RazvanTi scrie:daca remorca sare de 750 kile iti trebuie permis categoria E INDIFERENT de greutatea MMAurilor adunate.
mai pe scurt: daca remorca are 751 kile ai comis o fapta PENALA.
mers si interesat direct la prmise. legile se aplica la gramada cu TOATE subpunctele nu numai ce-ti convine tie.
punct.
mellis scrie:Cat B ma limiteaza la remoca 750 chiar daca masina duce 1400.
cristi_vidican scrie:RazvanTi scrie:daca remorca sare de 750 kile iti trebuie permis categoria E INDIFERENT de greutatea MMAurilor adunate.
mai pe scurt: daca remorca are 751 kile ai comis o fapta PENALA.
mers si interesat direct la prmise. legile se aplica la gramada cu TOATE subpunctele nu numai ce-ti convine tie.
punct.
Am remorca de 1300 kg. O trag cu un golf 4. Sunt perfect legal.
M-a oprit odată politia.
Nu depasesc 3500 kg impreuna
Am doar B-ul
mellis scrie:Sa luam un exemplu:
Dacia Lodgy 1.5 dCi 90CP.
Din carta tehnica:
Total maxim autorizat (MMAC): 1.903
Masa totala rulanta (MTR): 3.070.
Masa maxima remorcabila cu frânare: 1.400
Masa maxima remorcabila fara frânare: 640.
De pe forumurile politiei:
"pentru a detalia mai pe intelesul tuturor cu cat B nu puteti conduce decat un vehicul a carui MMA nu depaseste 3500kg si o remorca a carei MMA nu depaseste 750kg deci mai concret nu conteaza greutatea autovehicolului tragator daca se incadreaza in 3500kg dar neaparat remorca nu poate fii mai grea de 750kg (3500+750=4250) cu cat B nu puteti conduce un vehicul cu o remorca care depaseste 750Kg"
Cat B ma limiteaza la remoca 750 chiar daca masina duce 1400.
Remorca se rezolva in acte cu de-tarare. Este plina piata de oferte.
Si fapta nu este penala - este contraventie din cate am studiat.
Trebuie statie si ferit de cantar!!
Daca la noi ai sanse mari sa scapi, nu poti trece vama cu asa ceva. Ei sunt mai atenti la detalii.
Sanatate.
florin trintoru scrie:Nu vreau c nevasta a zis că deja nu prea stau acasă,cind iau E,ul nu mă vede deloc așa cade de C nu momentan
costi_vic_ro scrie:florin trintoru scrie:Nu vreau c nevasta a zis că deja nu prea stau acasă,cind iau E,ul nu mă vede deloc așa cade de C nu momentan
poti urma la o scoala de soferi un curs cu 6 ore de practica si poti conduce cu adeverinta eliberata un ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg , format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg.pe mine m-a costat in jur de 250 ron
florin trintoru scrie:Nu vreau c nevasta a zis că deja nu prea stau acasă,cind iau E,ul nu mă vede deloc așa cade de C nu momentan
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori