Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde Hunbee » 15 Dec 2016, 20:23

Ghita, nu e stres, tu stai linistit si culege nectar. Lasa pe altii sa incerce sa ceara ajutor.
Merci de informatii kovacs. Deci e clar ca asociatiile merg acolo cu gandul" sa vedem ce mai ciupim de la pna".
Cum dracu sa obtii atunci ce obtin altii in zootehnie cand de fapt tu trag pt interesul tau!?
Deci e clar, nu suntem reprezentati. Sunt reprezentati 300 de sefi de asociatii si amicii lor.
Cat despre pna pt familii si roi. Masura se impune daca avem scaderea nr de familii, daca nr de apicultori scade.
Dar nu e cazul, deci de ce trebuie statul sa ajute inmultirea?
Pai nu trebuie. Dar stai un pic, reprezentantii astia ai nostri au stupine si nu au ce face cu roii, sau e mai simplu sa faci roi, sai vinzi pe bani frumosi decat sa alergi dupa miere. Si uite asa se face presiune pt pna la fam si roi.
Acuma na, stiu ca traim in romanica si ca nu dam doi lei pe cel de langa noi, si privim doar interesul personal si imediat. Dar macar sa avem sange in instalatie sa pretindem cat predind si altii care sant in agricultura ca noi.
Hunbee

Mesajde kovacslg » 15 Dec 2016, 20:43

ghitacusman scrie:.....logica acordarii ajutorului presupune existenta unei baze de date concrete .......o fam. de albine are nevoie de nectar si polen( in rest depinde de apicultor ).........a lipsit asa ceva ....sau trebuiau aduse acasa la fiecare ...........veniti cu date care sa justifice lipsa lor .......stiu apicultori care au produs cat zece , dar au alergat de le-au sarit capacele si ei merita minimus ....

Logica ajutorului este compararea costului de productie cu pretul incasat pe produs.
A, si sa nu avem destepti, isteti, harnici, laudarosi, apicultori de elita, care produc de 10 ori mai multa miere / familie, decat restul.
Astea sunt povesti de adormit copiii si intretin un mit ca apicultura se poate dezvolta fara sprijin.
Apropo, stiti pe cineva sa aiba un descapacitor automat? Astept nr de telefon sa pot discuta cu dansul.
kovacslg

Mesajde Hunbee » 15 Dec 2016, 20:55

Ghita. Nu zic sa cerem pe familie. Nu zic nimic. Problema acum nu e ce sa cerem.
Problema e ca nu are cina sa ceara pt noi. Nu te asculta nimeni, nici pe tine, nici pe mine si nici pe alti cateva mii platitori de cotizatii.
Problema e de fond.
Esti singur, tu cu albinele si cu mama natura. Eu la fel. Atat avem majoritatea dintre noi.
Ma rog altii mai au mama ue cu niste fonduri, si un pic de pna.
In rest, albinele, priceperea si norocul. Atat. Dar ce faci cand te cam lasa norocul si mama natura asa cum se cam intampla in ultimii ani? Ramai cu priceperea si albina? Nu platesti facturi numai cu astea doua.
Ultima oară modificat de Hunbee pe 15 Dec 2016, 20:58, modificat de 2 ori în total.
Hunbee

Mesajde kovacslg » 15 Dec 2016, 21:01

ghitacusman scrie::D ..................daca-i vorba de ajutor pentru familia de albine, nu sant de acord dintr-un motiv foarte simplu ....nu este o defintie clara a fam. de albine.......sau exista si nu stiu eu ......sa nu-mi zici ca-i o unitate biologica cu de toate .......raportat la un roi care-i pe 5 rame .....despre ce legi bune vorbim ......

Da cu PNA sunteti de acord ca tot numarul de familii conteaza?
Da cu fostele 141, 112, 121, ati fost de acord ca tot numarul de familii conta
Dar cu noile masuri 4.1 etc sunteti de acord? Tot numarul de familii conteaza.

Daca spuneti ca sunteti de acord, cu conditia ca familia sa fie definita, controalul sa fie eficient, atunci avem un dialog.
Daca nu sunteti de acord si aspectul definirii familiei de albine a fost doar un pretext, atunci dialogul e tardiv.
Ultima oară modificat de kovacslg pe 15 Dec 2016, 21:15, modificat 1 dată în total.
kovacslg

Mesajde Hunbee » 15 Dec 2016, 21:04

Kovacs. Descapacitor automat poate au ca acum cu fondurile astea, dar oare au mii de rame pline cu miere sa-l si foloseasca?
Au culesuri sa renteze linia aia. Nu cred.
Hunbee

Mesajde kovacslg » 15 Dec 2016, 21:33

Hunbee scrie:Kovacs. Descapacitor automat poate au ca acum cu fondurile astea, dar oare au mii de rame pline cu miere sa-l si foloseasca?
Au culesuri sa renteze linia aia. Nu cred.

Fondurile s-au dus pe altceva, nu pe linii de extractie.

Mie mi-ar fi util un descapacitor automat si am vrut sa vad unul in functiune la un apicultor, sa discutam cum merge,etc.
Am intrbat pe toti apicultorii cunoscuti, daca stiu pe careva sa aiba asa ceva, am intrebat la asociatie. Nimic.
Cam asta e stadiul apiculturii.
Ultima oară modificat de kovacslg pe 15 Dec 2016, 21:47, modificat 1 dată în total.
kovacslg

Mesajde MIHAI BALS » 15 Dec 2016, 21:44

Hunbee scrie:Legea. Ce sa-i mai adaugi la pastoral? E destul de clara. Sa ne oblige sa punem stupii cu fata spre sud?
Deja e plina de obligatii mai mult dau mai putin utile. Ai dosarul de stupina la zi, ghitusca?. Faci completari la fiecare stup pe care il ai?
Cu mierea iara ce sa mai adaugi? Procesatorul meu face a analize in germania, asa ca indiferet ce lege e, o cumpara numai daca e conforma.
Torul e relativ reglementat.
Nu legi lipsesc, la alea suntem buni.
Lipseste interesul autoritatilor fata de noi. Aia lipseste.
De legi suntem plini.

ma distrezi teribil!
cine esti tu?
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 15 Dec 2016, 21:48

Hunbee scrie:Am deviat de la subiect. Poate moderatorii fac ordine.
Revenind la reprezentare. Si aici sunt de acord cu tine kovacs ca minimisul sa pierdut din balbaiala.
Dar cine exact ne reprezinta?
Cine exact merge la vestitele intalniri secrete de la bucuresti?
Cine exact ia cuvantul, si cine pragateste ce anume se spune?
Cine?
Sigur nu sefi de la filiale din timis. Nu i-am auzit niciodata spunand asta.
Poate cineva sa spuna exact cine ia cuvantul in numele nostru?
In afara de fetea, ca pe el il tot aud citat de presa.
Care sunt etapele pe care le parcurge o initiativa a noastra pana annge sa fie sustinuta la autoritati?
Ne vedem la cafenea, la birt, in camp?
Ar fi bine sa primim un raspuns de la cineva implicat care a luat parte la asa ceva.

doar la birt ma pot vedea cu tine!
tinere visator,ai si tu dreptate 1 data?
Ultima oară modificat de MIHAI BALS pe 15 Dec 2016, 21:50, modificat 1 dată în total.
MIHAI BALS

Mesajde kovacslg » 15 Dec 2016, 21:49

ghitacusman scrie:modificarea postarilor ......................urat lucru ......

Scuze... Nu era cu rea intentie...
kovacslg

Mesajde Hunbee » 15 Dec 2016, 22:30

Mihai. Uuuu. Ce mai intimidat. :)
Acum i-mi dau seama ca i-am enervat pe toti oltenii cand am zis de sindicat in caracal.
Sa fie cu pardon. Nu am nimic cu oltenii. Asa sa nimerit. Dragnea sa fie oltean.
Si oltenia sa dea guvernul.
Retrag ce am spus atunci. Mia culpa.
Ultima oară modificat de Hunbee pe 15 Dec 2016, 22:36, modificat 1 dată în total.
Hunbee

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2016, 22:33

ghitacusman scrie:modificarea postarilor ......................urat lucru ......

Despre ce este vorba? Ca nu stiu... nu e mana moderatorilor! :)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2016, 22:56

ghitacusman scrie:
Mircea_63 scrie:

salut Mircea ! , nu-i vorba de moderatori , si-a modificat postarea in timpul discutiei ....

Recunosc ca si mie imi pare un lucru urat. De aceea uneori timpul de editare a fost scurtat. Pe de alta parte... exista cerere pentru a fi lungit deoarece se intampla ca omul sa isi observe ceva mai tarziu vreo greseala.
Desigur, depinde de modificare, dar intuiesc despre ce este vorba. Sa fii iubit si spor sa ai! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Shrek » 15 Dec 2016, 23:01

Hunbee scrie:Mihai. Uuuu. Ce mai intimidat. :)
Acum i-mi dau seama ca i-am enervat pe toti oltenii cand am zis de sindicat in caracal.
Sa fie cu pardon. Nu am nimic cu oltenii. Asa sa nimerit. Dragnea sa fie oltean.
Si oltenia sa dea guvernul.
Retrag ce am spus atunci. Mia culpa.

Dragnea nu este oltean! Este din telemorman!
Iar pe MB iarta-l. A avut intalnire cu ......renul Rudolf!
Shrek

Mesajde kovacslg » 16 Dec 2016, 00:30

Mircea_63 scrie:
ghitacusman scrie:
Mircea_63 scrie:

salut Mircea ! , nu-i vorba de moderatori , si-a modificat postarea in timpul discutiei ....

Recunosc ca si mie imi pare un lucru urat. De aceea uneori timpul de editare a fost scurtat. Pe de alta parte... exista cerere pentru a fi lungit deoarece se intampla ca omul sa isi observe ceva mai tarziu vreo greseala.
Desigur, depinde de modificare, dar intuiesc despre ce este vorba. Sa fii iubit si spor sa ai! :D

Daca este vorba despre mine, nu luati in nume de rau, dar schimbarea de continut nu a avut intentia de a provoca un alt raspuns sau orice altceva.
Nu am perceput acest topic, ca fiind o conversatie tip chat in timp real. In mesaje, incerc sa aduc argumente, incerc sa ma exprim clar si la obiect, nu foarte lung, si din aceste cauze fac destule modificari inainte ca un text sa ramana definitiv.
Concret, timpul de REDACTARE este limitat, daca e depasit, cere parola, dupa care mesajul dispare, de aceea uneori trimit mesajul si ulterior recitind, modific continutul.
Acum ca am aflat ca deranjeaza, voi fi atent la acest aspect.
kovacslg

Mesajde achio5 » 16 Dec 2016, 10:12

ghitacusman scrie:
achio5 scrie:Dar la vaca nu ai trebuie iarba?Lor cum se pot da subventii si ajutoare?

...da matale cu ce-ai crescut mare ? , cu miere sau cu lapte ?

Daca veni vorba de lapte,eu nu am mancat niciodata lapte de vaca,una la mana,si a doua, la artizani de ce s-au dat ajutoare de minimis,a crescut cineva mare cumva cu oale de lut si bete cioplite?Daca nu ne vom sustine aceasta ramura a agriculturii numita apicultura,si vom fi in continu contra ajutoarelor care ni se cuvin(ca draga doamne sunt unii care au facut nu stiu cate mutari si nu stiu cate tone de miere) si noua ca celorlalti din agricultura,nu vom fi bagati in seama niciodata.Si eu am facut 7 mutari anul asta si nu ma pot lauda ca a mers bine,am plecat din 9 martie de acasa cu stupii si m-am intors pe la sfarsitul lui septembrie.Pe partea de nord a tarii nici clima nu ne ajuta ca in sud,albina intra la iernat pe la inceputul lui noiembrie si iese pe la sfarsitul lui martie,cateodata fara nici un zbor de curatire.Din cei care nu sunt de acord cu acordarea vreunui ajutor sau subventie,sa vina cineva sa faca o iernare in nordul tarii,si sa vedeti daca nu va cere si el ajutor,garantat.Totdeauna cel satul nu il va crede pe cel flamand.
achio5

Mesajde tinumaftei » 16 Dec 2016, 11:27

ghitacusman scrie:......esti departe de adevar . Sustin din toata inima apicultura ca si stiinta , ceeace si este de fapt . Acum ca rezulta si un castig ,trebuie reglementat ca atare .I-mi pare rau ca-ti spun , dar i-ti cam dai cu stingu in dreptu . I-mi place sa ramana ceva durabil in urma mea si nu lucruri de doi lei . Hai sa sustinem apicultura de la A la Z, nu mumai ce rezulta din apicultura,castigul.Daca sustinem doar castigul apar interesele si rezulta ce se vede :(

Ești foarte confuz!!
Apicultorii nu sunt întâi de toate oameni de știință ci practicieni a aceste milenare îndeletniciri.
Crezi ca daca statul nu va sprijini această îndeletnicire că mai rămâne ceva durabil? Poate varooa! Si mierea chinezeasca. E nevoie de măsuri urgente nu de filozofie.
Dacă pompierii vin la un incendiu prima măsură este să lichideze focul si apoi sa stabilească vinovații.
Daca într-o activitate nu rezultă câștig cine o mai practică.
Ai proprietate termenului durabil/ durabila?
tinumaftei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA