csaa scrie:Cristian IONITA scrie:...
oau .... si eu care credeam ca ai inceput sa te dai pe carare ... vad ca tot prin balarii preferi sa discutam
nu te-a auzat nimeni ca ai spus ca nu erau cunoscute "interdictiile", aducerea lor in discutie este in contextul in care afirmi sus si tare ca ce nasoala e soarta politistului ... dar care soarta (buna sau mai putin buna e de discutat) a fost cunoscuta de dinainte ... nu te OBLIGA nimeni sa te faci politist ... iar daca totusi te-ai facut .... sa te plangi de asta ... nu denota altceva decat ca bancurile cu "garcea" sunt perfect indreptatie.
Prin facut "altceva" eu nu ma refeream in nici un caz sa faci altceva in paralel cu "slujba" .... ci sa faci altceva "cu totul", adica sa renunti la "uniforma" ... sa fii cu adevarat "productiv" ca sa aiba sens atunci cand te plangi ca ti-a luat Base din bani ....
Nu ai fi tu primul (si foarte probabil nici ultimu') care sa ma acuze de diverse fara fundament .... foarte putin spre deloc imi pasa ....
Referitor la Boc ... ai ratat mesajul acesta sau ...
Cristian IONITA scrie:habar nu am de ce nu se ancheteaza ordonatele lui Boc ....
Esti.....
Hai sa le luam pe rand ca vad ca nu te inveti minte.
1. cand am intrat in scoala militara cunoasteam atat obligatiile cat si
beneficiile. Intradevar nu m-a obligat nimeni sa intru la Liceul Militar, pe parcurs am aflat care sunt privatiunile vietii de militar (asta urma sa devin) dar si beneficiile. am acceptat sa continui considerand ca sunt echitabile. Ce nu vrei tu sa intelegi (nu ca nu intelegi, dar dai din taste aiurea) e ca basecu si boc ne-au taiat beneficiile si ne-au lasat obligatiile. E clar si pentru tine acum?
Cand ai citit tu ceva scis de mine in care sa ma plang ca viata e nasoala??? E grea, e adevarat, dar asta am ales sa fac si o fac cu placere.
Sintetizez ca sa pricepi si tu. Sper sa iti fi ramas ceva in cap dupa ce ai terminat a doua facultate. La inceput aveam ”+” (beneficii) si ”-” (obligatii). basecu si boc ne-au luat ”+” si ne-au lasat doar ”-”. Rezulta ca noi am ramas Mai clar de atat nu am cum sa iti arat
2. nu puteam sa renunt la uniforma (nici eu si nici marea majoritate a colegilor mei) pentru ca nu sunt singurul care depinde de salariul asta. Nu vrea sa te ofensez, dar eu am doi copii care in acel moment incepeau sa se pregateasca unul pentru liceu si unul pentru facultate. Nu puteam sa ii las fara sustinere pana cand reuseam eu sa ma reorientez spre ”ceva cu adevarat productiv”. In mintea ta nu are sens ce am spus.
3. daca mai continui cu jignirile (nu sunt nici pe departe asa de subtile cum ai vrea tu) am sa te acuz de ceva foarte ”fundamentat ”
4. eu nu am intrebat daca stii de ce nu se ancheteaza ordonantele lui boc. Eu am intrebat care este
parearea ta in legaura cu faptul ca nu se ancheteaza acestea. E clara intrebarea sau parerea ta este ”habar nu am”?
5. in legatura cu orientarea bulgarilor. Ca de fiecare data cand esti in corzi iar ai scos cateva fraze din context si le-ai dat un alt inteles. Discutam in contextul unei amenintari ruse, iar eu am spus ca bulgarii vor sprijini Rusia. In aceasta discutie tu spui ” dar sunt cativa Nu stiu cu ce bulgari ai tu de-a face (probabil echivalentul celor care zilele acestea isi fac veacu pe la Cotroceni) dar te asigur ca si la ei exista oameni cu alte orientari decat cele "rusesti"”. Ce sens avea sa spui, asa cum susti acum, ca sunt si cativa proeuropeni in Bulgaria??? Asa, si!? Sunt si cativa proturci,si cativa proromani! Daca asta ai vrut sa spui inseamna ca te-ai bagat in vorba inutil. Intelesul vorbelor tale in acel context era ”sunt la bulgari DESTUI proeuropeni care nu vor permite asta (alierea cu Rusia). Tu (adica eu) ai stat de vorba cu batrani nostalgici dupa era comunista (echivalentul in mintea ta a celor care protesteaza la Cotroceni)”.
6. in ce priveste cosul de gunoi ”al istoriei” urma sa zic (toti au inteles mai putin tu) nu vreau sa-mi faca nimeni treaba, eu deja i-am depus acolo. Dar ...cum ai spus....ca trebuia folosita munitie de razboi la Costesti? Ups!

mda! Pai e clar cum gandesti. Numai ca ai doua unitati de masura, una pentru ce iti convine si alta pentru ce nu iti convine
Ca sa nu mai existe confuzii te rog sa-mi rapunzi punctual (la 3 poti sa nu raspunzi, era doar un avertisment), ca de data asta nu te las pana nu recunosti ca ai gresit.
PS - cam de cate ori ai avut permisul suspendat?
Oki .... vrei tu musai si-n ordine pe rand ... cu numerotare, puncte si subpuncte ... fie cu iti este vointa
1. Inteleg perfect, se pare ca si la tine (ca si la majoritatea colegilor tai) oportunismul este definitoriu in alegerea deciziile de viata. De la un om care nu concepe a vedea lucrurile altfel decat prin plusuri (beneficii) si prin minusuri (obligatii) consider total exagerat apelarea la alte valente (simt civic, adevar, onestitate, dreptate, etc). Daca totusi ca ma insel (chiar imi doresc sa ma insel) .... si nu esti chiar atat de "mitocanizat" pe cat vad "ca alegi" sa defilezi acum pe forum iti recomand sa meditezi un pic asupra termenului "semper fidelis" ... daca reusesti sa faci asta deconectat de la plusuri si minusuri foarte probabil ca vom avea de discutat si ulterior

2. ??!! nu inteleg de ce consideri ca as fi ofensat prin faptul ca tu ai 2 copii

, sau ca acestia se pregateau ptr admiteri

.
Principali "vinovati" pentru situatia in care ne aflam suntem fiecare dinte noi .... faptul ca ai ajuns in situatia sa nu ai alternatica este in principal responsabilitatea ta ... ca lucrurile tin si de conjuncturi externe .... adevarat ... dar principala responsabilitate este a fiecaruia dinte noi.
Ca si consolare ar trebui sa stii ca nu doar tu, sau doar politistii ati fost in aceasta situatie .... in perioada respectiva in "toata lumea" lucrurile au scartait, in Romania per ansamblu' lucrurile nu au fost chiar foarte grave (nu ca am fi fost noi mai breji decat altii ... ci dimpotriva ... ca nu eram chiar atat de dezvoltati incat socul sa fie la nivelul altora mai "bombati" ... gen Grecia, Spania, etc) ... la noi statul nu a ajuns aproape de faliment ca in Grecia, la noi cotele de somaj in randul tinerilor (<30 ani) nu a sarit de 50% ca in Spania, etc ...
3. Ti-am raspuns aseara ... in mod evident am exagerat ... dar asta este modul meu de a reactiona la amenintari. In continuare astept "acuzatiile"
4. Raspunsul meu este acelasi ... nu stiu de ce nu sunt anchetate ordonantele lui Boc, si nici nu am aprofundat situatia ca sa-mi dau cu parerea. Eu consider ca masurile luate atunci (de a fi continuate investitiile in decrimentul pastrarii nivelului inalt de cheltuieli bugerare) au fost corecte ... incorect a fost insa faptul ca in continuare contractele au fost acordate in mod oneros si mai ales "vamuite" pe parcursul derularii lor.
5. Aici vad ca amandoi spunem acelasi lucru, dar folosim cuvinte diferite. Bulgaria (ca stat) este membru NATO si membru UE (fix ca si Romania)... ca si mentalitate a populatiei insa ... exista cateva diferente, noi pe langa marea masa a celoc care se complac in a fi "asistati" exista destui de multi cei care se descurca si altfel.
6. Nu prea vad cum consideri ca i-ai depus la cosul de gunoi din moment ce cariera ta (si implicit viata ta si a familiei tale) este strict legata si reprezentata de ei (sunt sefi ierarhici, sefi de sindicate, etc) ... cum spanac tu prezinte rapoarte (si onor, si etc) catre unul din pubela??!! . Exagerezi cand imi pui vorbe-n gura ... probabil ca tu esti mandru de modul de abordare al autoritatilor in cadrul evenimentelor care au inclus si Costestiul ... eu consider ca atunci si-au aratat cek mai clar incompetenta si josnicia. Sa permiti unor hoarte de "oportunsti" ca parcurga sute de km-tri ... si apoi sa-ti iei bataie grupa mare ... dovedeste orice doar competenta nu.
Vrei sa faci probabil o paralela intre minerii de atunci si cei care acum protesteaza in Piata Victoriei .... te asigur ca nu exista paralela ... minerii cereau "beneficii" .... cei din Piata Voctoriei solicita "obligatii" (si responsabilitate).
Am avut permisul suspendat de 2 ori:
- in 2002 ... pentru accindent datorita neacordarii de prioritate (aleii intre blocuri, incercam sa traversez concomintent o intersectie si un sant - deci ma miscam foarte incet si am fost lovit de o masina care venea din dreapta cu viteza ridicata) ... propietarul celeilalte masini (era taximetrist) se batea pe burta cu politistul de la constatari ... care politist m-a pus sa aleg ... platesc eu direct reparatia masinii sau imi suspenda permisul pe 90 de zile ... am ales suspendarea bineinteles, apoi am solicitat audienta la comandant ptr reducere suspendarii si plangere impotriva politaiului .... ambele acceptate, eu am recuperat permisul dupa 30 de zile ... la politai cica i-au dat o mustrare scrisa (mi-a fost sila sa mai insist).
- in 2010 ... pentru neacordare prioritate pieton .... pieton pe trecere dar fara sa fie vizibil (camion parcat langa trecere) 30 de zile.