de ce oare trebuie sa te duci la 200 de metrii si nu la 10 m?varza scrie:A da ..... normal ca dupa ce am ajuns la 200m am scuturat stupul. Macar am mai invatat ceva
yuonyuon scrie:de ce oare trebuie sa te duci la 200 de metrii si nu la 10 m?varza scrie:A da ..... normal ca dupa ce am ajuns la 200m am scuturat stupul. Macar am mai invatat ceva
eu din ce stiu e ca albina din stupii bezmetici revine dupa miros , si deaceia ar trebuii la distanta mai mare. ca experiment , am schimbat locu in stupina dupaia am scuturat ramele la 20 m si sa dus o parte inapoi in cutia lor , restu sa imprastiat . la stupii obisnuiti se duc la strict la locatia initiala.varza scrie:yuonyuon scrie:de ce oare trebuie sa te duci la 200 de metrii si nu la 10 m?varza scrie:A da ..... normal ca dupa ce am ajuns la 200m am scuturat stupul. Macar am mai invatat ceva
Teoria zicea ca nu se mai intoarce albina ouatoare.... Deci am facut intocmai
marius_sl scrie:Acum circa o saptamana am gasit un roi bezmetic. Cum puietul nu era capacit, am bagat ramele in frigider(nu congelator) peste trei ore. Apoi le-am dat cate una la cate o familie sa le curete. Astazi, surpriza! Toate larvele de atunci erau capacite, doar ouale disparusera! Cine sa mai creada de acum inainte ca nu se pot scoate ramele din cuib ca raceste puietul???
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori