Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde csaa » 26 Sep 2016, 22:06

Am verificat zilele trecute familia cu botci. Dupa zilele alea friguroase au ros botcile si totul a revenit la normal. Familia ramane in atentie si vedem la primavara cum se prezinta.
O toamna frumoasa sa aveti.
csaa

Mesajde joohny » 29 Sep 2016, 21:03

Va salut.Am cteva foi de tabla zincata pt. capace de stupi si le-am tinut afara de ceva vreme.ACUM CIND SA LE FOLOSESC HOPA CA SINT CORODATE(DECI A RUGINIT TABLA ZINCATA).Cunoasteti o metoda pt. a preveni ruginirea acestei table de zinc.Multumesc anticipat.Sanatate.
joohny

Mesajde Mircea_63 » 29 Sep 2016, 21:44

Protectie cu anozi de magneziu. :D Cumparare de tabla zincata de buna calitate!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde rihmond » 29 Sep 2016, 23:27

Mai se fabrica asemenea tabla!?...de unde se poate cumpăra??
rihmond

Mesajde joohny » 30 Sep 2016, 20:13

Mircea_63 scrie:Protectie cu anozi de magneziu. :D Cumparare de tabla zincata de buna calitate!

Va salut.Fiti mai explicit.Tabla cred ca a fost destul debuna calitate.Multumesc.Sanatate.
Ultima oară modificat de joohny pe 30 Sep 2016, 20:17, modificat 1 dată în total.
joohny

Mesajde joohny » 30 Sep 2016, 20:15

rihmond scrie:Mai se fabrica asemenea tabla!?...de unde se poate cumpăra??

Va salut.Am cumparato de la fostul combinat Galati.Sanatate.
joohny

Mesajde Shrek » 30 Sep 2016, 20:41

joohny scrie:Va salut.Am cteva foi de tabla zincata pt. capace de stupi si le-am tinut afara de ceva vreme.ACUM CIND SA LE FOLOSESC HOPA CA SINT CORODATE(DECI A RUGINIT TABLA ZINCATA).Cunoasteti o metoda pt. a preveni ruginirea acestei table de zinc.Multumesc anticipat.Sanatate.

Nu stim daca doar s-a "oxidat"zincul adica au aparut pete pe ele ori au ruginit adică au pete de rugină. Eu iti recomand sa mergi la un magazin de bricolaj si sa-i întrebi cu ce vopsea poți sa le revopsesti. Nu stiu insa daca se si merita. Poti sa le dai alta întrebuințare de exemplu sa faci fasii de tabla pentru varachet!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 30 Sep 2016, 21:00

joohny scrie:Va salut.Am cteva foi de tabla zincata pt. capace de stupi si le-am tinut afara de ceva vreme.ACUM CIND SA LE FOLOSESC HOPA CA SINT CORODATE(DECI A RUGINIT TABLA ZINCATA).Cunoasteti o metoda pt. a preveni ruginirea acestei table de zinc.Multumesc anticipat.Sanatate.

Cat de mult sunt afectate? Eventual poze.

Tabla zincata este sensibila la zgarieturi si .... umezeala ....

Este oki daca sta expusa intemperiilor dar apa nu balteste .... daca balteste .... pana la urma rugineste.

Eu am avut o pba ca tabla de pe casa cand cei de la electrica au modificat conexiunea si .... a "curs" rugina in cateva puncte pe casa. Am tratat suprafata cu feruginol si sprai cu zinc .... a trecut 10 ani de atunci di totul e oki .... dar ptr 20 de lei cat costa o foaie noua nu se justifica.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 30 Sep 2016, 21:41

joohny scrie:
Mircea_63 scrie:Protectie cu anozi de magneziu. :D Cumparare de tabla zincata de buna calitate!

Va salut.Fiti mai explicit.Tabla cred ca a fost destul debuna calitate.Multumesc.Sanatate.

Anodul de magneziu este un material care se ataseaza obiectului de protejat impotriva coroziunii si este "de sacrificiu". Are prioritate electrochimica si atrage asupra sa oxidarea si coroziunea, materialul la care este conectat ramane protejat (protectie electrochimica). Se foloseste la instalatii mai mari, cazane, conducte. Ar functiona si la capacele de tabla, dar... am si glumit. Costa vreo 30-40 lei unul mai mic si evident ca n-ar fi rentabil.

Tabla daca era de buna calitate, nu ruginea. Nu cumva au cazut frunze de nuc pe tabla? Sau poate gainat de pasari?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde LYX » 14 Oct 2016, 09:32

Va salut. Care este distanta ideala dintre fundul stupului si leatul inferior al ramei la stupul vertical rama1/1.Multumesc.
LYX

Mesajde Dila Daniel » 14 Oct 2016, 10:19

ideala?...buna intrebare.-nu stiu sa raspund
stassul nostru romanesc,deci la marea majoritate-2cm
cat folosesc altii(funduri cu pivnite)-5-6-7 cm
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde cristi_vidican » 14 Oct 2016, 10:24

LYX scrie:Va salut. Care este distanta ideala dintre fundul stupului si leatul inferior al ramei la stupul vertical rama1/1.Multumesc.

Dacă ești la început de drum cu stupii, sau îți faci stupi, merită să-ți faci stupi cu pivniță. distanța e de 10 cm înălțime,
Iată un model făcut de Ciprian Muntean
Fişiere ataşate
Clipboard02.jpg
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde wineto77 » 14 Oct 2016, 11:07

Buna ziua,..oare nu o sa creasca ceara, sau tocmai de aceia e pus acolo acel gratar?
Mersi!
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde mellis » 14 Oct 2016, 11:37

Este un studiu facut pt fundul AV, cu rezultate bune pt varroa - la distanta de min 4 cm intre sita si rama.'
Daca nu il gasiti - pot sa scormonesc dupa el - eu fac fundul stupului si respect aceasta dimensiune.
Si care-i baiul daca avem ceara jos? Varroa sta la racoare...
Pui rama 1/1 in C2? - si daca o pui - poti curata ceara, nu construiesc atat de mult daca dai spatiu si rama claditoare!!!

Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde wineto77 » 14 Oct 2016, 16:49

Varroa sta la racoare...

Bine subliniat si de subliniat...numai ca ,ma intreb, daca se merita acel stup cu gratar si fundul de peste 10 cm....cam mult material de umblat prin pastorale.

Sanatate!
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde vasilefi » 14 Oct 2016, 20:21

nu stiu cat se merita dar stiu de la cine are ca scapi de barba chiar in zilele caniculare.
daca vrei sa pleci e mult mai simplu
vasilefi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR