Te salut si eu din Cluj, zici ca iernezi in functie de situatia in care se afla familia adica la punctul 1.1 exact ca la ME, in celelalte cazuri am priceput cum procedezi. Miere cat cuprinde, tratamente si stai linistit. La ME trebuie sa ai minim 6 rame pline cu miere in C2 si poti sta linistit pana in martie eu asa iernez. Nu am experienta ta dar invat, eu sant la a 3a iernare . Cum stai cu umiditatea in stupi? Eu la ME ma descurc cel mai bine, iernez perfect. Urdinis larg deschis, podisor plin, fundul plin am la stupi si 2 corpuri. La dadant am ceva probleme de umiditate.
Stupii ii am in Salaj si sant 13 bucati vad cu cati ies din iarna. Si in Garbou langa cluj astia sunt "mosteniti" stupii de aici sunt foarte vechi au fost a unui stupar care ii avea de 50 de ani cel putin, sunt cativa orizontali, pe 13 rame in pat rece si pat cald, si sant facuti dupa model sasesc. Efectiv am lucrat cateva zile sa-i scot din propolis. Oricum e o poveste mai lunga, poate treci pe la cluj si om povesti la o cafea. Unul dintre stupi este foarte interesant , de fapt sunt 4 familii intr-un dulap sa zic asa, suprapuse cate 2 si are acoperisul in doua ape , stupul are denumire saseasca imi scapa acum. Numai bine .