Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tinumaftei » 14 Feb 2017, 10:57

gorjeanul scrie:Jignesti oamenii care au facut Revolutia. Acei oameni si-au riscat viata (si stiu ce spun) ,unii sunt raniti sau au morti in familie. Daca ai convingeri defecte , te rog pastreaza-le pentru tine. Acei oameni nu au iesit in strada la comanda agenturilor straine. Chiar ajungem sa terfelim orice ?!!!

Ai ținut vreodată măcar vreo mătură in mână pe post de pușcă?! Că pușcă nu pari sa fi ținut vreodată.
Nu mă pot jigni pe mine însumi. Am în familia extinsă morți la "revoluție", colegul de bancă a murit tot atunci și eu însumi am participat cu arma în mână.
Am crezut că poiana lui Iocan de aici e ceva similar cu cea prezentată în literatură. Acolo niște proști iubeau cititul și comentau pe marginea lui. Da citeau!
Aici cititul este o pasare rară. În lumea contemporană oamenii nu citesc decât lucruri cu care știu de la început că vor fi de acord. Asta spun studii foarte recente.
Convingerile mele sau ale tale pot fi defecte, dar nu ești nici tu nici eu autorizați să nu le gratulam reciproc. Asta ține de educație, nu de politică.
tinumaftei

Mesajde akmm » 14 Feb 2017, 11:17

Mircea_63 scrie:Ma uimeste ca lucruri care foarte multora le par clare si limpezi, altora -aceleasi lucruri- li se par la fel de clare, dar avand un sens exact invers........

Cati ticalosi credeti ca trebuie sa existe la mia sau suta de mii de locuitori pentru ca o anumita directie sa fie imprimata unei natiuni?
Si ca exista ticalosi nu e nici macar un secret.Eu, dupa o adanca cugetare, am inteles ca ordonanta de fapt e scoasa pentru a instaura pacea sociala, adica o forma de raspuns impotriva agenturilor straine care dau cu coasa la geoalele capitalului romanesc.
Ca acest capital e vulnerabil pentru ca are la baza inechitati sau imense fraude, stim si asta.Ideea este ca acei baieti care s-au aflat la butoane si despre care stim ca nu sunt prosti, acum vor sa-si legalizeze averile. O asemenea blasfemie e inacceptabila celor care au furat si ei cand au facut averile, dar cu multi ani in urma si asta de la salbaticii din colonii.
Nu tata, bogatii nostri au facut avere saracindu-ne pe noi.Iar rafuiala de acum din servicii ( parerea mea), e o mascarada.Rafuiala este de fapt cu poporul roman care refuza sa le legitimeze averile.
S-a atins masa critica ce nu mai accepta, iar daca inca o perioada se va mai accepta, privindu-i pe protestatarii din Piata Victoriei si pe cei de la Cotroceni, trebuie sa ai probleme cu capul sa nu recunosti ca funia a ajuns la par.
Si ca tot sunt unii sensibili ca au iesit mamele cu copii in brate la protest, eu le-as turna o galeata cu apa rece in cap zicandu-le ca inca nu s-a copt vremea ca tatii sa iasa cu batele.Am speranta ca cei ce isi inchipuie ca vorbesc in numele poporului vor avea puterea sa urce de buna voie pe cruce, fara sa implore sa fie rastigniti.Puneti dvs. ghilimelele peste care am sarit cu buna stiinta.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde csaa » 14 Feb 2017, 13:34

gorjeanul scrie:..
De ce tii secret abuzurile? Spune-ne si noua 5-6 abuzuri ,cu argumente solide si poate ne schimbam parerea. Sper sa nu arunci vorbe fara acoperire ,gen ciuvica,gadea,chireac et compania

Si cum ai vrea sa probez cele spuse de mine? Scanez documentele si pe pun pe forum???
Am mai aratat si alta data abuzurile, le-ai citit si tu, dar acum faci conversatie sa arunci perdea de fum.
csaa

Mesajde feederman » 14 Feb 2017, 17:55

Shrek scrie:Poti ai CI ( carte de identitate presupun) timisoreana si o suta de ani daca nu ai capacitatea sa intelegi spiritul Timisoara! Bine , unii au sa sară acum cu texte de genul ca " țiganii au cumparat tot centrul"ca si acolo este coruptie, bla, bla!!
Revenind la piata si proteste, oare câți dintre voi isi mai aduc aminte de Piata Universității? Refrenele cu " mai bine golan...."? Va mai aduceți aminte si de simbolul Pietei Universității, luptei anticomuniste, bla, bla ....Marian Munteanu? Era ca un guru in acele zile , tinerii ii ascultau discursurile ca hipnotizati! Acu' aflam ca de fapt era un parlit de informator al fostei securități si preluat de mai nou înființată sri.
Peste 25 de ani, tinerii de azi vor afla si ei cu dezgust ca actuala miscare de fapt a fost pusa la cale de nus' ce " acoperit" pentru a justifica nus' ce magarie .
O remarcă sa impune a fi făcută! Noua generație este net mai educata si mai de bun simt decat cea de atunci! Faptul ca nu mai raman tone de gunoaie si încă nu s-au dedat la violențe spune totul!

Afirmatia josnica, definitorie pentru caracterul unui “om”, provine direct din malastinile tenebroase ale securitatii, pe linia traditiei luptei de clasa a poporului "muncitor" contra poporului exploatator, cu care ati otravit mintile oamenilor insinuand in ele jaloanele urii: boieri, ciocoi, chiaburi, popi, banditi, legionari, dusmanii poporului, mosierii si patronii, regele tradator si jefuitor al tarii. Apelul la lozincile comuniste ale lui Iliescu, dupa 27 de ani, reveleaza caracterul minuscul al unei artropode incapabile de verticalitate. Cu siguranta ca gaura de rama din care ai iesit este situata pe un scaunel platit de stat.

Sa nu cadem in extrema de a posta lucruri care nu sunt verificate ori certificate ca fiind adevarate

Un indemn ipocrit specific beneficiarilor PSD. Indemn cu sens unic, valabil pentru noi , nu pentru voi. Toate postarile tale sunt modele de inconsecventa , de contraziceri si de calomnii folosite drept argumente.

.
O fi corupta da' este draguta!

Bleah! Ai stat mult pe vapor!

am participat cu arma în mână

Lasa-l incet ca spune tot! Iar ne insulti in bloc.
Ori esti mitoman, ori chiar spui adevarul. Spune-le celor de aici cine avea arme in 1989.
Ce ai facut cu ea? Au murit mai mult de 1000 de oameni. Primii morti au fost ai Timisoarei. Acea Timisoara, a acelui “timisorean “ care astazi ii insulta pe cei morti pentru ca el sa-si promoveze dispretul fata de ei si de urmasii lor.

.
Eu cred ca Psd-ul se va reforma in interior

Nici vorba. Nu o va face pentru ca este un partid de tip mafiot, evoluat direct din partidul communist, prin transferul de privilegii, obiective si metode pe linie familiala si de gasca. Nimeni din interior nu are interese in acest sens. Cine indrazneste va fi respins Acest partid nu are nimic de a face cu social democratia. A preluat sloganurile acesteia pentru a-si atrage electoratul pauperizat si dezorientat.

Nu poti avea dialog cu oameni care sunt spalati pe creier de A3 si romania tv,posturi antinationale si care incita la URA.

Recentele numiri in functii de stat arata clar continuitatea de personal si interese: Dragnea, Grindeanu, Minca,Cozma, Catrina, Baltag,Tinu, si multi altii provin din familii de fosti comunisti. Are loc un transfer al puterii catre generatia tanara de pui de nomenclaturisti de toate gradele. Singurul lucru care ii uneste este ciolanul, scaunelul de la stat, pentru ca in economia reala nu sunt capabili sa faca fata.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Cristian IONITA » 14 Feb 2017, 18:06

csaa scrie: ....
Mai gorjene EU STIU ca face abuzuri. Stiu cazuri construite DOAR pe un denunt.
Nu te mai ambala, daca nu ai avea ”ochelari” ai vedea si tu ceva atat de evident.
Eu le doresc sa se duca draq, ca anchetele pot fi facute si de procurorii obisnuiti si fara abzurile cu care isi conduc anchetele.

PS - cand citesc postarile tale si ale lui CI imi vine in minte un cantec al Biancai Ionescu

pai .... cei acuzati sunt sau nu vinovati? .... si cum adica construite "doar" de la un denunt? .... pe ce anume mai precis ai considera justificat sa fie construit un caz? de ce consideri ca "denuntul" nu este suficient?

ca este sau nu nevoie de o "sectiune" separata este indeadevar de discutat .... DNA a fost creeata ca o obligatie venita din exterior ... ca este sau nu eficienta (constructiva) ... este de discutat ... ce am remarcat eu .... ca in ultimii ani au avut de lucru .... si ca au modificat profun perceptia societatii despre ideea de a accepta coruptia ca facand parte din viata .... ca acelasi lucru se putea face si cu procurori "obisnuiti" ... foarte probabil dar ....

Tot vorbesti de "abuzuri" .... ar fi de folos si constructiv pentru toata lumea sa fii ceva mai explicit .... ce anume consideri tu ca fiind "abuz"? .... faptul ca se apeleaza la denunturi? .... ca se incurajeaza denuturile prin "negocierea" capetelor de acuzare a unora dintre inculpati, etc?
atat timp cat ca urmare a aplicarii acestor proceduri sunt condamnat cei vinovati eu le consider acceptabile, nu am cunostinta de cazuri cand au avut de suferit nevonovatii .... a ca una ca Bica e suparata ca face pusacrie pentru "doar" cateva mii de euro ... e de inteles dar asta nu o face nevonovata pentru prejudici mai mari (si nu vorbim de imaginea tarii pe ansamblu .... oare ce parere au altii despre Romania, tara in care seful DIICOT este condamnat, tara in care sefii camerelor din Parlament urmeaza sa fie condamnati, tara in care oameni ai legii tipa "pe forum" ca DNA-ul face abuz prin faptul ca ancheteaza pe baza de denut, etc).
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 14 Feb 2017, 18:49

tinumaftei scrie: ....
Ce ma deranjeaza? Sa sustina cineva caracterul "spontan" al manifestarii. Asta nu a fost si nu este manifestatie spontana! Si daca nu este spontana fireste ca este organizata! Nu ma intereseaza de catre cine este organizata, iar acuzatiile PSD catre Soros mi se par inepte!!
Dar de cineva este organizata manifestatia. Daca exista o entitate care a organizat-o, inseamna ca exista un interes. Care este acela? Eu cred ca debarcarea guvernului Grindeanu. Acest interes este legitim. Accederea la conducerea statului. Asta este rostul oricarui partid politic.
Dar de aici si pana la a sustine ineptii in piata publica este un drum lung.
Nu poti participa la un miting (neautorizat) si sa sustii ca in tara nu este democratie!
Nu poti sta acasa atunci cand se voteaza si sa sustii ca nu este democratie!
Nu poti sa spui ca prostii nu au drept de vot, asta este primul pas spre eugenie.
Nu poti sa strigi impotriva unei legi atunci cand nu cunosti textul! Am inteles, m-a luat valul, dar a 2-3 zi tot reusesc sa citesc textul si sa imi fac o imagine. Nu mi se pare politic corect ca sa zici: nu ma intereseaza textul OUG!

Astea sunt argumentele care ma fac sa stau departe de aceste proteste. Daca ele ar reusi debarcarea guvernului Grindeanu ce ar rezolva?? Inlocuim niste hoti cu altii? Aceasta pare sa fie solutia din Piata Victoria .....

in ceea ce ma priveste pe mine si cunoscutii mei te asigur ca iesirea in strada a fost "spontana" .... consider inaccetabil modul in care Guvernul Grindeanu a incercat sa spolieze aceasta tara ....

Democratia nu tine musai de participarea la mitinguri autorizate, dar te asigur ca mesajul principal al protestarilor nu se regaseste si acesta cum ca "in tara nu este democratie";
Votul este un drept si nu o obligatie, taman pentru ca este demorcatie .... asta inmsa nu inseamna ca cei "alesi" au dreptul de a face chiar orice.
Daca prostii nu ar vota ne-ar fi tuturor (inclusiv prostilor) mai bine .... dar dupa mine solutia nu este sa le interzici prostilor sa mai voteze ci sa faci in asa fel incat numarul prostilor sa fie cat mai mic .... iar pentru asta nu trebuie acceptat abuzurile alesilor.
Textul si implicatiile OUG se stiu foarte bine .... tu chiar ai vreo indoiala asupra faptului ca OUG 13 a fost cu dedicatie pentru Dragnea? ....

Debarcarea lui Grindeanu ar fi un semnal pentru orice ar fi urmasul lui .... sunt lucruri in tara asta pe care ar fi bine sa nu le faci ....cum ar fi de exemplu sa accepti propuneri de legiferari "dedicate" ... eu trag speranta ca si in randurile PSD - ALDE se vor regasi oameni cu minim respect fata de alegatori si vom avea guvern condus responsabil.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 14 Feb 2017, 20:03

Cristian IONITA scrie:pai .... cei acuzati sunt sau nu vinovati? .... si cum adica construite "doar" de la un denunt? .... pe ce anume mai precis ai considera justificat sa fie construit un caz? de ce consideri ca "denuntul" nu este suficient?

ca este sau nu nevoie de o "sectiune" separata este indeadevar de discutat .... DNA a fost creeata ca o obligatie venita din exterior ... ca este sau nu eficienta (constructiva) ... este de discutat ... ce am remarcat eu .... ca in ultimii ani au avut de lucru .... si ca au modificat profun perceptia societatii despre ideea de a accepta coruptia ca facand parte din viata .... ca acelasi lucru se putea face si cu procurori "obisnuiti" ... foarte probabil dar ....

Tot vorbesti de "abuzuri" .... ar fi de folos si constructiv pentru toata lumea sa fii ceva mai explicit .... ce anume consideri tu ca fiind "abuz"? .... faptul ca se apeleaza la denunturi? .... ca se incurajeaza denuturile prin "negocierea" capetelor de acuzare a unora dintre inculpati, etc?
atat timp cat ca urmare a aplicarii acestor proceduri sunt condamnat cei vinovati eu le consider acceptabile, nu am cunostinta de cazuri cand au avut de suferit nevonovatii .... a ca una ca Bica e suparata ca face pusacrie pentru "doar" cateva mii de euro ... e de inteles dar asta nu o face nevonovata pentru prejudici mai mari (si nu vorbim de imaginea tarii pe ansamblu .... oare ce parere au altii despre Romania, tara in care seful DIICOT este condamnat, tara in care sefii camerelor din Parlament urmeaza sa fie condamnati, tara in care oameni ai legii tipa "pe forum" ca DNA-ul face abuz prin faptul ca ancheteaza pe baza de denut, etc).

Cei de care vorbesc eu nu sunt vinovati. Nu au fost gasiti vinovati. Sa ma apuc sa detaliez cazurile pe forum....e cam greu. Oricum...sa fi cercetat trei ani, sa fi suspendat pentru asta si dupa sa se spuna: Dom'le esti nevinovat, dar nu ca esti tu nevinovat, esti nevinovat ca n-am reusit eu sa te dovedesc vinovat, deocamdata.
E, asta e cam nasol. E nasol pentru omul ala care a trait in tensiune atat timp (si are teama in continuare, ca.....), e nasol pentru ca omul ala si-a vazut terfelita reputatia si munca, e nasol ca familia, prietenii si colegii suportau o pate din tensiunea asta.
Dar cel mai urat este ca se incalca doua principii ale dreptului penal, principiul PREZUMTIEI DE NEVINOVATIE si principiul LEGALITATII.
Daca in ce priveste principiul prezumtiei de nevinovatie cosider ca lucrurile sunt clare (daca e careva care nu stie ce presupune, sa intrebe), principiul legalitatii trebuie un pic dezvoltat. Acesta este o regulă esenţială care impune respectarea legii fundamentale şi a celorlalte acte normative existente de către toate organele de stat, de toate persoanele juridice de drept public sau privat şi de toţi cetăţenii, iar nerespectarea acestui principiu duce la returnarea dosarelor penale pentru vicii de procedura :!:

DNA a intors pe dos principiul prezumtiei de nevinovatie. Pentru procurorul DNA esti vinovat pana la proba contrarie. Probabil l-ar fi inchis pe James Joyce pentru ca a indraznit sa spuna „Ăsta-i principiul legii: Mai bine să scape nouăzeci şi nouă de vinovaţi decât să fie condamnat pe nedrept un singur nevinovat.”

In ce priveste denunturile...sunt o forma de sesizare, dar trebuiesc sustinute cu probe. Cu alt fel de probe nu cu alte denunturi.

Mai e ceva ce ma deranjeaza: detaliile din dosarele in curs de cercetare (atent selectionate) care ajung in presa. Se face in asa fel incat respectivul sa fie condamnat de opinia publica inainte de a fi trimis in judecata. Se pune astfel presiune pe completul de judecat care nu trebuie sa mai judece daca e vinovat sau nevinovat. NU! Trebuie sa judece cat de mare sa fie pedeapsa.
Stimati colegi de topic sa ne intelegem: dosarul penal este CONFIDENTIAL in fza de urmarire penala (functie de informatiile continute poate fi si secret de stat). Cine a permis ca atatea informatii si stenograme sa fie publicate? De ce "cartita" nu e condamnata pentru divulgarea informatiilor confidentiale?

Nu trebuie sa vad expun cazurile cunoscute de mine, e de ajuns sa cititi motivarile in dosare si, daca aveti minime notiuni de drept si un pic de bun simt, o sa descoperiti abuzurile.

O zi frumoasa sa aveti!

PS - Tot nu mi-ati raspuns: ce mai vor cei din piata?
csaa

Mesajde Mircea_63 » 14 Feb 2017, 20:07

Chestia asta cu spontaneitatea este oarecum relativa. Nu au navalit brusc oamenii in Piata. Dar odata luata initiativa, date fiind mijloacele de comunicare, au percutat imediat, in mod voluntar. Ideea o fi venit spontan mai multor persoane, s-a propagat rapid si a gasit o larga adeziune. Ia incearca sa initiezi ceva si vezi daca merge. Aprinde bricheta langa butoiul cu apa si apoi incearca langa cel cu benzina. A fost suficienta initiativa. Si PSD a avut-o la Cotroceni...dar degeaba scanteia.
Si Revolutia a avut o scanteie. N-au iesit de capul lor, brusc, timisorenii in strada. La inceput au fost cativa. Cand s-a auzit "Jos Ceausescu", lumea a dat navala. Am fost martor. E ziua in care m-am casatorit si la vestea ca "a iesit lumea", spontan toti barbatii am iesit.
Cam aste e cu "spontaneitatea". Nimeni nu i-a obligat, nimeni nu i-a platit.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde LYX » 14 Feb 2017, 22:25

Ce sa vezi- Instantele de judecata din tara, dau hotariri judecatoresti de ACHITARE pt abuz in serviciu- intrucit guvernul Ciolos- din luna iunie 2016 nu a modificat infractiunea de abuz in serviciu la recomandarea Curtii Constitutionale in termen de 45 zile, fapt pt care a aceasta infractiune este eliminata din Codul Penal. Practic trebuia eliminata sitgma de in MOD DEFDECTOS ( care lasa loc la abuzuri si dosare politice) in - abuz serviciu este( fapta functionarului )atunci care incalca O LEGE. :( :( :lol: :lol: :lol:
LYX

Mesajde Donbazil » 14 Feb 2017, 23:18

Salut!

..." Se pleaca de la premiza ca toti oamenii sunt egali, asa ca votul lor este egal. Asta inseamna ca votul lui Prostul Satului (peste tot exista), este egal cu cel al medicului satului, de exemplu. Meritocratia ar fi mai corecta, cel putin la prima vedere, dar cine ar avea dreptul sa stabileasca cine voteaza si cine nu?"...

Draga Mircea, asta asa de fascist suna!.... :o :o :o

Sanatate!
Donbazil

Mesajde Shrek » 15 Feb 2017, 00:10

[quote="feederman"]
Afirmatia josnica, definitorie pentru caracterul unui “om”, provine direct din malastinile tenebroase ale securitatii, pe linia traditiei luptei de clasa a poporului "muncitor" contra poporului exploatator, cu care ati otravit mintile oamenilor insinuand in ele jaloanele urii: boieri, ciocoi, chiaburi, popi, banditi, legionari, dusmanii poporului, mosierii si patronii, regele tradator si jefuitor al tarii. Apelul la lozincile comuniste ale lui Iliescu, dupa 27 de ani, reveleaza caracterul minuscul al unei artropode incapabile de verticalitate. Cu siguranța ca gaura de rama din care ai iesit este situata pe un scaunel platit de stat.
Nu pot decat sa ma bucur cand vad ca cineva de talia dumitale ma citește ,imi analizează si comenteaza textul. Singurul inconvenient este ca bagi din burta si tragi concluzii gresite de parca ai fi citit....factura la curent. Nu de alta, dar mai citesc si altii pe sarite si isi inchipuie ca as fi un sustinator al unei politici de stanga ori de dreapta.
Desigur, pentru unul care locuiește intr-o zona a tarii care a dat un președinte si un rege , i se pare ciudat ca pe lumea asta mai pot exista si alte puncte de vedere decat ale domniei sale. Asta este. Iar daca am o părere buna despre femei nu este din cauza ca le vad rar. Numai un infatuat ca dumneata poate sa spuna ca o femeie ii face greata.
PS. Daca tot faci echipa cu GM, explica-i ce reprezinta cele doua statiuni unde am promis ca il duc!
Shrek

Mesajde tinumaftei » 15 Feb 2017, 09:24

Mircea_63 scrie:Chestia asta cu spontaneitatea este oarecum relativa. Nu au navalit brusc oamenii in Piata. Dar odata luata initiativa, date fiind mijloacele de comunicare, au percutat imediat, in mod voluntar. Ideea o fi venit spontan mai multor persoane, s-a propagat rapid si a gasit o larga adeziune. Ia incearca sa initiezi ceva si vezi daca merge. Aprinde bricheta langa butoiul cu apa si apoi incearca langa cel cu benzina. A fost suficienta initiativa. Si PSD a avut-o la Cotroceni...dar degeaba scanteia.
Si Revolutia a avut o scanteie. N-au iesit de capul lor, brusc, timisorenii in strada. La inceput au fost cativa. Cand s-a auzit "Jos Ceausescu", lumea a dat navala. Am fost martor. E ziua in care m-am casatorit si la vestea ca "a iesit lumea", spontan toti barbatii am iesit.
Cam aste e cu "spontaneitatea". Nimeni nu i-a obligat, nimeni nu i-a platit.

Nimeni nu i-a obligat, nimeni nu i-a platit!! Dar nici singuri nu au iesit! Initiativa a apartinut cuiva!! Pe acela as dori sa il "identific" in miscarile de strada din zilele noastre!
Cei care au aprins bricheta langa butoiul cu benzina in 1989 au avut un interes, evident altul decat "benzina" care a explodat. Adica noi romanii doream libertate, "jos comunismul".... "Ei - oamenii cu bricheta" ce au dorit?? ..Ce au primit? Economia Romaniei!!
Cei care sunt scanteia protestelor de azi ce obiectiv au?!! ...anticoruptia! ..asta este deja poveste!
tinumaftei

Mesajde LYX » 15 Feb 2017, 09:32

Cristian IONITA scrie:
tinumaftei scrie: ....
Ce ma deranjeaza? Sa sustina cineva caracterul "spontan" al manifestarii. Asta nu a fost si nu este manifestatie spontana! Si daca nu este spontana fireste ca este organizata! Nu ma intereseaza de catre cine este organizata, iar acuzatiile PSD catre Soros mi se par inepte!!
Dar de cineva este organizata manifestatia. Daca exista o entitate care a organizat-o, inseamna ca exista un interes. Care este acela? Eu cred ca debarcarea guvernului Grindeanu. Acest interes este legitim. Accederea la conducerea statului. Asta este rostul oricarui partid politic.
Dar de aici si pana la a sustine ineptii in piata publica este un drum lung.
Nu poti participa la un miting (neautorizat) si sa sustii ca in tara nu este democratie!
Nu poti sta acasa atunci cand se voteaza si sa sustii ca nu este democratie!
Nu poti sa spui ca prostii nu au drept de vot, asta este primul pas spre eugenie.
Nu poti sa strigi impotriva unei legi atunci cand nu cunosti textul! Am inteles, m-a luat valul, dar a 2-3 zi tot reusesc sa citesc textul si sa imi fac o imagine. Nu mi se pare politic corect ca sa zici: nu ma intereseaza textul OUG!

Astea sunt argumentele care ma fac sa stau departe de aceste proteste. Daca ele ar reusi debarcarea guvernului Grindeanu ce ar rezolva?? Inlocuim niste hoti cu altii? Aceasta pare sa fie solutia din Piata Victoria .....

in ceea ce ma priveste pe mine si cunoscutii mei te asigur ca iesirea in strada a fost "spontana" .... consider inaccetabil modul in care Guvernul Grindeanu a incercat sa spolieze aceasta tara ....

Democratia nu tine musai de participarea la mitinguri autorizate, dar te asigur ca mesajul principal al protestarilor nu se regaseste si acesta cum ca "in tara nu este democratie";
Votul este un drept si nu o obligatie, taman pentru ca este demorcatie .... asta inmsa nu inseamna ca cei "alesi" au dreptul de a face chiar orice.
Daca prostii nu ar vota ne-ar fi tuturor (inclusiv prostilor) mai bine .... dar dupa mine solutia nu este sa le interzici prostilor sa mai voteze ci sa faci in asa fel incat numarul prostilor sa fie cat mai mic .... iar pentru asta nu trebuie acceptat abuzurile alesilor.
Textul si implicatiile OUG se stiu foarte bine .... tu chiar ai vreo indoiala asupra faptului ca OUG 13 a fost cu dedicatie pentru Dragnea? ....

Debarcarea lui Grindeanu ar fi un semnal pentru orice ar fi urmasul lui .... sunt lucruri in tara asta pe care ar fi bine sa nu le faci ....cum ar fi de exemplu sa accepti propuneri de legiferari "dedicate" ... eu trag speranta ca si in randurile PSD - ALDE se vor regasi oameni cu minim respect fata de alegatori si vom avea guvern condus responsabil.

Cine stabileste cine este prost si nu are drept de vot si viceversa. Daca nu are drept de vot nu ar trebui suprimati in lagare. :o :lol: :lol:
LYX

Mesajde MIHAEE'E » 15 Feb 2017, 10:11

eu din ce am citit, vad ca doar revoluționarii au dreptul asta ........ ca de pe langa si pe langa , mai adăugăm un drept ! ..... ;)
MIHAEE'E

Mesajde ioanpuiu » 15 Feb 2017, 11:39

tinumaftei scrie:Cu toți suntem sclavi, numai că PROSTIA ne împiedică să vedem asta!

Multá vreme, am stat fárá semnáturá pe forum.
Ea a fost generatá íntr-un moment tragic, de adíncá tristete pentru unul dintre colegii nostri.
A fost atunci, o expresie a empatiei si o incercare de alinare pentru unul dintre noi aflat intr-o situatie coplesitoare.
Ín secundar, avea o referintá la mama mea si nu am sters-o ulterior pentru cá ími aminteste de persoana care a fost (si este pentru multi) cea mai importantá ín viatá, dar si de faptul cá nu suntem vesnici pe pamínt.

Cá tu nu ai ínteles semnificatia, fiind mai nou pe forum, poate fi oarecum explicabil. Mai putin faptul cá ai luat ceva personal pentru fiecare dintre noi si "te-ai jucat putin" cum ai vrut tu.
Nu am ínteles totusi, de ce ai ínlocuit o piesá specialá, ín genul ei muzical, cu un cuvínt oarecare din dictionar.

Si dacá initial am vrut sá te íntreb, "ce ai avut ín cap ín momentul ála?" , nu o mai fac.
Judecá-te singur!
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde tinumaftei » 15 Feb 2017, 12:19

ioanpuiu scrie:
tinumaftei scrie:Cu toți suntem sclavi, numai că PROSTIA ne împiedică să vedem asta!

Multá vreme, am stat fárá semnáturá pe forum.
Ea a fost generatá íntr-un moment tragic, de adíncá tristete pentru unul dintre colegii nostri.
A fost atunci, o expresie a empatiei si o incercare de alinare pentru unul dintre noi aflat intr-o situatie coplesitoare.
Ín secundar, avea o referintá la mama mea si nu am sters-o ulterior pentru cá ími aminteste de persoana care a fost (si este pentru multi) cea mai importantá ín viatá, dar si de faptul cá nu suntem vesnici pe pamínt.

Cá tu nu ai ínteles semnificatia, fiind mai nou pe forum, poate fi oarecum explicabil. Mai putin faptul cá ai luat ceva personal pentru fiecare dintre noi si "te-ai jucat putin" cum ai vrut tu.
Nu am ínteles totusi, de ce ai ínlocuit o piesá specialá, ín genul ei muzical, cu un cuvínt oarecare din dictionar.

Si dacá initial am vrut sá te íntreb, "ce ai avut ín cap ín momentul ála?" , nu o mai fac.
Judecá-te singur!

De ce? Asa cum ati scris dumneavoastra, intr-un context dat poate avea o semnificatie particulara. Dar general valabil nu poate sa fie. Sclavia a fost o stare impusa si care a dainuit atata timp cat stapanii au putut domina masa scalvilor. Insa daca "toti suntem sclavi" unde mai sunt cei care ne domina? Numai prostia ne poate tine mai departe in aceeasi stare. Asta am avut in cap!
tinumaftei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE