cristi_vidican scrie:
Si cata miere credeti ca mai are in ramele care le acopera? Faptul ca e sus, nu presupune ca a ajuns cu mierea la leatul de sus? Sau poza e facuta intr-o zi cu zbor de curatire, cand albinele erau mai rasfirate?
cristi_vidican scrie:
Si cata miere credeti ca mai are in ramele care le acopera? Faptul ca e sus, nu presupune ca a ajuns cu mierea la leatul de sus? Sau poza e facuta intr-o zi cu zbor de curatire, cand albinele erau mai rasfirate?
ciobi scrie:Buna ziua Pupemea,
Mi-as face 2-3 stupi cu fund antivaroa dar nu am gasit poze explicite.
Rogu-te stii cumva unde as putea gasii niste poze care sa ma ajute sa-mi fac corect fuindul la stupi.
Multumesc anticipat,
Ciobi
martanul scrie:va felicit pt. utilajul achizitionat.urmatorul pas trecerea pe me.
Cristian IONITA scrie:@ciobi
cel mai bine cauta sa obtii unul de model ... sunt cateva detalii constructive mai greu de vazut/explicat pe poze
ciobi scrie:Dle Cristian,
Va multumesc, frumos, Voi urma sfatul dvs si am sa cumpar un stup cu plasa ca model.
Cu stima,
Ciobi
viorel_v2000 scrie:O intrebare legata de tratamentul antivaroua in cazul fundurilor cu sita.
Cum il faceti? Banuiesc ca nu folositi Varachet. Sau folositi?
maximus scrie: ciobi,la un warre e pacat sa umbli cu substante toxice.da-mi un mail pe privat sau un id de mess si te-nvat o alternativa care la mine nu a dat gres niciodata
Albinel 1984 scrie:va rog daca se poate o lamurire despre PERIZIN - Bayer Animal Health: de unde se poate cumpara in romania si daca raportul calitate pret e bun comparativ cu alte produse de combatere a varoozei
cu respect
andrei_calinescu scrie:Eu vad 2 avantaje in a putea obtura sita anti-varoua ca tabla sau orice alt obturator.
Dar numai din ianuarie.
1. Reprezinta o oglinda perfecta a familiei, ce citim pe obturator indicand asezarea ghemului, consumul, starea de sanatate.
2. Impiedicarea prelungirii ciclului biologic al masculului Varroua, prin prelungirea cu 1 , 2 zile a termenului de eclozionare a puietului.
Insa nu obturare completa, se lasa o fanta de cativa cm pentru schimbul de aer.
andrei_calinescu scrie:Stim ca masculul varoua fecundeaza toate femelele, care ii sunt si surate.
Singurele conditii vitale ale masculului sunt in mediul capacit.
Daca eclozionarea albinei survine dupa mai mult de 21 de zile(din cauza frigului accentuat), masculul are timp sa fecundeze alte femele(surori) care devin mature, deci o proliferare a fenomenului.
Putem spune, ok, dar nu intram cu varoua la iernat.
E fals, deoarece in permanenta va ramane o cantitate (macar infima), iar cu iernile care devin din ce in ce mai dulci si scurte, fenomenul se va prezenta din ce in ce mai accentuat.
Asa facem si in Franta, in regiuni unde erau ierni ca la noi, in primavara(odata ce ouatul incepe) inchidem la trei sferturi sitele.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori