Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde mellis » 27 Sep 2016, 14:35

Nu este suficient sa ai o miere buna daca nu stii sa o promovezi.
Rezultatul pretului micla producator si castigului mare al procesatorilor - este faptul ca producatorul nu stie/nu are timp sa-si promoveze marfa.
Am exemplul unei stupine din Timis - Manastirea Fardea care au intrat pe piata englezeasca si au si castigat cateva premii.
Pe langa calitate conteaza si prezentarea. Eu am fost placut surprins de ambalaj, eticheta si calitate.
Este un exemplu de urmat.
Sanatate.
Fişiere ataşate
MiereFardea.jpg
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde thomas » 27 Sep 2016, 17:53

Apropo de pretul pe care l-a afisat colegul din Irlanda, pur si simplu ceva nu e in regula. Adica un kg de Pure Organic Honey, chiar si in tarile lumii a treia e de peste 10euro/kg. Vorba cuiva, daca e organica certificata, la pretul asta merita sa importam. Vezi Dobre, Fileomera &Co si restul. Prin marile mall-uri din Ro, mierea este de la 20 ron in sus/kg si e amestec ue+non ue, adica cacamaca iar aia certificata bio e de la 10E in sus per 500g. Adica nu cred ca in Irlanda se vinde sub pretul din Ro, la ce salarii au respectivii.
Pe de alta parte, ideea asocierii nu e rea, dar majoritatea sunt prea lacomi si nu cred ca va iesi ceva bun. Adica intodeauna intr-o asociatie mica apare cineva care vrea mai mult si se strica treaba.
Ideal era ca o asociatie mare, gen ACA si cine mai e pe locul 2, 3 in tara, sa puna mintea la treaba si sa ajute apicultorul prin :
1. Desfacerea produselor pe diverse piete (interne, externe) sub un brand comun si la un pret de engross decent. Undeva la +30-50% fata din preturile oferite acum.
2. Lobby in guvern si minister pentru obtinerea de fonduri care sa sustina apicultorul atunci cand sunt preturile scazute. Adica la 7 ron pe rapita sa primim de la guvern +5 ron/kg cand vindem asociatiei nationale. Lobby se poate face si pentru creerea unei asociatii nationale patronata de Statul Roman, care sa le faca concurenta celor private. Astfel statul ar avea de castigat bani cinstit, nu prin taxe si suprataxe.
Dar, NU se vrea niciodata niciunul din aceste lucruri, asa ca fiecare ne descurcam in continuare cum putem, la niste preturi de engross mizerabile!
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde jonny_it » 27 Sep 2016, 18:10

thomas scrie: Lobby se poate face si pentru creerea unei asociatii nationale patronata de Statul Roman, care sa le faca concurenta celor private. Astfel statul ar avea de castigat bani cinstit, nu prin taxe si suprataxe.
Dar, NU se vrea niciodata niciunul din aceste lucruri, asa ca fiecare ne descurcam in continuare cum putem, la niste preturi de engross mizerabile!

Asta nu e Lobby. :lol:
Cand statul se amesteca in treburile private nu iese bine. Si aproape intotdeauna firmele de stat au mancat bani de la buget.

Revenim iar la comunism? Eu nu vreau, imi place democratia asta de cacao pe care o avem, cu bune si cu rele.
jonny_it

Mesajde Marius Adrian » 27 Sep 2016, 19:04

jonny_it scrie:
thomas scrie: Lobby se poate face si pentru creerea unei asociatii nationale patronata de Statul Roman, care sa le faca concurenta celor private. Astfel statul ar avea de castigat bani cinstit, nu prin taxe si suprataxe.

Asta nu e Lobby. :lol:
Cand statul se amesteca in treburile private nu iese bine. Si aproape intotdeauna firmele de stat au mancat bani de la buget.

Revenim iar la comunism? Eu nu vreau, imi place democratia asta de cacao pe care o avem, cu bune si cu rele.

Sa intervina statul ,sa reglementeze statul, sa promoeze statul etc. Stiti ce inseamna asta/ Bani irositi si problema ramane ,chiar mai acuta,
Marius Adrian

Mesajde dorulet stancu » 27 Sep 2016, 19:08

Din pacate asta e adevarul aici la mine preturile in magazine sunt destul de joase, acolo sunt poze din doua lanturi de magazine si cam tot acolo se situeaza preturile. Aveam o oferta de miere organica de la cineva de prin Africa era undeva pe la 3 euro pe kg iar la miere neorganica din Ukraina la pretul de 1,8 euro/kg cu certificate si teste facute in Germania, deci se poate sa existe si preturi asa de mici.
Ideea e sa nu ne blocam pe preturile astea imfime ci sa gasim variante sa vindem produsele ca fiind de calitate si la preturi decenteatat pentru clienti cat si pentru noi.
Statul macar sa ne ajute cu promovarea produselor noastre prin strainatate si sa ne invite pe la targuri si expozitii sa ne promovam. De exemplu pentru a ajunge sa fac poza de mai sus in cadrul unui eveniment international prin intermediul ambasadei a trebuit sa fac plangere scrisa la presedentie reclamand-o pe doamna Amabasador, doar asa am fost luat in considerare.
A pus un coleg o poza cu miere romaneasa prin Anglia, este un alt exemplu ca se poate, desi nu inteleg cu reuseste ca comercializeze cu eticheta in romana, poate ca are o eticheta cu traducere in engleza.
dorulet stancu

Mesajde daffid mihailov » 27 Sep 2016, 20:11

Am văzut si eu afara "pure honey" dar va zic eu, nu era. Insa trebuie sa guste si muritorul de rând miere, măcar sa ii lase satisfacția unui trai decent. Adevarul e ca mâncarea adevarata costa. Sunt insa lanturi de magazine pt prostime unde nu contează ce scri pe eticheta. Nu doar la miere. Cred ca e tolerat la nivel înalt. Nu e nici o conspiratie, prostimea trebuie hranita.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde dorulet stancu » 27 Sep 2016, 20:22

Problema e cand aceste produse ajung produse de reper si omul cand gusta de la tine sa asteapta sa gaseasca acelas produs ca in magazine. Nu mai vorbim ca dupa ce le spun ca am miere de tei, salcam, floarea soarelui, rapita, etc ei ma intreaba dezamagiti daca am si miere de albine.
dorulet stancu

Mesajde cucubau » 27 Sep 2016, 20:43

Imagine
Conform etichetei la fiecare 100g 81,9 sunt carbohidrati din care (uitati-va foarte bine) 72,1 zahar invertit.
Oare ce se intelege din aceasta eticheta ?
........
cucubau

Mesajde daffid mihailov » 27 Sep 2016, 20:46

Asa e. Am văzut intr-o reclama de la un hipermarket la roșii. Era o roșie tăiată, se vedea pe margini verde tare. Asa cum nu sunt roșiile naturale. Deci, se educa si gustul si perceptia. E nevoie de timp si răbdare.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde daffid mihailov » 27 Sep 2016, 20:59

Haha acum vad ca e Lidl. Pai astia scriu ce vor ei pe etichete. Lidl se adresează consumatorului sărac. Asa cum gasesti" ulei de măsline natural "dar fara măsline. Haha ps uleiul de măsline te ustura pe gat, cam ca mierea de tei.
daffid mihailov

Mesajde thomas » 27 Sep 2016, 21:21

e 10000e o autorizare bio. cu eticheta aia cu frunza verde cu stelute EU.. e valabila in toata comunitatea. inclin sa cred ce spune mihailov, ca e bio doar pe hartie. in cel mai bun caz e miere conventionala procesata la pretul la care e afisata. Am inteles ca odata certificat bio, nu prea te mai verifica nimeni, doar dupa un an cel putin.
Asadar problema nu e ca nu vindem. Si eu as vinde rapita care o am la 7,8 sau 10 ron. Dar nu da nimeni 15 sau 17 la engros. Deci nu vanzarea e problema ci pretul mai bun, care in momentul de fata nu se ofera, deoarece achizitorii au stocuri de anul trecut iar de cumparat cumpara din ucraina cum se spunea cu 1,5, 2 euro.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 27 Sep 2016, 23:03

[quote="dorulet stancu"][/quote]
Deci nus curios dacat ca vreau sa stiu .
Nai spus .
Cu cat vinzi chilu in Irlanda ?
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde dorulet stancu » 28 Sep 2016, 00:45

Depinde cui si cum pretul variaza intre 8 si 14 euro pe kg. Insa la 14 euro pe kg pica mierea ambalata la amfore de 140 g. Cele mai bine vandute repere sunt la 140 g si 250 g. Borcanele de 500 g si 1 kg sunt adresate clientilor est europeni sau musulmanilor. Irlandezii cumpara numai mici si un borcan de 250 g il tin aproximativ 2 - 3 luni, consumul de miere fiind foarte scazut. Practic ei folosesc mierea decat cu un fel de cereale. Nu se pune in ceai, cafea sau simpla pe paine. Singurii irlandezi care cumpara mai multa miere sunt cei ce au calatorit mai mult sau au case prin Spania.
Din pacate toata piata de aici e invadata de tipul asta de miere blend of EU and Non Eu honeys. Practic mierea lor reprezinta aproximativ 17% din total 3-4 % din astia ca mine iar restul de aproape 80% e ca mierea din poze.
dorulet stancu

Mesajde mellis » 28 Sep 2016, 11:17

dorulet stancu scrie: A pus un coleg o poza cu miere romaneasa prin Anglia, este un alt exemplu ca se poate, desi nu inteleg cu reuseste ca comercializeze cu eticheta in romana, poate ca are o eticheta cu traducere in engleza.

Are eticheta si ambalaj ce te face sa o iei acasa..si calitate pe masura.
Daca te uiti mai atent la poza - erau cele cu eticheta romaneasca sus pe raft - iar cele cu ambalaj de carton pt GB - mai jos..
Eu am ramas placut impresionat de prezentare - merita platit un designer sa ia ochii clientului..
Nu este destul sa ai o miere de calitate - o eticheta si un design pe masura - face diferenta de pret!!!
Sanatate.
Fişiere ataşate
MiereFardeaGB.jpg
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde dorulet stancu » 28 Sep 2016, 15:09

Ai perfecta dreptate cu reclama si ambalajul.
Singura chestie e sa nu ridice pretul prea mult ambalajul.
De exemplu am vrut sa pun miere in niste oale de pamant si mi s-a cerut in Romania intre 2 si 3 euro pe bucata direct de la producatori la Horezu. Acelas produs este adus de un concurent din Spania doar la 1,3 euro deci la jumatate.
In iarna trecuta am incercat sa fac niste courier din nuiele sau rachita cu niste producatori din Ro gasiti pe net, si surprise toti erau ocupati sau mi-au cerut pe un cosulet de 3 borcane 18-20 de lei.
dorulet stancu

Mesajde valy_cot » 04 Oct 2016, 10:52

valy_cot scrie:Ce știți despre firma Gelafer Nuca cică ar fi o nouă firma de achizitie

Nu știe nimeni nimic ,despre această firmă?
valy_cot

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE