dintre depopulare stupilor si neocotinoide asa ca pentru mine acest studiu vine ca o completare la ceeea ce vad .
jiji

Mesajde dandy » 22 Iul 2016, 22:40

lucky5strike scrie:
dandy scrie:
lucky5strike scrie:
dandy scrie:
20160715_121606.jpg
Salutare

Cam acesta este pretul la raft!!!!!!!!!!!!! :?:

Colegu, gresit. Si asta doar daca nu te ocupi cu dezinformarea (sper ca nu e cazul) :roll:

Salutare
Unde dai mierea sa stiu si eu de ce este dezinformare :!:

Taman ca nu e!

Din poza aia si comentariul tau am conclus gresit ca... era pretul pe kilo. Asta e... magar batran care nu mai vede bine. Se pare ca ma apuc iar de ros morcovi. :idea:
Mierea, draga de ea... o dau unde e mai bine. Sau n-o mai dau.

Salutare

Astazi nu mai era in oferta (29.98 kg) ;)
dandy

Mesajde Mihnea 97 » 26 Iul 2016, 07:16

Trist dar adevarat , am ajuns sa vindem mierea la pret de marmelada ! Sa fie oare începutul unui sfirsit al apiculturii din Romania?
Mai deunazi am gasit un filmulet pe net in care presedintele ACA Romania explica cum se lupta pentru obtinerea unei subventii amarite pe fam. de albine , e clar ca ne paste falimentul. Oare acest presedinte ACA ar putea sa ne explice clar de ce nu achizitioneaza miere la preturi decente , de ce pina acum nu au reusit sa creeze un brand si sa nu mai depinda de intermediarul neamt , de ce....... , ar fi multe de zis dar nu prea ne asculta nimeni .
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Mesajde teinegru64 » 26 Iul 2016, 10:42

Mihnea 97 scrie:Trist dar adevarat , am ajuns sa vindem mierea la pret de marmelada ! Sa fie oare începutul unui sfirsit al apiculturii din Romania?
Mai deunazi am gasit un filmulet pe net in care presedintele ACA Romania explica cum se lupta pentru obtinerea unei subventii amarite pe fam. de albine , e clar ca ne paste falimentul. Oare acest presedinte ACA ar putea sa ne explice clar de ce nu achizitioneaza miere la preturi decente , de ce pina acum nu au reusit sa creeze un brand si sa nu mai depinda de intermediarul neamt , de ce....... , ar fi multe de zis dar nu prea ne asculta nimeni .

Cine nu produce...nu are ce sa vanda.Posibil sa aibe albinele pe hartie.Dar,se duce ca milogu la Guvern.Daca asta ...guvernu ...pune botu, cinva se bate cu pumnii in piept...am castigat ...am salvat apicultura.!!
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde daffid mihailov » 26 Iul 2016, 14:14

Clar ca o Subvenție ar trebui sa fie pe cat produci nu pe câte cutii goale ai in curte. Adică sa subvenționeze prețul cu alte cu cuvinte.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Mihnea 97 » 26 Iul 2016, 19:03

daffid mihailov scrie:Clar ca o Subvenție ar trebui sa fie pe cat produci nu pe câte cutii goale ai in curte. Adică sa subvenționeze prețul cu alte cu cuvinte.

Daca ar fi posibil asa ceva intradevar ar fi o "gura de oxigen " pt apicultorii adevarati care chiar merg in pastoral si indura toate greutatile specifice meseriei.
Dar ,ca intodeauna exista si un dar , cred ca o sa raminem surprinsi cind organismele de control ale statului vor constata ca au fost delapidate sume ametitoare din fondurile europene cu aceste cutii goale , si sa te tii bine cind o sa mai auzi si nume sonore . Poate atunci se va pune putin pe picioare apicultura in RO. .
Dar inainte de toate ramin la ideea mea , Romania ca si producator de miere de calitate ar trebui sa isi creeze prin reprezentatii sai traditionali un brand. Dar cu siguranta ca interesele material strict personale sunt mai presus de orice.
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Mesajde balasbebe » 26 Iul 2016, 20:03

daffid mihailov scrie:Clar ca o Subvenție ar trebui sa fie pe cat produci nu pe câte cutii goale ai in curte. Adică sa subvenționeze prețul cu alte cu cuvinte.

Si daca nu produci nimica ce mai subventionezi? Daca stai pe vatra mai nou nu mai faci decat sa cumperi zahar si motorina. In rest doar munca patriotica, nervi si minus la buzunar.
balasbebe

Mesajde ionel07196555 » 26 Iul 2016, 23:48

Asta niciodata .
:lol:
ionel07196555

Re: Culesul la fs: 2011(1),2012(4),2013(10),2014(24),2015(35

Mesajde lucky5strike » 27 Iul 2016, 00:17

cristi_vidican scrie:
lucky5strike scrie:Cine a scos anul asta 10 tone de poliflora, mangaie butoaiele si sta cu gura la telefon sa-si faca pret.
Dincolo de receptor, asteapta piata... :lol:

Tre să ai popor să aduni 10 t.
Cred că mângâie butoaiele cu oarecare durere, gândindu-se că va pleca mierea pe un preț mic.
Mai ales că e oarecum împins să o vândă.
Apropo, cam cât poate primi în plus unul cu 10 t?

La poli, daca este mierea in regula, 1-2 lei in plus fata de micul apicultor.

Fiecare achizitor e in foame la un moment dat.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 27 Iul 2016, 00:24

Da stiu ca e ceva variatie de pret in piata. Se ciomagesc baietii... bine de tot.

Anul trecut, Tremot a miscat in sus salcamul.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde goguta » 27 Iul 2016, 12:07

Buna ziua,puteti sa.mi spuneti daca o anumita firma din Sibiu este serioasa in ceace priveste plata la timp a pretului inscris in contract...30 zile(c........ H.....)
goguta

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE