Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde Arhivistu » 18 Dec 2016, 21:18

Buna seara,ieri am observat la unul din stupi o activitate neobisnuita,erau 3 4 albine la urdinis iar cand mi.am apropiat urechea de lada se auzea ca era destul de agitat,care sa fie cauza?..lipsa matcii?..mancare are din belsug :?
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde popik50 » 18 Dec 2016, 21:25

Arhivistu scrie:Buna seara,ieri am observat la unul din stupi o activitate neobisnuita,erau 3 4 albine la urdinis iar cand mi.am apropiat urechea de lada se auzea ca era destul de agitat,care sa fie cauza?..lipsa matcii?..mancare are din belsug :?

Lipsa matcii cred ca este cauza ptr care sunt mai active si agitate...
popik50

Mesajde vulpea » 18 Dec 2016, 23:03

mau.,sper ca nu obisnuiesti sa citesti 'din 2 in 2',cum ati convine. vezi ca a scris de stupii cu FAV !dar,ma rog,faci cum te taie capul sau cum te-ai obisnuit,dar pentru acuratetea celor scrise mai inainte,te rog...
vulpea

Mesajde vulpea » 18 Dec 2016, 23:07

PS.or fi buni si rusii la ceva,vorba lu..'iarna-i lunga,omatu-i mare' (sa ne traiesti ..Galati,ca ai dreptate ).
vulpea

Mesajde CATALIN » 18 Dec 2016, 23:10

popik50 scrie:
Arhivistu scrie:Buna seara,ieri am observat la unul din stupi o activitate neobisnuita,erau 3 4 albine la urdinis iar cand mi.am apropiat urechea de lada se auzea ca era destul de agitat,care sa fie cauza?..lipsa matcii?..mancare are din belsug :?

agitate DA...agresive..nu prea.... plangacioase...dezorientate DA...niciodata agrezive...zic si eu..parerea mea
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Shrek » 18 Dec 2016, 23:16

vulpea scrie:mau.,cred ca ai ce invata dela g.m.,chiar mai multa meserie.?

Se pot invata multe lucruri de la GM, nu contesta nimeni lucrul acesta! Uite io am invatat cum poti sa arunci cu telefonu' prin stupina, fara sa-l strici!
Shrek

Mesajde popik50 » 18 Dec 2016, 23:46

CATALIN scrie:
popik50 scrie:

agitate DA...agresive..nu prea.... plangacioase...dezorientate DA...niciodata agrezive...zic si eu..parerea mea

Am zis active nu agresive...
popik50

Mesajde mausica » 19 Dec 2016, 01:17

vulpea scrie:mau.,sper ca nu obisnuiesti sa citesti 'din 2 in 2',cum ati convine. vezi ca a scris de stupii cu FAV !dar,ma rog,faci cum te taie capul sau cum te-ai obisnuit,dar pentru acuratetea celor scrise mai inainte,te rog...

Ma abțin să mai continui.
Aici nu e vb să faci la p!esneala ceva .....ci să faci ceva testat !!!
Si crede-ma ca nu am inventat eu roata la căruță....
Ci am preluat ce e bun pt stilul meu de lucru.
Ai grija cu strugurii ca uneori sunt acri ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde vulpea » 19 Dec 2016, 17:50

iar te 'dai' la vulpi ? vezi sa nu te ciuguleasca la picere si sa faci turbare,ca e periculoase .
vulpea

Mesajde FlorinPlopsoru » 19 Dec 2016, 18:34

Buna seara! Dacă Albinele sunt agitate și active pe vreme nepotrivita nu e de bine. Cauzele pot fi mai multe : lipsa matca, infestare masiva cu varroa, in unele cazuri și o împachetare necorespunzătoare sau supradoza de acid oxalic .oricare dintre situații sunt mai mult sau mai puțin nasoale . Dacă ești incepator,și îți iubești Albinele,lasă mândria deoparte și cere ajutorul celui mai apropiat apicultor. Pe forum putem doar sa presupunem situația și sa dam soluția ipotetic. O unificare in camera încălzită ,un tratament la vremea aceasta sau o introducere de matcA ....nu sunt asa simple cum sunt descrise teoretic. In prima faza pune o foaie de control pe fundul stupului, vezi câți ,,urâți,, cad in mod natural,scrie ce schema de tratament ai făcut și cât de sigur ești ca l ai făcut corect și poate cei mai pricepuți ca mine îți vor da o dalta de ajutor. Mai eliminam din posibilități. Din ce an e matca.., care intervale sunt ocupate de Albina .....ETC.cu cât mai multe detalii cu atât mai bine. Spor!!!
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

Mesajde kovacslg » 19 Dec 2016, 18:58

mausica scrie:
kovacslg scrie:Turta din proteica din febr nu e pt acoperirea lipsei de hrana.

Pai ce stimulare vrei mai buna decat ceea ce intra de afara ?
Bineinteles depinde mult de zona,dar sa nu intram in aceste detalii.E alta treaba.
Dati fratilor turte peste turte ,nu va opreste nimeni....stimulati,uzati doar doar o iesii ceva

Suntem aproape, poate ne vedem in padurea de salcam si comparam rezultatele. VM, Sacaseni, Carei

Eu pun turta proteica 0.6 kg, dupa 5-10-15 febr si dupa zbor de curatire din : zahar pudra, miere salcam (colorata), polen, protofil, ceapa, in martie una/doua rame cu miere dupa diafragma (2-2.5kg) si 2 turte de 0.6 kg, in aprilie 2-4 stimulari cu cate 0.5 l de sirop, in conditii de cules de intretinere pe pomi fructiferi.
Incerc si alte variante.

Turta proteica are efecte pozitive- stimuleaza ponta, ceapa si protofilul creste durata de viata a albinei, si are efectele negative a zaharului din turta - uzeaza albina.
O turta proteica de 600 gr, contine 360 gr de zahar, restul e miere, polen, protofil, ceapa.
Punand in balanta cele doua, parerea mea personala este ca turta in februarie merita pusa.
Turtele puse in Decembrie, Ianuarie sunt altceva....trebuiesc puse strict pt a salva familia, in lipsa hranei si produc efecte net defavorabile.

Respecte,
Fişiere ataşate
WP_20160303_009.jpg
prima sapt martie 2016, prima turta 8 febr
WP_20160303_001.jpg
prima sapt martie 2016, prima turta 8 febr
kovacslg

Mesajde kovacslg » 19 Dec 2016, 19:08

Cred ca cantitatea de turta nu este exagerata in raport cu populatia........
kovacslg

Mesajde jonny_it » 19 Dec 2016, 20:32

kovacslg scrie:Cred ca cantitatea de turta nu este exagerata in raport cu populatia........

Corect, doar daca dai turta dupa un zbor de curatire bunicel.
jonny_it

Mesajde mausica » 19 Dec 2016, 21:04

kovacslg scrie: Suntem aproape, poate ne vedem in padurea de salcam si comparam rezultatele. VM, Sacaseni, Carei.Respecte,

Eu ma feresc de ingaramadeala de la VM
Am alte locuri unde merg la S1
Familie mele asa nestimulate cu turta,doar cu polenul care intra din februarie de afara si siropul dat in martie/aprilie la rapita sunt toate cu caturile pe ele.
Nu contest ca nu e buna metoda d-voastra..poate asa m-am obisnuit eu si vazand ca am rezultate am mers pe aceasta cale.
vulpea scrie:iar te 'dai' la vulpi ? vezi sa nu te ciuguleasca la picere si sa faci turbare,ca e periculoase .

omu ii mai al dracului ca vulpea ....
iernare usoara
mausica

Mesajde kovacslg » 19 Dec 2016, 21:28

Am inteles.
Eu voi fi acolo undeva si va divulg locatia. Poate ne vedem totusi...
kovacslg

Mesajde mausica » 19 Dec 2016, 21:46

kovacslg scrie:Am inteles.
Eu voi fi acolo undeva si va divulg locatia. Poate ne vedem totusi...

Am prieten care merge de foarte multi ani la VM..daca cumva merg cu el in plimbare va dau un mesaj privat sau imi lasati in privat nr de telefon al d-voastra si ne auzim la un pahar de vorbe acolo.
sanatate
Ultima oară modificat de mausica pe 19 Dec 2016, 21:56, modificat 1 dată în total.
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR