Cristian IONITA scrie:Dragul meu ..........
Spui de DNA ca e "rahat de institutie si ca nu respecta nimic din ceea inseamna "justitie" sau "principii de drept"... dar pana la DNA cine a mai adus in fata legii potentati (politicieni, politisti, etc)? Fac abuzuri, greseli si exagerari .... pai hai te rog sa ne limitam sa discutam stric si punctual despre acestea .... consideri tu ca Nastase, Voiculescu, Dragnea si altii condamnati ca urmare a acuzatiilor facute de catre DNA ar fi fost ingerasi nevinovati?
Stiu te "terifiaza" ideea ca in aceasta tara este posibil sa o patesti pentru fapte considerate minore (ai primit si tu o mica spaga ca sa te faci ca nu vezi, ti-ai permis sa-ti insulti vecinul ca ti-a ocupat locul de parcare ca vorba aia tu ai uniforma si ala probabil umbla in salopeta de zugrav, ai promovat un subaltern ca i-a pus sefu' o vorba buna, etc) si facuta acum multi ani .... cand "asa mergeau lucrurile" si altfel nu se putea.
Raspunde-mi sincer te rog .... tu crezi ca OUG 13 (si incercarile anterioare ptr modificarea codului penal) a fost propusa si aprobata fara nici un "interes" in ceea ce-l priveste pe Dragnea?
Eu ti-am mai spus: Daca nu stii, taci din gura!
Nu poti face "justitie" calcand in picioare principiile dreptului, asa cum face DNA. Istoria iti da nenumarate exemple.
Nu stiu unde ai vrut sa pui virgula, presupun ca vroiai sa fie cam asa: Stiu, (virgula pusa de mine) te "terifiaza".......
Daca am intuit corect esti cam...hai sa nu te iau in suturi chiar de la prima postare. Insinuezi ca as lua spaga, ca as face promovari "pe pile", ca profit de pozitia mea sa-mi umilesc vecinii..... Ce pot sa raspund la aceste acuze voalate? Ce te face sa crezi acestea despre mine? Nu ai un raspuns pentru ca nu ma cunosti, nu-mi cunosti activitatea si habar nu ai care sunt relatiile mele cu vecinii. Concluzionez spunand ca esti un "nimic", un "gargaragiu" cu pretentii de intelectual.
Cristian IONITA scrie:Cum spuneam ... daca vrei sa intelegi ceva azi va trebui sa faci eforturi .... mura'n gura poate cu alta ocazie
Nu stiu cu ce bulgari ai tu de-a face (probabil echivalentul celor care zilele acestea isi fac veacu pe la Cotroceni) dar te asigur ca si la ei exista oameni cu alte orientari decat cele "rusesti".
Refeitor la Johanis ... care dintre "instrumentele legale" ar fi avut ca efect anularea OUG 13 (tinand cont de modul in care aceasta a fost promulgata)? .... am mai precizat .... nu se incadreza deloc in profilul politicianului meu preferat (este si el unul dintre cei care nu a avut jena in a profita de binefacerile sistemului) dar de data aceasta a facut ceea ce trebuie ... a condamnat pe toate planurile initiativa guvernului de a-si legifera "dedicatii".
Romania nu a solicitat niciodata "oficial" aderarea la grupul de la Visegrad, in schimb Iliescu a primit clar "negatie" pe motive de mineriade.
Nu inteleg ce ai tu imotriva aderarii Romaniei la Spatiul Shenghen ... dar asa ca si idee eu nu consider ca aderarea la un anumit grup (militar si/sau economic) asigura 100% securitatea unui stat, poate ajuta dar .... mult mai clar si evident este ca fiecare stat sa-si dezvolte propriul sistem.
Cel mai evident exemplu este cel al Micii Antante (alianță formată în 1920 și 1921 de Cehoslovacia, România și Iugoslavia) ... care desi dadea foarte bine pe hartie nu functionat (Cehoslovacia si Iugoslavia au fost ocupate de Germania fara ca Romania sa faca ceva, iar Romania a pierdut parte din Ardeal).
Sincer am facut eforturi sa te inteleg. Nu sa inteleg ce scrii (asta e clar, vrei doar sa te contrazici si nu transmiti decat insulte, fara informatii), ci sa inteleg ce vrei cu adevarat, care e scopul initiativelor tale.
Iar nu inteleg cum draq daca Romania nu a solicitat aderarea la un grup (grupul Visegrad) a fost refuzata????? Cum vine asta? Mergi pe strada si te opreste cineva care iti spune "Domnule, nu esti bine primit la......clubul de crichet!"!?? PLM nici nu vreau sa intru in clubul de crichet! Mie imi place sahul.
Afirmatia ta e un fault logic, iar asa ceva nu prea se face in relatiile internationale. Oricum, din ce am citit, Romania a fost invitata de Polonia ca observator-asociat la acest grup, dar ne-a fost frica sa nu fim marginalizati in UE (de parca stateam in capul mesei).
Nu stii ce am impotriva aderarii la Schengen? Pentru a intelege trebuie sa intelegi ce reprezinta UE si ce reprezinta Schengen. Parca am mai explicat undeva, dar ....nu e nimic, repet.
UE, in principiu, reprezinta libera circulatie a bunurilor, serviciilor, capitalurilor si fortei de munca. Circulatia persoanelor (cetateni ai tarilor membre UE) este libera, in baza documentelor de identitate, dar se face prin puncte de trecere a frontierei.
Schengen aduce in plus fata de UE doar libertatea totala a circulatiei persoanelor. Nu e nevoie de nici un document, iar frontiera poate fi trecuta pe oriunde. Desigur exista si exceptii, dar nu le detaliez acum, ar fi prea mult pentru tine.
Desigur existenta Spatiului Schengen are logica in inima Europei (unde a si fost infiintat), acolo unde nu exista amenintarea migratiei masive, dar nu are logica la marginea Europei, atata timp cat mega fortele mondiale se joaca in Orientul mijlociu. In plus nu vad ce mare avantaj ar aduce aceasta super libertate de circulatie a persoanelor atata timp cat exista o libertate de circulatie prin punctele de trecere a frontierei. Oricum tot pe acolo vei trece (sosele, cai ferate, poduri, aeroporturi, etc.). Pentru stiinta ta aderarea la tratatul Schengen nu ne garanta-sporea securitatea in nici un fel, ba chiar ne-o diminua considerabil (asa cum evenimentele recente au demonstrat).
In ce priveste Mica Antanta...eu nu am spus sa o refacem, ci sa ne folosim de istoria ei pentru a ne crea alinte regionale solide. Da, e foarte buna alianta cu SUA (in ce priveste NATO), dar SUA e .....foarte departe si in cazul unui conflict cu Rusia nu ar putea sa ne ajute decat via Ungaria (Ungaria - parte a grupului Visegrad).
Bulgarii au o orientare clara pro rusa. Nu am discutat cu cei cu care ma intalnesc (asta ar fi culmea prostiei, aproape la fel de grav ca a le sugera sa ne cedeze Cadrilaterul), dar mai citesc presa bulgara (tradusa in romana sau editata in engleza). In plus am experienta istoriei (stii ca bulgarii nu le-au declarat niciodata razboi rusilor?). Cat despre sarbi ce sa mai vorbim!? I-am vandut "pe 30 de arginti".
Cocluzia: ai ramas acelasi om slab informat dar care isi da cu parearea si insista in prostie cu o abnegatie demna de un scop mai bun. Pentru a-ti masca incompetenta jignesti interlocutorul sau faci presupuneri jignitoare fara a avea greutatea argumentelor
Nu discut pe marginea OUG 13. Am spus mai devreme ca nici mie nu-mi place si ca sunt de acord (pana la un punct) cu cei veniti in piata Victoriei, dar consider ca abrogarea/anularea/stergerea/ etc. trebuia facuta prin mecanismele legale nu prin "forta strazii".
Gata! Am pierdut destul timp cu tine azi.