Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde gica.mosu » 26 Ian 2017, 19:06

Puffy scrie:Da ieu cu cine sa votez ?

...PAAAAI,cum nu stii :?: ..nici io...dar cred ca,....cu asta"Drakne-lupul" un viitor diktator =ve-ti vedea curand...,la ce idei are'ncap :shock: dar nu=l lasa"ursul" ala care nu stie cum se v-a numii(intrebarea de la...urmatorul"referat"..duuum)si nici "pupiciul" 'al micu="catelusul"... :mrgreen: ..Vom trai si vom videa...Pana atunci Puffy(vad ca le ai= joci tari di ta't) zi-mi si mie ce si cuuum e cu aistea: abuz in serviciu,prejudiciul adus...,denuntatorul...https://www.youtube.com/watch?v=xNxQse5cydg asa cum zic aistea paicisa pi la D Patratu (merita VAZUT):D
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde csaa » 26 Ian 2017, 20:16

Cristian IONITA scrie:
csaa scrie:
a_costy scrie:34% din populatie cu cazier?????
Inseamna ca au strainii dreptate. Suntem o tara de infractori.

Codul penal si codul de procedura penala sunt gandite prost. Daca te certi cu un vecin pe locul de parcare si ii spui ca i spargi rotile (sau ca ii spargi capul) ai savarsit infractiunea de amenintare. Daca doi pustani de 15 se iau la palme ....loviri si alte violente. Daca prinzi un peste in perioada si zona de prohibitie ...infractiune.
Bineinteles ca toate asteaa de mai sus se sanctioneaza in definitiv cu o amenda aplicata de procuror sau judecator, dar care amenda iti lasa urme in cazierul judiciar.

Eu nu zic ca codul penal si codul de procedura penala sunt in cea mai obiectiva forma dar totusi nu vad ce-ti pare atat de exagerat sa fie considerata infractiune faptele de amenintare, pescuit in prohibitie, etc

Ba sant niste idiotenii trecute la pachet.
Faptele enumerate mai sus (si altele, ca e plin CP) au un pericol social f. scazut. Muncesti la un dosar penal trei luni ca sa ii dea o amenda!!!!! Am cazuri care au cate 10 dosare penale conexate (ca au fost prinsi de zece ori la pescuit cu halaul intr-o vara) si au primit 200 lei amenda. Pai sa nu te.....in el de CP!? Si ala rade in barba ca daca ii dadeam zece amenzi il umpleam de munca in folosul comunitatii!

Puffy scrie:Eu zic că Codul Penal si Codul de procedura penala sint una si acelasi lucru

TU GLUMESTI????????

@a_costi in ce tari civilizate ai vazut tu ca e infractiune daca ii zic unuia ca ii sparg fata????? Cred ca nici Vaticanul nu are asa ceva (la ei ar trebui sa fie obligatoriu sa intorci si celalt obraz)
csaa

Mesajde csaa » 26 Ian 2017, 20:42

Cristian IONITA scrie:
csaa scrie: ...
Daca e asa cum spui tu, atunci ar fi bine sa se schimbe putin. Adica denuntatorul sa fie tras la raspundere penala daca nu a efectuat denuntul in termen de 6 luni de la data luarii la cunostinta. Agravanta sa fie in cazul persoanelor care au ca obligatie de serviciu constatarea sau inregistrarea acestor fapte.
Daca ai cultura juridica intelegi ce vreau sa spun, asa ca te rog sa traduci tu pentru marea masa de cititori! Multumesc!

Te rog sa nu te superi .... dar interpretarea ta denota mentalitate de "garcea" ... tu vrei sa OBLIGI "denuntarea"

Ne explici te rog care este logica impunerii acestui termen (de 6 luni) .... de ce o fapta este mai mult sau mai putin penala daca trece un termen pana la "denuntarea" ei?

Exista termeul de "prescriptie" ... eu consider ca este foarte suficient .... sa nu ne trezim raspunzatori peste decade.

Mai .....inginere, fi atent aici, ia notite si ....daca nu te pricepi nu te baga!
Care ar fi motivatia lui X care are cunostinta ca Y a savarsit o fapta penala si nu il denunta???? Ori are interese in rezultatul infractiunii (si atunci e complice, coautor, etc.) ori il santajeaza pe Y. DNA foloseste la greu denunturile. Aresteaza in baza unor denunturi facute.....dupa ani buni (cazul Olteanu).
Noul CP pedepseste nedenuntarea deoarece exista obligatia de denuntare pentru toate faptele prevazute de legea penala contra vietii sau care au avut ca urmare moartea unei persoane. E adevarat infractiuni foarte grave, dar avand in vedere ca infractiunile din sfera ”coruptiei” sunt considerate foarte FOARTE GRAVE (nu exista termen de prescriptie la aceste infractiuni, asa ca domnule inginer vezi-ti de suruburile tale) cred ca sunt intemeiate cele sustinute de mine mai sus.
De aia ii ceream interlocutorului meu (absolvent de facultate de drept) sa va explic ce am sustinut eu.
csaa

Mesajde Puffy » 26 Ian 2017, 21:41

As fi vrut să iecsplic ieu da nu ma bag ieu ma ocup cu confecționarea tichiilor de mărgăritar...
Si nici nu le prea am cu dreptul ca ieu sutez cu stângul.
Puffy

Mesajde csaa » 26 Ian 2017, 21:51

Eteeee! Vezi sa nu ramai asa!
csaa

Mesajde Shrek » 26 Ian 2017, 21:55

Domnu' CI! Dumneata te faci ca nu pricepi ori vrei sa vezi cat ma pricep in domeniul juridic! Eh, nu-i chiar asa!
Am spus si inainte ca faptele de corupție trebuie sancționate cu maxima severitate! Din punctul meu de vedere, daca mituitul este funcționar public, la condamnare sa ii fie anulate drepturile electorale PE VIATA!
Consider corect ( din punctul meu de vedere) ca mituitorul, după ce a avut la dispozitie o perioada de timp pentru a se " desista" , daca isi aduce aminte ca a mituit, sa fie pedepsit ca si mituitul. Iar actul material săvârșit pentru a fi mituit sa fie nul de drept! Zic si io ca orice justitiabil ! Gresesc?Daca da, argumentează!
Shrek

Mesajde Puffy » 27 Ian 2017, 08:16

Păi atunci nu mai ieste nici o afacere nici sa mituiesti si nici sa fii mituit io propun sa se anuleze definitiv mituirea dar sa se mai pastreze pe ici pe colo
Adica sa se interzică urgent da nu chiar de tot
Puffy

Mesajde Cristian IONITA » 27 Ian 2017, 12:14

csaa scrie:
Cristian IONITA scrie:
csaa scrie:
a_costy scrie:34% din populatie cu cazier?????
Inseamna ca au strainii dreptate. Suntem o tara de infractori.

Codul penal si codul de procedura penala sunt gandite prost. Daca te certi cu un vecin pe locul de parcare si ii spui ca i spargi rotile (sau ca ii spargi capul) ai savarsit infractiunea de amenintare. Daca doi pustani de 15 se iau la palme ....loviri si alte violente. Daca prinzi un peste in perioada si zona de prohibitie ...infractiune.
Bineinteles ca toate asteaa de mai sus se sanctioneaza in definitiv cu o amenda aplicata de procuror sau judecator, dar care amenda iti lasa urme in cazierul judiciar.

Eu nu zic ca codul penal si codul de procedura penala sunt in cea mai obiectiva forma dar totusi nu vad ce-ti pare atat de exagerat sa fie considerata infractiune faptele de amenintare, pescuit in prohibitie, etc

Ba sant niste idiotenii trecute la pachet.
Faptele enumerate mai sus (si altele, ca e plin CP) au un pericol social f. scazut. Muncesti la un dosar penal trei luni ca sa ii dea o amenda!!!!! Am cazuri care au cate 10 dosare penale conexate (ca au fost prinsi de zece ori la pescuit cu halaul intr-o vara) si au primit 200 lei amenda. Pai sa nu te.....in el de CP!? Si ala rade in barba ca daca ii dadeam zece amenzi il umpleam de munca in folosul comunitatii!

Puffy scrie:Eu zic că Codul Penal si Codul de procedura penala sint una si acelasi lucru

TU GLUMESTI????????

@a_costi in ce tari civilizate ai vazut tu ca e infractiune daca ii zic unuia ca ii sparg fata????? Cred ca nici Vaticanul nu are asa ceva (la ei ar trebui sa fie obligatoriu sa intorci si celalt obraz)

Dupa cum am mai sus ... eu nu gasesc a fi "idiotenie" incriminarea amenitarii, braconajului, etc ... si cum adica au "pericol social scazut"? ... un om care "ameninta" poate fi doar in faza premergatoare a concretizarii amenintarii .... in plus eu nu gasesc deloc confortabil sa fiu vecin si sa ma intalnesc in lift cu unul care ieri a amenintat ca-mi crapa capu' .... sau mi-a luat mortii-n organ ... poate ca pe tine nu te deranjeaza sa te balacaresti azi cu unu si maine sa jucati table ca si cum nu s-a intamplat nimic .... dar uite ca mai exista si oameni mai sensibili si gasesc ca impunerea prin lege a "bunului simt" nu e chiar exagerare.
Despre braconaj nici nu cred ca e cazul sa discutam .... faptul ca tu nu-l consideri "pericol social" ... nu reliefeaza decat faptul ca superficialitatea nu-ti este deloc straina :), mai ales ca din cate vad nu-ti prea este draga munca (stiu .... e total exagerat sa consideram activitatea de politist "munca"), si ce cred eu ca e mai important nu prea te descurci deloc in a-ti "administra" frustrarile.
Nu stiu cum este codul penal in tarile "civilizate" dar stiu ca acolo nu se considera deloc acceptabil (adica nu e pericol social) nici sa ameninti si nici sa braconezi.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 27 Ian 2017, 12:22

csaa scrie:
Cristian IONITA scrie:
csaa scrie: ...
Daca e asa cum spui tu, atunci ar fi bine sa se schimbe putin. Adica denuntatorul sa fie tras la raspundere penala daca nu a efectuat denuntul in termen de 6 luni de la data luarii la cunostinta. Agravanta sa fie in cazul persoanelor care au ca obligatie de serviciu constatarea sau inregistrarea acestor fapte.
Daca ai cultura juridica intelegi ce vreau sa spun, asa ca te rog sa traduci tu pentru marea masa de cititori! Multumesc!

Te rog sa nu te superi .... dar interpretarea ta denota mentalitate de "garcea" ... tu vrei sa OBLIGI "denuntarea"

Ne explici te rog care este logica impunerii acestui termen (de 6 luni) .... de ce o fapta este mai mult sau mai putin penala daca trece un termen pana la "denuntarea" ei?

Exista termeul de "prescriptie" ... eu consider ca este foarte suficient .... sa nu ne trezim raspunzatori peste decade.

Mai .....inginere, fi atent aici, ia notite si ....daca nu te pricepi nu te baga!
Care ar fi motivatia lui X care are cunostinta ca Y a savarsit o fapta penala si nu il denunta???? Ori are interese in rezultatul infractiunii (si atunci e complice, coautor, etc.) ori il santajeaza pe Y. DNA foloseste la greu denunturile. Aresteaza in baza unor denunturi facute.....dupa ani buni (cazul Olteanu).
Noul CP pedepseste nedenuntarea deoarece exista obligatia de denuntare pentru toate faptele prevazute de legea penala contra vietii sau care au avut ca urmare moartea unei persoane. E adevarat infractiuni foarte grave, dar avand in vedere ca infractiunile din sfera ”coruptiei” sunt considerate foarte FOARTE GRAVE (nu exista termen de prescriptie la aceste infractiuni, asa ca domnule inginer vezi-ti de suruburile tale) cred ca sunt intemeiate cele sustinute de mine mai sus.
De aia ii ceream interlocutorului meu (absolvent de facultate de drept) sa va explic ce am sustinut eu.

of of ... cum gandesti tu ca un garcea veritabil ... care ar fi "motivatia"??!! ... musai sa existe "motivare" altfel din bun simt si atitudine responsabila nu exista??!! motivele pot fi multe si diverse ... asa cum ai spus si tu complicitate, interes, santaj sau pura ignoranta (spuneai mai sus ca nu consideri pericol social sa ameninti ca-i spargi fata vecinului ... de ce ai impresia ca ai fi singurul atat de ignorant si superficial??!! sau si mai des intalnita pe la noi dezinteresul cumulat cu lasitatea si lipsa de asumare a responsabilitatii.

DNA (si nu numai) foloseste SI denunturi .... si foarte bine face .... asa cum am mai precizat faptele "penale" trebuiesc sanctionate .... daca la asta contribuie si denuntul foarte bine .... importat este ca fapta sa nu ramana nesanctionata.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 27 Ian 2017, 12:23

Puffy scrie:As fi vrut să iecsplic ieu da nu ma bag ieu ma ocup cu confecționarea tichiilor de mărgăritar...
Si nici nu le prea am cu dreptul ca ieu sutez cu stângul.

si zi asa ... ai tot vrea dar ... nu si faci .... felicitari esti o pierdere de vreme veritabila.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 27 Ian 2017, 12:28

Shrek scrie:Domnu' CI! Dumneata te faci ca nu pricepi ori vrei sa vezi cat ma pricep in domeniul juridic! Eh, nu-i chiar asa!
Am spus si inainte ca faptele de corupție trebuie sancționate cu maxima severitate! Din punctul meu de vedere, daca mituitul este funcționar public, la condamnare sa ii fie anulate drepturile electorale PE VIATA!
Consider corect ( din punctul meu de vedere) ca mituitorul, după ce a avut la dispozitie o perioada de timp pentru a se " desista" , daca isi aduce aminte ca a mituit, sa fie pedepsit ca si mituitul. Iar actul material săvârșit pentru a fi mituit sa fie nul de drept! Zic si io ca orice justitiabil ! Gresesc?Daca da, argumentează!

Domnu' Shrek .... recunosc ca v-am interpretat confuz ... nu stiu daca modul dumneavoastra de a va exprima sau ... lipsa mea de perspicacitate a generat situatia ... dar asta este trista realitate.

In ceea ce priveste punerea pe acelasi loc a mituitului cu a mituitorului va rog sa-mi permiteti sa nu va impartasesc opinia ... ambele fapte sunt reprobabile ... dar gasesc ca este mult mai grava fapta mituitului (la el este DECIZIA) ... si eu zic ca pentru a reduce (nu-s chiar asa de naiv incat sa consider ca o putem stopa de tot) mai constructiv ar fi sa incurajam denuntul ... iar ptr asta trebuie sa fim toleranti cu mituitorii.
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 27 Ian 2017, 13:58

CI-ule esti pe aratura. Interpretezi aiurea postarile colegilor si nu ai alt argument decat ”mi se pare”, ”eu cred”, ”esti garcea”, etc. Postezi doar de dragul de a te contrazice.
Nu am nici timp nici chef sa iti desenez.
csaa

Mesajde akmm » 27 Ian 2017, 14:01

Citesc postarile, unele mai incalcite altele mai coerente si constat foarte multi experti in ceea ce explica, numai ca ceilalti, care ar trebui sa priceapa, ori stau prost la capitolul intelegere, ori nu sunt destul de pregatiti sa priceapa. ,,Explicatorul'' e liber de orice responsabilitate/sarcina,Sau cum zice chinezul: cine nu stie sa explice altuia, nu stie nici el.
Parerea mea este ca dupa identificarea unui subiect, fiecare incearca sa arate cat e de priceput in domeniu si nicidecum sa-i lumineze pe ceilalti.iar daca cineva combate subiectul ii da aceluia impresia ca il combate pe el si nu ideea.Totul se transforma intr-o rabufnire de orgolii, un fel de ,,ceilalti e prosti''.
Ori ne lipseste capacitatea de sinteza, ori suntem atat de rai in inima noastra incat ne pozitionam exact acolo unde trebuie in lumea civilizata, adica pe ultimul loc.
In Romanai inca nu exista institutii care sa-ti dea de gandit ca ai fi incompetent.Societatea noastra permite academicienilor sa traiasca la limita subzistentei si analfabetilor sa intoarca banii cu lopata.Noi suntem cei ce ,,hranesc'' aceasta societate, Daca ati identificat pe altii, mi-ar placea sa aflu cine sunt.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Puffy » 27 Ian 2017, 14:28

Corupția este un fenomen social negativ ,care da nastere altor fenomene sociale negative si isi are rădăcinile adînc înfipte în fenomenele
sociale negative preexistente .(Puffy)
Puffy

Mesajde Cristian IONITA » 27 Ian 2017, 14:54

csaa scrie:CI-ule esti pe aratura. Interpretezi aiurea postarile colegilor si nu ai alt argument decat ”mi se pare”, ”eu cred”, ”esti garcea”, etc. Postezi doar de dragul de a te contrazice.
Nu am nici timp nici chef sa iti desenez.

Nici o problema stimabile .... te intelegem .... esti preocupat de intocmirea dosaror de 200 lei si de bere ce urmeaza sa o bei cu vecinul cu care te ai porcait aseara.
Cristian IONITA

Mesajde Puffy » 27 Ian 2017, 20:30

Domnule Ioniță.,mi se pare mie sau sînteți un pic agresiv ? Eu sint mai nou pe forum da daca vad ca useri sint agresivi numi place diloc
Puffy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE