Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde Shrek » 02 Dec 2016, 21:43

La banii care vrei sa dai pe camioneta, iti iei un tractoras cu ceva utilaje si te apuci de paurie! Asta pe langa apicultura!
Shrek

Mesajde bogdangepe » 02 Dec 2016, 21:49

M-am gandit din prima la tractoras, doar ca nu prea am cum s scot banii cu tractorasul. Cu camioneta fac bani pe toata durata anului. M-am saturat la fiecare transport de 10 km s dau 250-300 ron. Ma gandesc ca la 2.8 si 130 CP pe drept si teren uscat merge. Lt 46 este ptr 4,6 tone, nu?

Scuze, nu stiu de ce apare de doua ori mesajul :)
bogdangepe

Mesajde lucky5strike » 02 Dec 2016, 22:18

https://www.google.ro/search?q=lt+46+vw ... gB&dpr=0.9

Mai degraba pui 5 tone pe ele decat sa cari 5 tone dupa ele...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde tinumaftei » 02 Dec 2016, 23:58

Cristian IONITA scrie:Nici DAC-ul nostru nu-i de lepadat

pacat insa ca nu straluceste la fiabilitate, si nici piese nu prea mai ai de unde cumpara

Am avut eu si îmi pare rău că l-am dat. Cutia de viteze era prost etajată. Un dac 6x6 ar fi bun cu ansamblul motor-cutie de viteze pus de la un MAN 285-300cp. Ar crește fiabilitatea. Poti intra cu el pe acolo pe unde nu poți merge pe picioare. Si i-ar mai trebui tubeless că mori dacă trebuie să faci o pană.
tinumaftei

Mesajde lucky5strike » 03 Dec 2016, 14:27

mausica scrie:Macara dupa tractor de la min 6:45 ;)

La minutul lui mausica, un pic mai incolo, voi vedeti ca paletul ala in patru... se sprijina pe coama laterala a remorcii, in loc sa sada pe podea cu totul? Care e logica? Vrea aerisire? Cu ce pret? Ce naiba de stabilitate sa aiba? Remorca aia mai si e in tandem, adica are mari probleme in teren... tandemul orice s-ar spune, nu e pt stupi, decat daca ii duci pe asfalt lacrima...; roata a 5-a ar fi altceva...

Repet, de ce are asta paletul sprijinit doar pe coama?

Mi se pare ff. riscant!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde jiji » 03 Dec 2016, 20:03

salut , aceiasi problema o am si eu, am observat ca pe drum accidentat zdrangane rau stupii pe remorca . aveti vre o solutie pt asta ? montat ceva pe dedesubt ? arcuri?
jiji

Mesajde Hunbee » 03 Dec 2016, 22:23

Zdrangane mai ales din cauza suspensiei rigide. Problema dispare cand pui mai multi stupi si creste greutatea.
Sa nu ai rame mari pline cu miere vara, in rest daca mergi incet albina suporta saraca.
Hunbee

Mesajde lucky5strike » 03 Dec 2016, 23:37

Incet, dar cat de incet, ... ca la 30 la ora, daca pui sa treaca peste o teava rectangulara de 3x3 cm, da cu lazile in sus.
Tandemul, orice am face, e pt. asfalt.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 03 Dec 2016, 23:38

tinumaftei scrie:
Cristian IONITA scrie:Nici DAC-ul nostru nu-i de lepadat
pacat insa ca nu straluceste la fiabilitate, si nici piese nu prea mai ai de unde cumpara

Am avut eu si îmi pare rău că l-am dat. Cutia de viteze era prost etajată. Un dac 6x6 ar fi bun cu ansamblul motor-cutie de viteze pus de la un MAN 285-300cp. Ar crește fiabilitatea. Poti intra cu el pe acolo pe unde nu poți merge pe picioare. Si i-ar mai trebui tubeless că mori dacă trebuie să faci o pană.

Sunt Dacuri si cu 4x4, alea sunt mai fiabile?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde tinumaftei » 04 Dec 2016, 00:49

Dac ul în general este scurt. 444 si 445 sunt si mai scurte. Cutiile de viteza sunt desincronizare. 445 are un motor turbo de saviem. Rămân aceleași probleme. 1cutia de viteze, 2 anvelope tubeless musai, 3 platforma foarte înaltă.
Toate aceste probleme se pot adapta. Masina este grozava. Eu am coborât cu remorca la 15 metrii de pe bac în Dunăre că bacul nu mai reușea să ajungă la mal. Apa avea peste un metru. În câteva secunde a fost pe mal. Am cele mai plăcute amintiri de când plecăm de la tei pe câte o ploaie torențială direct peste câmp prin miriște sau arătură. Am si amintiri neplăcute când făceam pene la cauciucuri de 1400 cu 22 de șuruburi!!
Dacă vor scoate timbrul de mediu voi cumpăra din nou una de la armată. Motor si cutie înlocuite, anvelope mai scunde si tubeless, platforma coborâtă si montat un sistem bdf. Caroseria trebuie să fie de geniu pt ca e mai lungă...
tinumaftei

Mesajde lucky5strike » 04 Dec 2016, 18:13

Asta cum vi se pare?
Fişiere ataşate
dac_665t-2.jpg
DAC 665
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde valip » 04 Dec 2016, 20:25

Au trecut mulţi ani de când ai poza aia..... A schimbat capul tractor....
Şi acum proprietarul spune că îi pare rău. Acea maşină avea 6X6 şi nu rămânea cu ea nicăieri împotmolit !!!
valip

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2016, 13:23

lucky5strike scrie:
mausica scrie:Macara dupa tractor de la min 6:45 ;)

La minutul lui mausica, un pic mai incolo, voi vedeti ca paletul ala in patru... se sprijina pe coama laterala a remorcii, in loc sa sada pe podea cu totul? Care e logica? Vrea aerisire? Cu ce pret? Ce naiba de stabilitate sa aiba? Remorca aia mai si e in tandem, adica are mari probleme in teren... tandemul orice s-ar spune, nu e pt stupi, decat daca ii duci pe asfalt lacrima...; roata a 5-a ar fi altceva...

Repet, de ce are asta paletul sprijinit doar pe coama?

Mi se pare ff. riscant!

pai logica este faptul ca "paletul" este mai lung decat latimea remorcii si nu ar incapea altfel. Nu influenteaza prea mult stabilitatea (da-i subiect de discutie colegului de fizica :)).

Remorca in tandem are si avantaje, primul ar fi ca e mai accesibila atat ca pret cat mai ales ca disponibilitate decat echivalenta cu a 5a roata (daca cauti sa cumperi gasesti multe remorci/platforma in tandem si doar cateva cu cerc peridoc). In plus la tandem le poti "intari" mai simplu ptr a fi incarcate in exces, cele cu cerc peridoc sunt proiectate ptr a transporta volume mari dar .... masa scazuta.

Problema la macaraua prezentata este viteza de lucru .... eu am "manufacturat" ceva de genu' .... dar tot cu lisa si plan inclinat incarc.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 03 Ian 2017, 21:21

Ia cu dreapta, tati... :lol:

Ia cu stanga....

Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde csaa » 03 Ian 2017, 21:45

Se mai numeste si Tap (tzap)!
csaa

Mesajde tinumaftei » 04 Ian 2017, 15:35

lucky5strike scrie:Ia cu dreapta, tati... :lol:

Ia cu stanga....

Mașină adevărată. Pentru tehnologia anilor 1980 putea să stea lângă aproape orice mașină occidentală de acest tip.
tinumaftei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE