Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde filip » 30 Noi 2016, 14:24

Maine de 1 Decembrie o sa vedem cele doua tabere fata-n-fata.
O huiduiala din partea taberei PSD poate creea o emotie care se va amplifica pe 11 Decembrie.
Si ne intoarcem la momentul cand PSD si Ponta aveau toate sansele sa castige ,dar au pierdut....... :lol:
filip

Mesajde Donbazil » 02 Dec 2016, 23:07

Salut!

:shock: :idea: :idea: :idea: :idea:

Dan Honceriu
14 ore · Eforie, Județul Constanța ·
In urmă cu mulți ani,când eram un pui de sergent major şi eram cu 50 de kg mai tânăr eram de serviciu la Brezoianu unde era locul ideal să ți-o furi din cauza celor ce lăsau maşinile aiurea,pe avarii,apoi dispăreau pentru "cinci minute". La un moment dat m-am trezit cu o tigaie de Dacie roasă de şoareci fix sub indicatorul de oprire interzisă şi şoferul, ia-l de unde nu-i ! Nu a fost şef care să nu treacă şi să nu mă facă varză pentru asta. Făceam spume de draci pentru că era singura maşină pusă aiurea,în rest era lux şi pentru asta m-am certat cu toți SRI-iştii care-şi aveau sediul acolo şi la care orice maşină era de seviciu,ziceau ei. După vreo două ore vine în sfârşit şi al meu la maşină. După haine,milițian de la o poştă,la vreo 65 de ani şi cu zilele numărate după culoarea feței. Mi-am umflat toți muşchii din geacă şi am început să-l judec că-i dau amendă,că-i iau talonul pentru cum arată maşina,în fine,eram rău al dracu. Omul zâmbea trist şi după ce mi-am terminat vorbele mi-a zis : " Nu mai fi aşa rău copile că am mâncat aceeaşi pâine, am fost la fel ca tine şi uite-mă,îți place ce vezi ? ". Atunci l-am privit cu dezgust,i-am aruncat actele pe bord şi i-am zis să dispară. Omul a clătinat din cap cu amărăciune,mi-a mulțumit şi a plecat cu Dacia lui veche într-un nor de fum şi zgomot de tobă spartă. Mi-a părut rău cam cinci minute apoi am uitat. Acum vreo două zile,în față la Arena Națională căutam loc de parcare. Un agent mai mic ca fii-miu şi gras cât cracul unui pantalon s-a apropiat de mine cu toți mşchii din geacă şi mi-a cerut pe cel mai ferm ton de care era-n stare să mut maşina. L-am privit şi mi-am adus aminte. Îl priveam cum tremura de frig dar încerca să pară dur şi ferm. Am zâmbit şi am plecat. Roata s-a-ntors. Am trecut de partea "expiraților" indiferent de cum mă simt iar cele mai dragi amintiri sunt din secolul trecut. Am fost înlocuit deja dar privesc "puietul" nou venit şi-mi place ce văd. Mulți vor prinde pensia dacă nu se vor lăsa călcați în picioare. Cât despre noi...prostamol şi artrostop pe rețetă.
Donbazil

Mesajde Donbazil » 03 Dec 2016, 22:20

Salut! :shock: :o :idea: :idea: :idea:

https://www.facebook.com/sprdiamantul.o ... 30405846:0

Este, in procesul creatiei, o noua lege a salarizarii. Asa cum arata proiectul in faza de azi, va prelua toate defectele trecutului si ne va refuza un viitor corect.
Politistii nu au fost salarizati niciodata, de la infiintarea politiei si pana in prezent, dupa principiul "la munca egala, plata egala". Nu s-a salarizat niciodata functia ( cu atributiile specifice ale fiecarei functii) ci gradul profesional.
Cui i-a servit mereu, aceasta ignorare a functiei si a atributiilor specifice/ a felului muncii depuse?
In primul rand, structurilor de suport, politistii " asimilati" din linia a doua, care vor "salarii de functie" identice cu politistii din linia intai ( politie judiciara, ordine publica, rutiera), fara sa presteze aceeasi munca. Structurile de suport au o putere de influenta mai mare decat structurile de politie operativa si si-au exercitat-o mereu, luptand pentru minimalizarea importantei felului muncii depuse.
In al doilea rand, in cadrul categoriei ofiterilor, exista persoane care fac aceeasi munca, dar au grade diferite. Cei cu grade mai mari vor salarii mai mari decat cei cu grade mai mici, chiar daca fac aceeasi munca. Nu le ajunge salariul de grad mai mare, nu le ajunge sporul de vechime ( gradatiile). Si din intamplare, au putere de influenta. Pe care si-au exercitat-o mereu, pentru a obtine remuneratie mai mare, pentru aceeasi functie si aceeasi munca.
Remuneratia agentilor urmeaza modelul ofiterilor. Si la agenti cu aceeasi functie si cu aceeasi munca, salarizarea " pe functie" este diferita prin raportare la gradul profesional. Nu se pune problema ca si agentii cu grade superioare au avut putere de influenta. Pur si simplu, li s-a aplicat si lor modelul de salarizare de la ofiteri, ca sa fie uniformitate.
Si atentie mare ! Inechitatea nu se rezuma la "salariul de functie", ci este mult mai complexa!
La aceeasi munca si aceeasi functie, tovarasul vostru de munca (partenerul de la judiciar, partenerul vostru de patrula, cel cu care impartiti pericolul, zi de zi, in mod egal) dar cu grad profesional mai mare, va lua si sporuri mai mari, pentru ca, nu-i asa, sporurile se raporteaza procentual la salariul de functie care este diferit prin raportare, surpriza, la gradul profesional.
Aceastea fiind spuse, zilele acestea dam toti, din nou, cu proiectul de salarizare care se vrea a intra in vigoare in iulie 2017, testul ipocriziei. MAI, lideri sindicali, politisti, falsi politisti, politia operativa, politia " de suport", colegii de munca cu grade mai mari versus colegii de munca cu grade mai mici.
Noi, SPR Diamantul, vrem sa fim corecti fata de toti. Si singura modalitate sa actionam corect fata de fiecare, este sa ne ancoram demersurile noastre in principiile dreptului, ale echitatii.
Noi vom face demersuri peste tot unde putem ajunge, pentru revizuirea proiectului de salarizare in sensul stabilirii unei salarizari corecte, conforma cu principiul " la munca egala, plata egala".
Vom cere si celorlalte sindicate sa fie alaturi de noi, de la anticul SNPPC, la proaspatul Europol !
Va recomandam voua, politistilor din toate sindicatele, sa va urmariti cu atentie liderii sindicali, sa observati care in ce echipa joaca, in zilele ce urmeaza !
Ba chiar stimulati-i activ, cu scrisori trimise acestora, in care sa le cereti sa faca demersuri concrete si publice, "la vedere", pentru o salarizare corecta.
Ca de gura se pare ca sunt buni toti. Dar ne aflam in fata unui moment in care conteaza faptele !
Legea salarizarii este un tren care daca se pierde, mai ajunge in gara noastra poate peste 10 ani !
Emil Pascut
Presedinte SPR Diamantul
Donbazil

Mesajde Shrek » 03 Dec 2016, 22:32

Pai da! Nu era suficient ca s-a spart conducta cu artisti in sediul politiei acu` vad ca bolboroseste si canalizarea. Va fi garcea si sindicatu`!Acu` toti garceii fac politica, sau mai nou, munca sindicala. Bah da` hoti mai prinde cineva?
Shrek

Mesajde csaa » 03 Dec 2016, 22:46

NU dom'le! Va lasam pe voi sa-i prindeti! Ne mai ocupam si de recuperarea drepturilor pierdute sub regimul basescu-boc (ardi-ar pe mate!)!
csaa

Mesajde Donbazil » 04 Dec 2016, 23:13

Salut!

Monstruleţule!
Eu stiu ca tu stii ce ai citit si ca in sinea ta le dai dreptate sindicalistilor, care in sfarsit au curajul s-o zica p-a dreapta si chiar sa si faca ceva pentru cei din strada, care spre surprinderea multora totusi prind hoti, ca asta-i treaba lor.....
Sunt convins ca ai aruncat-o la "oha"!.....
Asa ca: Sanatate! ;)
Donbazil

Mesajde Shrek » 04 Dec 2016, 23:27

Io n-am nimic cu plotistii, in afara de cei care vara destiu` in butoiu cu miere si apoi se.....emotioneaza! Daca ai sti si matale ce stiu io despre sefii de sindicat si cum fac ei intelegeri `secrete`cu sefii si presa, nu i-ai mai tine in brate. Toti fac gargara pana se pun pe scaune, apoi joaca teatru! Daca le-ar pasa de cei ce sunt in strada, s-ar lupta pentru conditii decente de munca, profesionalizare si nu in ultimul rand educarea politistilor.
Shrek

Mesajde Donbazil » 05 Dec 2016, 23:19

Salut!

Pai, hai sa fim optimisti si sa speram ca sindicatul DIAMANTUL v-a fi altfel......Ce-avem de pierdut?.... ;) :idea:
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2016, 11:17

Donbazil scrie:Salut!

Monstruleţule!
Eu stiu ca tu stii ce ai citit si ca in sinea ta le dai dreptate sindicalistilor, care in sfarsit au curajul s-o zica p-a dreapta si chiar sa si faca ceva pentru cei din strada, care spre surprinderea multora totusi prind hoti, ca asta-i treaba lor.....

pe langa hoti mai prind si cate-o spaguta, isi mai arajeaza si cate una alta (gen carat varza cu masina inscriptionata, etc) ....

ce nu inteleg eu este pasiunea asta mioritica in a te lamenta fara a si face ceva "efectiv"
nu prea am intalnit "militian" multumit de propria soarta dar .... e bataie pe locuri la scolile de politie

iar de acolo majoritatea ies .... "garcea" ... incapabili de a face si alceva si de aici probabil .... durerea vesnica ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde yulian » 06 Dec 2016, 15:13

Pai, hai sa fim optimisti.... v-a fi altfel......Ce-avem de pierdut?.... ;) :idea:

Mama ei de gramatica :idea:
yulian

Mesajde csaa » 06 Dec 2016, 15:22

Cristian IONITA scrie:

Monstruleţule!

pe langa hoti mai prind si cate-o spaguta, isi mai arajeaza si cate una alta (gen carat varza cu masina inscriptionata, etc) ....

ce nu inteleg eu este pasiunea asta mioritica in a te lamenta fara a si face ceva "efectiv"
nu prea am intalnit "militian" multumit de propria soarta dar .... e bataie pe locuri la scolile de politie

iar de acolo majoritatea ies .... "garcea" ... incapabili de a face si alceva si de aici probabil .... durerea vesnica ....

Da' tu ce crezi ca le face acolo? Intra foarte bine pregatiti, le face cate o injectie in ceafa si ... Garcea e GATA!!!
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2016, 16:40

nu am de unde sa stiu ce le face acolo .... stiu doar ca dupa ce termina multi dintre ei sunt camioni la impostura, obedienta grobiana si ... imbecilitate patologica.

Dar .... poate ne lamuresti tu ce si cum .... de ce asa zisele "elite" de la admitere sfarsesc a absolvi ca si "garcea".
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 06 Dec 2016, 19:31

Asa ii vezi tu, pentru tine tot ce poarta cascheta e "Garcea". Eu zic ca s-au schimbat mult fata de sectoristi.
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2016, 19:34

Dap ... si mos Craciun exists si .... porcii zboara.

Schimbari sunt e adevarat ... dar si decalajul este mare .... mergem inainte
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 06 Dec 2016, 19:35

Cristian IONITA scrie:nu am de unde sa stiu ce le face acolo .... stiu doar ca dupa ce termina multi dintre ei sunt camioni la impostura, obedienta grobiana si ... imbecilitate patologica.
.

In comparație cu cine (la impostura ma refer)? Cu Tine? Se prea poate!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2016, 19:44

Shrwkule ... de ce te iei de umila mea persoana? .... suferi de nebagare in seama sau pur si simplu vrei sa ti etalezi imbecilitatea?
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE