Nicolaie Astaifoaiei scrie:Ai ce cules ai sa ai .
Daca nu e din natura sigur o fi din butoi ..
Esti invidios asai ?
Nicolaie Astaifoaiei scrie:Ai ce cules ai sa ai .
mausica scrie:Pregatiri pt anul urmator
lucky5strike scrie:Mausica, atunci cand dai sirop la capacitatea asta(2,5/3l din ce vad), sa ai grija sa fie sub folie intotdeauna. Sunt hranitoare adanci, si daca nu e mentinut caldut siropul, il iau greu sau nu-l mai iau.
BRUMITA scrie:
Cred ca au in jur de 4 -4,5 l .
Le pui si distantiere ?
mausica scrie:Aceste hranitoare raman in cuib permanent pe tot sezonul
cristi_vidican scrie:mausica scrie:Aceste hranitoare raman in cuib permanent pe tot sezonul
De ce nu mi-ai spus asta de la început?
Mircea_63 scrie:Tin bine loc de diafragme.
Mircea_63 scrie:Tin bine loc de diafragme.
cristi_vidican scrie:
Știi care e frustrarea când dai de MER?
cristi_vidican scrie:Mircea_63 scrie:Tin bine loc de diafragme.
Să vezi ce bine izolează când e și plin. Plin cu sirop, că aerul nu izolează așa de bine ca siropul.![]()
Și dacă e mai lat, izolează și mai bine.![]()
Să vezi ce bine izolează când e și plin. Plin cu sirop, că aerul nu izolează așa de bine ca siropul.![]()
Mausică, lasă că treci tu ușor, ușor pe MER și acolo nu mai ai hrănitoare din astea, care izolează tot sezonul activ.
Îți dai seama că ai băgat atâția bani în lada de 1/1 și nu o mai vrei. Eventual o vinzi la preț de nimic.
Sfatul meu! Și dacă-ți mai faci lăzi, fă corpuri de 1/2. Poți băga lejer în ele și rama de 1/1 ca și cuib.
Plus că poți vira ușor spre MER.
Hai că îmi fac mari speranțe cu tine.
activ scrie:cristi_vidican scrie:Mircea_63 scrie:Tin bine loc de diafragme.
Asta e tehnică pur MER-istă.
Altfel MER-ul nu poate merge la capacitate maximă fiindcă are perderi mari din construcție ... și să fie și cel mai bun stup, cum zice seful vostru de trib AH.
Mausică, lasă că treci tu ușor, ușor pe MER și acolo nu mai ai hrănitoare din astea, care izolează tot sezonul activ.
Îți dai seama că ai băgat atâția bani în lada de 1/1 și nu o mai vrei. Eventual o vinzi la preț de nimic.
Sfatul meu! Și dacă-ți mai faci lăzi, fă corpuri de 1/2. Poți băga lejer în ele și rama de 1/1 ca și cuib.
Plus că poți vira ușor spre MER.
Hai că îmi fac mari speranțe cu tine.
Adi Hodis scrie:activ scrie:cristi_vidican scrie:Mircea_63 scrie:Tin bine loc de diafragme.
Asta e tehnică pur MER-istă.
Altfel MER-ul nu poate merge la capacitate maximă fiindcă are perderi mari din construcție ... și să fie și cel mai bun stup, cum zice seful vostru de trib AH.
Alin, o-m fi noi un ... trib dar si tu ti-ai creeat unul. Problema nu e ,,care-i cel mai bun stup,, ... ci alta. Toti vom avea probleme daca vom vrea sa vindem stupii astia. Romania e plina de rama Dadant.
Si atunci, ca sa poti vinde, va trebui alti bani si munca pentru corpuri si rame Dadant la cuib, iar caturile si ramele MER-ului raman doar pentru miere. Deci, e o portita.
La MEA, cum creezi portita ?.
activ scrie:Prin ... EFICIENȚA !
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 48 vizitatori