Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tinumaftei » 24 Ian 2017, 01:04

Shrek scrie:Am vrut sa mai scriu ca nu este nevoie sa va supărați si sa ma luati la suturi ( ca Federman) ca nu-i decat un " nevinovat" joc de cuvinte. Presupun ca faculta v-o trebuit pentru o pensie mai mare?!
Hai sa pariem: Va fi referendum sau nu ( pe grațiere sau /si amnistie )? Io zic ca nu!

Mai am pana la pensie 20 de ani.
Nu va fi referendumul lui KWI.
tinumaftei

Mesajde peterneamt » 24 Ian 2017, 01:10

Cine a furat.....va mai fura; cine a mintit .....va mai mintii; cine a talharit ....va mai talharii; ......trebuie protejati cetatenii cinstiti,.... cu firca de Dumnezeu ! :roll:
peterneamt

Mesajde mellis » 24 Ian 2017, 01:13

Ii protejam și pe ei..Dar să iasă varanul afara...Cine mai da bani in visterie..
"Prostănacul" a gafat-o....Daca gafează și Draknea...Se taie bugetul...
Cum arată partidul cu seful închis...Nu e păcat...Să vină "știrea" la conducere?
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde feederman » 24 Ian 2017, 10:38

Se discuta mult despre corectitudinea participarii presedintelui la manifestatiile din ultimele zile. Oameni de buna credinta, fermecati de mirajul lozincii ultrademocrate: political correctness s-au lasat inselati de mesajul defetist al acesteia. Obtinerea unei majoritati temporare nu da liber abuzurilor asupra masei de alegatori. Victoria in alegeri te obliga la buna gestionare a problemelor in favoarea tuturor cetatenilor, in care sunt inclusi si cei “invinsi.” Superioritatea politica nu este un instrument de razbunare si de abuzz asupra minoritatii. Victoria nu asigura dreptul la tiranie a majoritatii asupra minoritatii. Actiunile PSD in scopul favorizarii celor ce au incalcat legea, actiuni desfasurate in afara contractului preelectoral, cu alegatorul, confirma reaua credinta a grupului mentionat. Aceasta tentativa se inscrie in lungul sir de incercari de blocare a parcursului democratic euroatlantic al Romaniei. Ea este o rabufnire iresponsabila a chemarii iliesciene din 28 ianuarie 1990 , cand masele abrutizate au lansat racnetele revolutionare, care definesc inca multi din concetatenii nostri: Noi nu ne vindem tara!, Noi muncim, noi nu gandim! IMGB face ordine!
Atunci cand asupra institutiilor statului se fac presiuni secunda dupa secunda, orice om de buna credinta va constata ca este un inceput de lovitura de stat, desfasurata sub masca unui drept democratic. Reusita acestei manevre ar arunca Romania in urma cu 27 de ani, ar fi semnul supremului dispret fata de cei ce au murit in decembrie 1989 visand la ceea ce se cuvine fiecarei fiinte umane, Respect si Demnitate. Atat de putin, dar atat de mult.
Fata de perversitatea planului PSD, a mjiloacelor folosite de acestia, raportat la esecul social si moral preconizat al Romaniei in caz de reusita , Presedintele este indreptatit sa adopte atitudinea pe care o considera necesara pentru blocarea acestor raufacatori, chiar cu riscul unui dezastru personal. Sa fim siguri ca o va face.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde tinumaftei » 24 Ian 2017, 10:48

feederman scrie:Se discuta mult despre corectitudinea participarii presedintelui la manifestatiile din ultimele zile. Oameni de buna credinta, fermecati de mirajul lozincii ultrademocrate: political correctness s-au lasat inselati de mesajul defetist al acesteia. Obtinerea unei majoritati temporare nu da liber abuzurilor asupra masei de alegatori. Victoria in alegeri te obliga la buna gestionare a problemelor in favoarea tuturor cetatenilor, in care sunt inclusi si cei “invinsi.” Superioritatea politica nu este un instrument de razbunare si de abuzz asupra minoritatii. Victoria nu asigura dreptul la tiranie a majoritatii asupra minoritatii. Actiunile PSD in scopul favorizarii celor ce au incalcat legea, actiuni desfasurate in afara contractului preelectoral, cu alegatorul, confirma reaua credinta a grupului mentionat. Aceasta tentativa se inscrie in lungul sir de incercari de blocare a parcursului democratic euroatlantic al Romaniei. Ea este o rabufnire iresponsabila a chemarii iliesciene din 28 ianuarie 1990 , cand masele abrutizate au lansat racnetele revolutionare, care definesc inca multi din concetatenii nostri: Noi nu ne vindem tara!, Noi muncim, noi nu gandim! IMGB face ordine!
Atunci cand asupra institutiilor statului se fac presiuni secunda dupa secunda, orice om de buna credinta va constata ca este un inceput de lovitura de stat, desfasurata sub masca unui drept democratic. Reusita acestei manevre ar arunca Romania in urma cu 27 de ani, ar fi semnul supremului dispret fata de cei ce au murit in decembrie 1989 visand la ceea ce se cuvine fiecarei fiinte umane, Respect si Demnitate. Atat de putin, dar atat de mult.
Fata de perversitatea planului PSD, a mjiloacelor folosite de acestia, raportat la esecul social si moral preconizat al Romaniei in caz de reusita , Presedintele este indreptatit sa adopte atitudinea pe care o considera necesara pentru blocarea acestor raufacatori, chiar cu riscul unui dezastru personal. Sa fim siguri ca o va face.

Cred ca trebuie sa intorci tabloul!
IMGB face ordine pare sa fie sloganul reinventat de KWI. El s-a pus in fruntea unei manifestatii, el nu tine cont de realitatile politice prezente.
Sigur PSD are temporar puterea, dar atata timp cat o are, si nu poate contesta nimeni scrutinul, impiedicarea exercitarii ei, cum se numeste? Aaaa democratie? Adica unde in democratie conduc cei care nu au castigat alegerile.
De la alegeri si pana acum KWI nu a reusit sa vina la realitate. Capul sus! Picioarele jos! Nu invers!
tinumaftei

Mesajde Shrek » 24 Ian 2017, 11:01

Am avut in doua rânduri calitatea de " parte vatamata" in dosare penale. Intr-unul din dosare am rămas cu paguba, in al doilea am recuperat-o integral ( lucrul furat), dar nu de la hoț. In ambele situatii, am primit o tadula de la procuratura, in care se spunea ceva de genul ca din cauza valorii mici a prejudiciului si a ....pericolului social nesemnificativ ( asta este pusa de la mine), cercetările vor fi clasate.In ambele situații, hoțul era identificat.
Vreau sa spun ca pe mine ma doare undeva de face " legea" cu infractoru' . Poa' sa-l faca salam, poa' sa-l impaieze, sa-l "'tamaie" cu fum de balega si ardei iuti. Interesul fiecarui păgubit este sa-si recupereze paguba. Cand " infractoru'" este copilul unui vecin cu care ai crescut impreuna după momentul de revolta, cu siguranta va reusi sa te " înmoaie " sentimental.
In ceea ce priveste politicienii, este o ipocrizie imensa a celor din" opozitie" si a presedintelui care sunt beneficiari cu vârf si îndesat a unei presupuse legi a gratierii. Ei nu vor decat sa scoată castanele din foc cu mana psd si o vor face fara scrupule, decontand electoral numai psd , al cărui interes este vizibil si explicit.
Este doar o părere personală.
Shrek

Mesajde feederman » 24 Ian 2017, 11:09

tinumaftei scrie: la ultimele alegeri am votat PMP

tinumaftei scrie: Nu as fi crezut pana la aceste alegeri ca voi avea vreodata o pozitie apropiata cu cea a PSD.

Sinceritatea nu este inclusa in fisa postului. Presupun ca implica retrogradarea si taierea drepturilor.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde peterneamt » 24 Ian 2017, 11:40

Încărcat pe 20 apr. 2007
Diaporama - Stelian Grigore
Procesare computerizata - Andrei Iordache

:cry:
:roll:
peterneamt

Mesajde Shrek » 24 Ian 2017, 14:17

News sant!
Societatea civila a depus o sesizare impotriva presdintelui pentru ca la manifestațiile din zilele trecute acesta s-a băgat in fata si nu a steptat la coadă ca toata lumea. Johanis a fost filmat de paparazzi in timp ce a ocolit mulțimea care marsaluia linistita, cu masina si cu ajutorul unor funcționari corupti s-a pus in fata pentru a .....face o baie de mulțime!
Tăriceanu s-a adresat si el avocatului poporului , considerandu-se plagiat la faza cu " bagatu-n fata" , aceasta fiind marca înregistrată la sri , pardon osim! I s-a răspuns ca in cazul sau, a fost vorba de" bagata prin dos" si nu prin fata ca orice om normal!
Presedintele s-a adresat parlamentului si a cerut sa legifereze in regim de urgenta " bagatul in fata" acesta urmând sa fie incriminat numai pentru politicieni si nu pentru tot prostu'.
Unde esti nene Iancule..........?
Shrek

Mesajde feederman » 24 Ian 2017, 17:18

Desi nu este atat de multilateral, ca ganditorul de la Altân Tepe si este doar o mica parte a societatii civile, ar trebui sa ne facem timp sa vedem ce mai vrea si ăsta. Dupa cum vedem , individul nici nu stie sa se exprime: ca garant, in loc de ca si garant, cum zice toata lumea buna, cu studii la Bamboo, Alexandria-deal si alte hrube( ID). Fara discutii! Trebuie suspendat pentru maltratarea limbii romane, aia majoritară, de castigă alegerile.
Redăm integral postarea lui Mircea Cărtărescu de pe Facebook:
“Poporul român n-a ales parlamentul ăsta de hoți, nici guvernul ăsta de semi-oligofreni și semi-analfabeți. El a votat pentru o viață mai bună și mai demnă, nu pentru o mafie spoliatoare care vrea acum să scape de pușcărie. Iar acum oamenii sunt în stradă și acolo vor rămâne până va trece pericolul unor legi făcute pentru cei care le dau. L-am subestimat pe președintele Iohannis, se vede acum că e un om de stat care cunoaște interesele României și ale românilor. Nu avem un alt pol politic în stare să se opună hoților. Președintele trebuie sprijinit acum, în perioada asta, ca garant al unei justiții libere
Ultima oară modificat de feederman pe 24 Ian 2017, 17:32, modificat 1 dată în total.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde tinumaftei » 24 Ian 2017, 17:32

feederman scrie:Desi nu este atat de multilateral ca ganditorul de la Altân Tepe si este doar o mica parte a societatii civile, ar trebui sa ne facem timp sa vedem ce mai vrea si ăsta.

Redăm integral postarea lui Mircea Cărtărescu de pe Facebook: “Poporul român n-a ales parlamentul ăsta de hoți, nici guvernul ăsta de semi-oligofreni și semi-analfabeți. El a votat pentru o viață mai bună și mai demnă, nu pentru o mafie spoliatoare care vrea acum să scape de pușcărie. Iar acum oamenii sunt în stradă și acolo vor rămâne până va trece pericolul unor legi făcute pentru cei care le dau. L-am subestimat pe președintele Iohannis, se vede acum că e un om de stat care cunoaște interesele României și ale românilor. Nu avem un alt pol politic în stare să se opună hoților. Președintele trebuie sprijinit acum, în perioada asta, ca garant al unei justiții libere

Mircea Cartarescu. Cine este Mircea Cartarescu? Ce competente are? Sigur, il le apreciem. Are locul lui in literatura. Dar politica nu este fictiune. Este realitate si este guvernata de legi. Fiecare parlamentar ajuns in parlamanet a ajuns ca urmare a aplicarii legilor electorale. Sigur, poate sa imi placa de cineva sau nu, sa il cred competent sau nu. Dar atunci cand spune ca poporul roman n-a ales parlamentul asta, de hoti sau cinstiti, dispersati uniform in toate formatiunile politice (poate cu exceptia USR care nu a fost la guvernare), Mircea Cartarescu se afla in eroare. Iar daca in literatura se apropie de stralucirea maxima in politica pare a fi un analfabet functional.
Si ca eroarea domniei sale sa fie confirmata, se face ca nu vede ca marele om de stat KWI are o actiune in justitie impotriva statului, tot cam din perspectiva "negustorului prins" care seamana foarte mult a hot in dosarul casei de la Sibiu. Auzi! "Garant al justitiei libere", tocmai omul care a contestat o actiune definitiva!!
Fiecare dintre noi are dreptul la o optiune politica, dar a crede ca ea si este corecta este altceva!
tinumaftei

Mesajde feederman » 24 Ian 2017, 18:02

Mircea Cartarescu este un roman care cu siguranta isi iubeste tara spre deosebire de vanzatorii ei aflati in slujba intereselor straine. Incercarea de echivalare a cauzei civile a lui Iohannis, cu o cauza penala este o incercare de inducere a ideii unei culpabilitati inexistente, in mintile mai slabute de inger. Daca tot esti un geniu intellectual, cum am stability, membru al atator comitii si comitete, inclusive a lui Boc, atunci nu pot pune aceasta confuzie insistenta pe seama lipsei de intelegere . Cum naiba nu te-a invatat Boc care este diferenta dintre o cauza civila si una penala. Si atunci nu pot decat sa cred( Sa cred , nu altceva) ca ai o misiune precisa in marea operatiune de dodonizare a tarii. Bineinteles alaturi de alti camarazi speriosi la comanda Drepti.
Nu uita , saluta-l pe Ghita si cand te duci la reciclare du-i si vreo doua paturi, ca am auzit ca este tare frig pe acolo.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde tinumaftei » 24 Ian 2017, 18:33

feederman scrie:Mircea Cartarescu este un roman care cu siguranta isi iubeste tara spre deosebire de vanzatorii ei aflati in slujba intereselor straine. Incercarea de echivalare a cauzei civile a lui Iohannis, cu o cauza penala este o incercare de inducere a ideii unei culpabilitati inexistente, in mintile mai slabute de inger. Daca tot esti un geniu intellectual, cum am stability, membru al atator comitii si comitete, inclusive a lui Boc, atunci nu pot pune aceasta confuzie insistenta pe seama lipsei de intelegere . Cum naiba nu te-a invatat Boc care este diferenta dintre o cauza civila si una penala. Si atunci nu pot decat sa cred( Sa cred , nu altceva) ca ai o misiune precisa in marea operatiune de dodonizare a tarii. Bineinteles alaturi de alti camarazi speriosi la comanda Drepti.
Nu uita , saluta-l pe Ghita si cand te duci la reciclare du-i si vreo doua paturi, ca am auzit ca este tare frig pe acolo.

De dragoste este capabil și deșteptul și prostul. Și în viața avem domenii în care expertiza noastră ne plasează la genii iar în alte situații suntem prosti de-a binelea. Literatura e una și știința politică e altceva iar autorul pe care l-ați invocat ne-a confirmat că are o opinie cam depărtă de democrație.
Prin acțiunea în revizuire a lui KWI el ne-a arătat că "garantul justiției" nu da doi bani pe deciziile definitive ale instantelor, fiind puțin important de care sunt civile, penale.. Cât privește dosarul în cauză el este unul civil, dar faptele îmbracă o dimensiune penală (falsul, uzul de fals) care probabil la această oră sunt prescrise dată fiind vechimea faptelor. Așa că între Livică și ficus din punct de vedere moral diferențele sunt prea mici, dat fiind caracterul penal al faptelor. Asta din perspectiva faptelor publicate în media.
Cât privește pe băieții care bat din călcâie eu văd că sunt toți aliniați in spatele lui KWI și este evident că ei sunt partidul pe care se bazează în aceste bătălii politice.
tinumaftei

Mesajde csaa » 24 Ian 2017, 22:36

Jean Valjean scrie:Adica, cu alte cuvinte, ce mi-e ca mor tanar sau batran, daca oricum mor!
Constat că nouă, romanilor, Miorița ne curge prin vene.
D-aia e romanul poet.

P.S. Tot nu mi-ai raspuns la intrebare.

Romanul o fi nascut poet, dar tu citesti pe sarite.
csaa

Mesajde Donbazil » 25 Ian 2017, 00:37

Salut!

Despre Cartarescu exista si alte opinii!....I.M.A. - un om cu multa carte si mult bun-simt!... :idea: :idea: :idea:

" Puteți să-mi spuneți din ce motiv unii dintre scriitorii candidați perpetuu la Premiul Nobel, de genul d-lui Büchermann, alias Cărtărăscu,sunt atât de încrâncenați și folosesc un limbaj de cea mai joasă speță, când e vorba de stânga politică? Statul de drept, democratic, nu presupune pluripartidismul, posibilitatea ca electoratul să-și exprima voința? Pe lozinca nu știu cui, clip promovat chiar în această pagină, scrie „Vom arde țara” numai să piară pds-iști? Ca și cum țara ar fi a unuia sau altuia, cumpărată sau moștenită , câștigată la ruletă. Mie mi se pare că avem nevoie de mai multă rațiune, de mai mult bun simț, de mai multă grijă și înțelegere pentru soarta acestei țări. Noi, cei de astăzi, putem dispărea și vom dispărea când ne va veni rândul fiecăruia, principal este să avem grijă ca România să supravețuiască, pentru totdeauna"..
Donbazil

Mesajde tinumaftei » 25 Ian 2017, 00:58

Donbazil scrie:Salut!

Despre Cartarescu exista si alte opinii!....I.M.A. - un om cu multa carte si mult bun-simt!... :idea: :idea: :idea:

" Puteți să-mi spuneți din ce motiv unii dintre scriitorii candidați perpetuu la Premiul Nobel, de genul d-lui Büchermann, alias Cărtărăscu,sunt atât de încrâncenați și folosesc un limbaj de cea mai joasă speță, când e vorba de stânga politică? Statul de drept, democratic, nu presupune pluripartidismul, posibilitatea ca electoratul să-și exprima voința? Pe lozinca nu știu cui, clip promovat chiar în această pagină, scrie „Vom arde țara” numai să piară pds-iști? Ca și cum țara ar fi a unuia sau altuia, cumpărată sau moștenită , câștigată la ruletă. Mie mi se pare că avem nevoie de mai multă rațiune, de mai mult bun simț, de mai multă grijă și înțelegere pentru soarta acestei țări. Noi, cei de astăzi, putem dispărea și vom dispărea când ne va veni rândul fiecăruia, principal este să avem grijă ca România să supravețuiască, pentru totdeauna"..

Mai avem si alte exemple in literatura romana care au straluci din punct de vedere literar dar politic au avut orbu' gaini. Dar nu vreau sa va aduc aminte decat de unul despre care in anii '50 se spunea ca din punct de vedere literar este un munte, iar din punct de vedere politic un munte de c***t. Si a mai fost si apicultor.
tinumaftei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE