Bambucha scrie:codrean.iulian scrie:am citit cu interes acest topic si as vrea sa vin si eu cu cateva intrebari:
-ce parere aveti de MER-UL pe 8 rame cum am vazut la cativa rusi?
nu ar fi mai buna pt matcile noastre carpatine care nu dezvolta asa populatii mari?...daca tot ziceti ca trebuie familii puternice in mer-uri si nu le avem sa le micim spatiul![]()
![]()
Ca si volumetrie (aprox 65 de litri) cred ca este excelent pentru iernat si dezprimavarare, dupa aceea greu de strunit deoarece familia are 2 variante:
1. Este tinuta de stupar pe cuib de 3 corpuri si nevoia de spatiu o va face sa roiasca.
2. I se dau magazine suplimentare fara gratie si matca va urca in c4 chiar in c5.
In ambele variante apare manopera de lucru cu rama in plus care va scade din randament visavis de lada de 10. Pentru un numar mic de stupi nu se mai pune problema asta insa!
PS: De ce sa nu avem familii puternice?
cristi_vidican scrie:De ce? Vrei să te răzgândești și să rămâi pe MER?
Uite, poate găsești secretul MER-ului!
codrean.iulian scrie:ady_n"
cotele la falturile de la imbinarea scandurilor le faci cat ti-e scandura de groasa...iar la faltul unde vine rama calculezicati mm vrei sa lasi deasupra ramei si cati sub ea....parerea mea
ady_n scrie:Buna ziua,
d-l Vidican cand aveti timp(in aceasta iarna) poate postati cotele detaliate ale modelului d-voastra de MER, pe componente, v-as fi recunoscator. Cotele interioare banuiesc ca sunt stas 450 L X 380 l X 170 h; ma intereseaza si cotele de executie a falturilor interioare si exterioare.
Cu respect, Adrian.
cristi_vidican scrie:O să-mi fac timp să ți le pun.....
voi reveni.
ady_n scrie: eu vreau insa sa profit de experienta d-lui
cristian bh scrie:Fără dimensiuni exacte,scriere negru pe alb in fata ochilor,n-as zice ca iese ceea ce se vrea in final,iar mai exact,înălțimea interioară e de 169mm.
Iar despre cote după ureche,...iar m-a mănâncă limba si spui,.....dar norocul este ca Cristi încă nu s-a apucat sa facă diviziunea milimetrului!Atunci sa vezi cote,adică tâmplari fără piele după urechi!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 45 vizitatori