kovacslg scrie:Voi incerca inversarea fantei din folie, desi pana acum, ce am citit si ce am auzit sunt net in favoarea fantei in spate. Asta nu inseamna ca asa este 100% mai bine ...
Nu practic apicultura de zeci de ani, insa stau mult printre stupi si observ un numar mare de familii si implicit multe situatii.
Totodata apreciez explicatiile, si metodele expuse.
...Da, si e o idee buna....si faci ff bine ceea ce faci in stupina ta,si ca mai tragi cu ochiu'n "ograda "altuia...Tara vrea "prosti" inclusiv la alegeri(ff greu sa alegi astazi dintre H..i pe cel care ......e mai curat)si nu numai...si ca'n orice meserie daca stii teorie si rogi un apicultor cu ceva ani=experienta'nspate (se cheama mentor) sigur te v-a ajuta si isi v-a da silinta(tb sa "furi" si tu din practica lui) vazand ca ai=i-ti dai silinta ...

Acum 33 de ani am plecat in pastoral prima data,nu aveam decat podisoare din scandurele,am facut rapid pod monobloc dif dim-modele, cu sita pe mijloc -in fata-in spate si'n rest PFL...in aug cand ma'ntorceam la unii dintr ei le scimbam ....iar toamna, la org cuibului am obs urmatoarele:cei cu sita'nspate aveau propolisat parte dinspre spate(opusa urdinisului portiuni mai mari din plasa),la fel si cei cu sita in partea din fata si cele cu sita pe mijloc(mai rar si mai putin in partea din fata=deasupra urdinisului)...Concluziea,curentii notati cu negru in foto=grafic nu fac bine =nu le convine lor ceva....Am vz in filmele lui Marin-Serbiea cum "blinda cu cartoane parte din spate=spre culuarul pavilionului,de ce oare

P.S-org -aranjarea ramelor +ce fel de podisor-fund folositi si cum il puneti apartine fiecaruia in functie de.....zona in care aveti stupina si nu numai

Spor la ta'ti-G.M

Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!