Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:43

Asta da.
Vor si bani pe el?
Personal sunt la alta etapa.Mult mai jos.Nu-mi permit inca.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:43

al_bor scrie:multumesc dl ionita pt.ajutor, si incarcat face treaba buna.Baiu-i vorba domnului Guist ca vor si bani pe el,de la 24000 in sus.
INTREBARE:pt dl ioan G .la supii cu sita pe fund ,in timpul transportului ,aerisirea se face doar prin ea ? sau se lasa si la podisor.multumesc anticipat.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:44

Stupii cu sita pe tot fundul au doar in fund aerisire.
Cei mai vechi ce au doar o treime in fund, au sita si in capace.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:44

danielM scrie:La stupii cu sita pe tota suprafata fundului si fara aerisire sus, ati avut probleme vreodata de sufocare?
Intreb pentru-ca unii colegi sustin ca, neaparat sa aiba aerisire si sus, lucru la care eu n=ui vad avantajul din moment ce are sita pe toata suprafata fundului
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:45

Cand e sa se intmple...se intampla.
O familie ce sta in soare la ora 14 pe o centrura, se incal;zeste de'i vine batzu.Poate sa fie site peste tot.
In conditii normale , adica transport pana la ora 12, este suficienta sita din fund.Daca e pe toata suprafata.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:45

ciocansebi scrie:pupe,eu am la fel site pe tot fundul,iar capacele sunt inchise etansh,si sunt necajit ca mi-a aparut condes serios sub capace.Ar fi indicat sa fac si gauri in capace pentru aerisire?
multzam
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:46

Nu inteleg .Cum de este condens sub capac????
Ai sitele obturate?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:46

ciocansebi scrie:Fundul este tot format din sita.Peste rame am podisor.intre podisor si capac --ziare.capcaul este doar cu tabla si lemn,nu are polistiren sub el.Capacul se inchide etansh,iar sub el se formeaza condens puternic.Sa gauresc capacele putin?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:47

Eu am doar Capacul.Acesta este din tabla si lemn.Peste albina pun o paturica sau folie.Folia nu acopera tot.Sta si ea acolo sa nu o pierd.
O sa fac poze.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:47

al_bor scrie:recomand cateva gauri deoparte si de alta a capacului cu un burghiu de 3-4 mm in dreptul intervalului dintre podisor si capac si nu va mai fi condens.
cu stima .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:48

janese scrie:
pupemea a scris:

Eu am doar Capacul.Acesta este din tabla si lemn.Peste albina pun o paturica sau folie.Folia nu acopera tot.Sta si ea acolo sa nu o pierd.
O sa fac poze.

cand v-am zis eu ca mai sunt si niste smecherii.........la iernarea asta cu sita pe tot fundu....
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:49

pngflorin scrie:
ciocansebi a scris:

Fundul este tot format din sita.Peste rame am podisor.intre podisor si capac --ziare.capcaul este doar cu tabla si lemn,nu are polistiren sub el.Capacul se inchide etansh,iar sub el se formeaza condens puternic.Sa gauresc capacele putin?

aceeasi pb o am si eu.

ma gandeam sa pun ziare dupa diafragma sa absoarba umezeala.

alte rezolvari.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:50

blanescuadrian scrie:din cate vad eu pe pagina lu nea pupemea (pg 4-5)am concluzionat:

- capacul are aerisire (gauri laterale cu plasa)
- peste rame este pusa o mocheta (neclaritate - vine si dupa diafragma?), care opreste formarea unui curent de aer , dar permite circulatia aerului (foarte slab) si mai absoarbe si din umezeala(daca se mai face)!
- folia e pusa de "forma"
- fundul ..este deschis... nus exact cat ... dar din cate zice complet!

va rog daca gresesc undeva sa ma corectati! precum si sa completati
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:50

ciocansebi scrie:mai fratilor avem kilometri de forum,dar lamurirea cu iernatul fara condens tot la pupe pe hotar am lamurit-o...multumim pentru gazduire si sa speram ca e cu folos..
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:51

unincepator scrie:
ciocansebi a scris:

Fundul este tot format din sita.Peste rame am podisor.intre podisor si capac --ziare.capcaul este doar cu tabla si lemn,nu are polistiren sub el.Capacul se inchide etansh,iar sub el se formeaza condens puternic.Sa gauresc capacele putin?

bunaseara d-l ciocansebi...SA gauresc capacele; NU,sapui sub partea din spate a podisorulicite un bat de chibrit, sau poate ceva mai grosut ,dar numai ca un bat jumatate si se rezolva ventilatia.nu strica si ceva ziare sau alt material absorbant.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2011, 15:52

bunka scrie:Eu am o parere ca ziarele nu rezolva problema condensului, daca o colonie normala elimina prin metabolism in cursul iernii 5 l de apa, ziarele nu vor putea absorbi cantitatea asta de apa, tre sa creezi conditii pt eliminarea excesului de apa din lada, adica sita in fund si folie deasupra dar nu lasata in jos pe langa ultima rama si sa nu acopere total lada decat in anumite conditii de temperatura mai ridicata, deci cu folia asta e un schepsis, se lucra cu ea functie de cat de tare e colonia, cat de mare e okiul de sita de pe fund si ce temperatura exterioara este si f important...in care perioada a iernii ne aflam.
Pana in ianuarie e bine sa fie atmosfera uscata in lada de aia se lasa mai dezvelit ghemul, dupa ianuarie poti sa pui folia aproape total pt ca apa ce se condenseaza pe folia care actioneaza ca un magnet este numai buna pt albina care urca sus si linge de pe folie si nu mai iese afara dupa apa...s-a discutat mult pe chestia cu folia, eu sunt lamurit , adica imi iese bine iernarea cu folie din punct de vedere al umiditatii!
Cateva boabe de apa pe folie nu inseamna ca umiditatea in colonie e crescuta f mult, ci doar ca parte din apa degajata din ghem se colecteaza pe folie care e mai rece si se comporta ca un magnet de apa, nu e nimic rau in asta, daca apare prea mult pe folie, doar atunci intervii si mai maresti aerisirile.
Sebi, la ce-ti trebuie podisor? Piesa asta mai mult te incurca, daca au hrana, scoate podisoarele si pune doar o bucata de folie in dreputul fiecarui ghem pe rame si salta capacele cam 0,5-1 cm ca sa existe schimb de aer si asta-i tot, degeaba ai sita pe fund daca ei sunt infofoliti cu podisor si ziare si cred ca si capacele sunt etanse sus...fa cum ti-am zis si o sa fie ok. Daca e blindata lada sus ea actioneaza ca un clopot si in zonele superioare mai reci normal ca se face condens.
Ce-miplace mie la foie este tocmai faptul ca albina nu mai iese dupa apa primavara ci o gaseste imediat la cativa cm de ghem, nevoia de apa atunci e f mare, pt ca ele cresc puiet, ele isi risca viata zilnic iesind dupa apa in perioada aia, raman multe inghetate pe afara caci timpul e inca rece, daca au apa ele pur si simplu numai ies decat in zilele cu tmperaturi bune de zbor...asta e o mare chestie dupa parerea mea! Stiti ca scia undeva ca primavara daca vrei sa stimulezi o colonie sa depuna puiet da-i cateva pufuri cu apa pe cuib...de aici si importanmta apei in primavara, daca ai folie rezolvi o chestie f importanta si coloniile cresc vazand cu okii.
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?