Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pozitionare ghem la aceasta data

Mesajde gica.mosu » 02 Feb 2017, 20:25

-Vripan, scrie:
buna ziua. imi puteti preciza va rog daca ramele erau in pat cald sau in pat rece? va multumesc....

....ramele sunt asezate in pat RECE....urdinis SV....De regula gemul in stup se org in fata(spre partea incalzita de soare) ...dar,daca sa facut o organizarea corect a fam, nr rame cu albine/kg miere=cat mai strans,totul e OK acum :shock: din pacate ff multi apic nu fac asa si ...urmeaza SCADENTA :mrgreen: Spor-GM :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde vripan » 02 Feb 2017, 21:25

gica.mosu scrie:-Vripan, scrie:
buna ziua. imi puteti preciza va rog daca ramele erau in pat cald sau in pat rece? va multumesc....

....ramele sunt asezate in pat RECE....urdinis SV....De regula gemul in stup se org in fata(spre partea incalzita de soare) ...dar,daca sa facut o organizarea corect a fam, nr rame cu albine/kg miere=cat mai strans,totul e OK acum :shock: din pacate ff multi apic nu fac asa si ...urmeaza SCADENTA :mrgreen: Spor-GM :!:

care ar fi motivele pentru care ghemul sa moara in partea din fata (stup cu pat rece) din lipsa mancarii, desi in partea din spate ramele sunt pline?
vripan

Mesajde thomas » 02 Feb 2017, 22:56

ghemul ramane pe loc daca are puiet, sau daca i se intampla ceva ce-i blocheaza miscarea: stup neizolat+umiditate=inghetare, intoxicatie/otravire. Sau vreun caz particular, greu de depistat.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde lucky5strike » 07 Feb 2017, 22:00

vripan scrie:care ar fi motivele pentru care ghemul sa moara in partea din fata (stup cu pat rece) din lipsa mancarii, desi in partea din spate ramele sunt pline?

Cand e frig, se face mic si daca nu are deasupra cojita de miere, ori faci "ceva", ori poti sa incepi sa-l numeri.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde gica.mosu » 10 Feb 2017, 15:01

In zona mea pe 3-4-02 am avut un zb de curatire ff bun(15* pe 04 feb) prilej cu care am aruncat cate un "ochi" in cativa dintre ei...ba, am aranjat la un amic da'l meu 11 familii.Ghemul,la majoritatea era in fata suuus,consum3-5kg/roi-fam,asa ca am profitat=intervent la cei cu PB(reorganiz cuibul-inlocuit r goale cu altele de la rez)..o parte au puiet capacit cat palma :idea: ....La ai mei(prezenti ta'ti)am pus pe 7-02 cate o energetica'ncap la aia"mici"pe 3-4 rami, vezi poze din pag anterioara(asa, arata si in acest an),am luat cati un betisor din mijloc+turta si folie apoi paturica si podisorul :shock: In rest, cei "coco"6-7 rame'n ghem aratau ca in foto de mai jooos,si voi puni cate o turta energ cand vremea v-a fi mai calda..16-20 febr :!:Ac MS il dedic in special lui Zahcat si lui Fl Plopsoru....P.S-Am fost la un apic din Moldova,cam ac pozitie ocupa ghemul si la stupii lui la acea data(6-02,si cu impachetare tip GM :shock: )si cam aceiasi iarna a fos in zona noastra-NORMALAAA!?!!!.....Spor-G.M :!:
Fişiere ataşate
poze 112 031.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde FlorinPlopsoru » 11 Feb 2017, 01:49

Dacă tot e cu dedicatie,dedica și pt noi in sud un zbor masiv de curatire.
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

Mesajde gica.mosu » 11 Feb 2017, 09:22

FlorinPlopsoru scrie:Dacă tot e cu dedicatie,dedica și pt noi in sud un zbor masiv de curatire.

Paaai,nu's ce sa za'c...dar,tb cu vremea pt zb de c...a :shock: e mai greu de realizat...Eu, m-am rugat:Doamne,ajuta-mi "fetele"mele sa nu faca pe "dansele"... :D ..si,am primit......vreme buuna,iar seara la rugaciune i-am multumit lui D-zeu pt asta :P P.S-faceti ca mini si.....Dar, iata ce au primit fam mai slabe, aia "mici"pe cati 3-4 rame'nghem.....apoi le puuuun si o proteica...Spor-G.M :!:
Fişiere ataşate
20170210_111316.jpg
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 11 Feb 2017, 09:49

dan pescarul scrie:Fagurii puși în fața stupilor exact acest rol au,de a ademeni albinele la un zbor masiv.Alte stupine am la cîteva sute de metri,dar nu vin în perioada asta la furtișag,e prea scurtă perioada de zbor,vine repede frigul și apoi urmează iar o lună sau mai mult fără zbor.De locă mi-e frică în sezonul activ,nu iarna,de aceea evit aglomerarea din pastoral.

D P,pe 4 feb am avut un zb de curatire ff bun(15* ora12,30) si am incercat sa pun 2 "sicrie" de 20 rame si pe ele 2 leturi,urmand sa asez rame pt stim zborului de curatire(asa cum faci tu=mare prostie am facuuut!!!!)si,din neatentie am dat peste foraibarul de la cusca unde tineam cati 5 ciocomarle in fiecari compartiment(am modificat 2 stupi si am facut custi pt ......),au zburat 5 spre Crisana-BH :shock: ..Dar, nu-mi fac pb ca-s "educate"..si undi ajung cad pi maiini buneee Sper sa le"rezolve" BH-sul(cu prietini lui pupaaaciosi) :lol: si poate scap si de CONSAGVINIZARE,si se'ntorc cu"mooootul" intrg :D ...Pana la urma Dane,am pus cativa rame rezemate de pomi,in locul unde amplasez ADAPATORUL(ca'n poza),si da, s-au adunat ff multe albine(nu va rcomand sa faceti ca mini si ca DP stiti voi DE CE 8-) )...am luat rapid ramele si le-am pus in stupi,in locul lor s-au adunat sute de albine... :mrgreen: ...In prima decada a lu'dec am pus cateva rame la curatat de miere necapacita in spatele stupilor la 40 m distanta de ultimul stup(urmau sa fie date la fiert),cand am ajuns in jur de ora 11 in acel loc erau 5-10 albine care cercetau(albinele au memorieeee!!!!)-se invarteau in locul unde am pus eu ramele...trageti singuri concluziile....
Fişiere ataşate
20170204_162325.jpg
gica.mosu

Mesajde Shrek » 11 Feb 2017, 12:40

[quote="gica.mosu"...........In prima decada a lu'dec am pus cateva rame la curatat de miere necapacita in spatele stupilor la 40 m distanta de ultimul stup(urmau sa fie date la fiert),cand am ajuns in jur de ora 11 in acel loc erau 5-10 albine care cercetau(albinele au memorieeee!!!!)-se invarteau in locul unde am pus eu ramele...trageti singuri concluziile....[/quote]
In ultima decadă a lunii noiembrie a lu' 2010, am arncat niste rame cu miere in pădure, ca nu mai aveam un' sa pun mierea.Anu' tricut, pi 30 februarie , cand m-am uitat inca mai bazaiau fo 50 de albine pe deasupra. Deci trageți singuri concluziile: albinele au memorie da' unii n-au minte! O zburat odata cu........zboru' de curatire!
Shrek

Mesajde gica.mosu » 11 Feb 2017, 21:28

Dan Pescarul,la D-ta aveam scavai pretentii,am scris in paranteza:ALBINELE AU MEMORIE :shock: unde gaseste o sursa de furat,cules(nectar) revin fara numar,fara numar(si mai cerceteaza din nou zonaaa-in cazul meu aprox 2 luni).... ;) Cat despre MS scris de.H... :oops: (apicultorul lu' peste PRAJIT) ,ma p.s...... si trag si apa...sa nu pu.e ;)
gica.mosu

Mesajde Shrek » 11 Feb 2017, 22:22

gica.mosu scrie:Dan Pescarul,la D-ta aveam scavai pretentii,am scris in paranteza:ALBINELE AU MEMORIE :

Da mă ,da! Au memorie externa, un hard, un stik ceva. Pai altfel unde sa aibă ele loc pentru softul ăla de recunoastere si orientare?
PS. Daca faci pipilica asa des nu este din cuza mea. Cre' ca ai probleme cu ....prostata! Posibil de la ...apilarnil!
Shrek

Mesajde gica.mosu » 12 Feb 2017, 09:58

... :D ..Auziii,"frumosule"..am sa-ti za'c ceva ce nu stieai: nu ma supara PROSTATA inca,pt ca eu GM am avut TATA destept si m-a'nvatat ce sa fac(consum doar polen)si cum sa ma feresc de"oamenii buni"...mi-am cumparat o pereche de pantaloni din tabla cu usita mica'n fata-spate...si le dau de tb la cei fara ocupatie,cand si undi doresc:oops: ..Cat despre APILARNIL(pt potentaaa),nu-l folosesc inca :shock: pt ca la mini mai canta "CUCUL"(uneori mai RAGUSA'T!!!)...si daca vrei sa te convingi (pune-ma la o proba) trimite-mi prin curierat"MASA" si da,i-ti fac imediat...2 fete si-un baiat :P ...e usor de conceput....dar,mai greu e de crescut-educat!...Ce zici te bagi"DESTEPTUL" la'TA-TA :D P.S-ti-as mai da cate ceva de tb daaar,AZI fac 5 ANI de cand sunt pe FORUM=si ma mandresc cu asta!!..si da,nu am fooost BANAT niciodata!!!si nici nu vreau sa fiu taman astazi!!!...
P.S-2 am fost ieri la stupina si am pus la amicul meu ( militieanul-politistul)are la mini 11 stupi,cate o portie de A......A si folie pt a sta linistit,o parte din ei pe data de 4-02 aveau puiet capacit....Spor la toooti!!! ...iar pe tine "FRUMOSU lu' tata" te puuup pi portofel..sper plin :D
gica.mosu

Mesajde Shrek » 12 Feb 2017, 11:40

gica.mosu scrie:..,AZI fac 5 ANI (de cand sunt pe FORUM=)si ma mandresc cu asta!!........

Am spus io ca bărbații nu îmbătrînesc niciodată! Dau in mintea copiilor!

........iar pe tine "FRUMOSU lu' tata" te puuup pi portofel..sper plin :D

De obicei il țin in buzunarul din.....spate! Chiar vrei sa faci asta? Spor la...tzucat!
Rog moderatorii sa mute discuția la " controverse" . Incepi #bataia!
Shrek

Mesajde gica.mosu » 13 Feb 2017, 09:36

Shrek scrie:
Da mă ,da! Au memorie externa, un hard, un stik ceva. Pai altfel unde sa aibă ele loc pentru softul ăla de recunoastere si orientare?.... :shock: ...Da ma',"desteptul" lu peste prajit!...Albinele au memorie nu cap sec=GOOOL ca al tau :oops:S-a dovedit stiintific ,ca albina poseda o memorie a locurilor iesita din comun,tinand minte schita tuturor traseelor favorabile spre zone cu flori bogate in nectar(s-au surse in fab de zahar,siropuri sucuri,scorburi de copaci parassite -stupi fara albine dar cu rame cu miere in ei, rame lasate anapoda in stupina-magazii,la curatat pt a fii date la topit...)ele dispunand de asa numita busola solara care le ajuta sa gaseasca drumul cel mai scurt spre tinta-SURSA :idea: Faptul ca dupa aprox 2 luni,5-10 albine cercetau acel loc unde au fost agatate N rame la curatat,demonstreaza cele scrise mai sus si obs de mine!..Ca,unii nu cred e treaba loooor 8-) Citat(partieal) din Ion TUREA....P.S-i-ti=va accept SCUZELE...Public !?!!!P.S2 am avut intentiea sa va mai dau cateva din obs mele din cei peste 40 de ani de apicultura-stuparit inclusiv in pastoral(si despre un studiu facut de mine ,despre LONGEVITATE albinelor..)...daaar,ZIC STOP fiind luat in repetate randuri in deradere,laaa stou de n indivizi needucati si fara un pic de bun simt,cu cap si ghiozdan mare(confunda GLUMA cu PROSTIEA) dar din pacate GOOOL :oops:
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 13 Feb 2017, 10:04, modificat de 2 ori în total.
gica.mosu

Mesajde csaa » 13 Feb 2017, 10:00

Fac un apel la calm. Daca nici aici nu vorbim civilizat, ce pretentie sa avem in alte topicuri.
csaa

Mesajde Shrek » 13 Feb 2017, 11:25

gica.mosu scrie:......Albinele au memorie nu cap sec=GOOOL ca al tau :oops:S-a dovedit stiintific ,ca albina poseda o memorie a locurilor iesita din comun,tinand minte schita tuturor traseelor favorabile spre zone cu flori bogate in nectar(s-au surse in fab de zahar,siropuri sucuri,scorburi de copaci parassite -stupi fara albine dar cu rame cu miere in ei, rame lasate anapoda in stupina-magazii,la curatat pt a fii date la topit...)ele dispunand de asa numita busola solara care le ajuta sa gaseasca drumul cel mai scurt spre tinta-SURSA :idea: Faptul ca dupa aprox 2 luni,5-10 albine cercetau acel loc unde au fost agatate N rame la curatat,demonstreaza cele scrise mai sus si obs de mine!..Ca,unii nu cred e treaba loooor 8-) Citat(partieal) din Ion TUREA...:

Memoria este apanajul ființelor evoluate care dispun sistem nervos central bine dezvoltat cu alte cuvinte care dispun de....creier ( spre deosebire de unele ființe care se străduiesc sa ne convingă ca nu il mai au ). Citez din manualul de zoologie, clasa a 7!
Faptul ca apar niste albine intr-un loc unde a fost o sursa de nectar, miere, ori alta sursa de hrana, nu dovedeste ca este vorba de memorie. Este vorba de miros. Esti convins ca o albina, imediat ce eclozeaza se duce, de nebună, gaseste o sursa de hrana , cara din ea doua luni si apoi, inainte de a muri, isi aminteste ca.... i-a dat bani împrumut lu gica mosu si se duce sa-i ceara fix in acelas loc.
In primul rand, trebuie sa traiasca doua luni, iar in acest timp albine are mai multe .. joburi , nu se naste culegatoare asa ca asta cu memoria este o aberatie pe care ai scris-o si, cand ti-ai dat seama ( de asta nu sunt convins), începi sa arunci cu rahat in stânga si in dreapta pentru a distrage atentia.
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE