Pentru vara anului 2017 ... un tratament pentru varoza mai bland pentru albina !
Uleiuri esentiale .
Preluat de pe blogul Apis Donau !
Sunt curios de rezultate .
andrei_calinescu scrie:
Vezi ca uleiurile esentiale se folosesc ca adjuvante la tratamentele chimice. Singure folosite nu fac fata unei deparazitari eficiente.
Avram scrie:- primavara (martie) doua fumigatii cu varachet la interval de 7 zile
Avram scrie:andrei_calinescu scrie:
Vezi ca uleiurile esentiale se folosesc ca adjuvante la tratamentele chimice. Singure folosite nu fac fata unei deparazitari eficiente.
Intr-adevar voi folosii ca adjuvante uleiurile esentiale .
Eu sunt doar pe stationar si am stupii cu funduri detasabile pline .Nici nu stiu daca aceste uleiuri esentiale sunt eficiente la stupii cu fund plin. Vreau sa experimentez .
Voi merge dupa urmatoarea schema de tratamente ( asta pentru varoza )
- primavara (martie) doua fumigatii cu varachet la interval de 7 zile
- din martie pana in august - aici vin cu uleiurile esentiale care vor avea si efect de stimulare
- august trei fumigatii la interval de 7 zile
- septembrie benzi impregnate cu tactik ( schimbate la interval de 7 zile )
- sfarsit de octombrie - asta vreau sa-l fac in lipsa puietului ,1 fumigatie cu varachet sau oxalic
vslsilviu scrie:Avram scrie:- primavara (martie) doua fumigatii cu varachet la interval de 7 zile
Sa imi fie cu iertare, dar acestea nu sunt inutile? Foarte probabil o sa prinda paduchele in puiet capacit si apoi daca in toamna s-a facut corespunzator, atunci pentru ce? la ce? de ce?
Avram scrie:Eu , toamna nu m-am vaitat niciodata ca varachetul nu este bun !
Respect intocmai instructiunile si nu am probleme.
vslsilviu scrie:- in primul rand am incercat sa alternez de la un an la altul;
- anul trecut am dat bayvarol, apoi mavrirol, apoi oxalic si de la inceputul lui noiembrie ecostop (probabil mai mult pentru mine);
mellis scrie:Acesta o fi stuparul lui Hristea în a cărui barba albă se asează albinele..
Știți cui aparține pictura?
Sanatate.
Avram scrie:Apicultura de altadata .... mi-a placut pictura asta !
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori