Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 28 Feb 2017, 20:31

Shrek scrie: Cam este era ideea!

Ideile astea merg pe la Bals. :mrgreen: ;) Am ras cu pofta.

PS: Daca ar fi dupa mine as tripla puscaria pentru abuz in serviciu! In tara asta nimeni nu-si asuma nimic. Fara nici o consecinta! Si din pacate asta va conduce la autojustitie.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 28 Feb 2017, 22:00

Bambucha scrie:......
PS: Daca ar fi dupa mine as tripla puscaria pentru abuz in serviciu! In tara asta nimeni nu-si asuma nimic. Fara nici o consecinta! Si din pacate asta va conduce la autojustitie.

Sunt de acord cu dvs.
csaa

Mesajde ioanpuiu » 28 Feb 2017, 23:15

Íncep cu ceva usor:
csaa scrie:Neglijenţa în serviciu
Încălcarea cu vinovatie de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu ............................................

Defineste neglijenta cu vinovátie si pe cea fárá vinovátie.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 01 Mar 2017, 08:20

Imi cer scuze! Vroiam sa spun cu INTENTIE in loc de vinovatie. Intentia si culpa sunt doua forme ale vinovatiei. Si acum reiau definitiile din CP
Fapta este savarsita din culpa cand infractorul prevede rezultatul faptei sale, dar nu-l accepta, socotind fara temei ca el nu se va produce, sau cand infractorul nu prevede rezultatul faptei sale, desi trebuia si putea sa-l prevada.
Intentia este atitudinea psihica a faptuitorului rezultand din prevederea rezultatului faptei sale si urmarirea lui, ori prevederea rezultatului faptei sale, neurmarirea dar acceptarea lui in caz ca se produce.
csaa

Mesajde ioanpuiu » 01 Mar 2017, 11:19

Píná la discutia asta nu am bánuit cá neglijenta poate fi descrisá ín atítea nuante.
Un chirurg care uitá o pensá ín pacient, un mecanic auto care uitá sá stríngá douá-trei suruburi, etc.
Vedeam neglijenta ca ceva, ín primul rínd, fárá intentie. Sorá buná cu incompetenta, din marea familie a lui "las'cá merge si asa".
Dacá fáptuitorul e constient de (prevede) urmari(le) atunci fapta devine actiune deliberatá si este altceva decát neglijentá.

Nu ínteleg interesul tau pentru OUG13 mai ales acum dupá ce initiatorii ei au repudiat-o, au votat ímpotriva ei (mai putin madam Andronescu)
Problema de principiu cu ordonanta asta este cá ea urma sá aducá o relaxare a conditiilor de incadrare, a termenelor si pedepselor cuprinse in Legea 286 din Codul Penal dar numai pentru functionarul public, nu pentru orice functionar, nu pentru toatá lumea.
Functionarul public si restul lumii ... o ímpártire a societátii in caste, cu privilegii pentru prima.

Pe un ton mai relaxat, te íntreb: nu cumva te afli íntr-un mic conflict de interese ín discutia asa ?
Ar putea fi opinia ta in legaturá cu OUG 13 sintetizatá ín "mánínci calule ováz?"
Esti functionar public ?

Dacá ráspunzi, nu uita de asta:
egali.PNG
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 01 Mar 2017, 11:26

Shrek scrie:
Cristian IONITA scrie:Datoria unui parinte este sa fie echidistant, si-n plus daca si-a facut treaba cu minima responsabilitate nu vad de ce sa fie necesar sa-si ajute copii.

Cam p-aci voiam s-ajung! Acu' mai fa un exercițiu de " imaginatie" : considerând ca numele de familie este .....Romania si tata lor este Johanis , ajungi si tu la concluzia ca " padre" face partizanat unui copil desi ar trebui sa fie " echidistant"!
Cam este era ideea!

Paralela este foarte fortata .... un tata trebuie sa fie echidistant dar ... are si respoinsabilitatea limitarii derapajelor propriilor odrasle .... personal nu-l agreez in nici un fel pe Johanis .... ca majoritatea politicienilor romani este un oportunist .... mare parte din actiunile lui sunt pentru imagine .... dar stric legat de incercarea celor din guvern de a modifica pe sest codul penal a facut ceea ce trebuia, a "penalizat" derapajul evident.

Eu incerc sa nu vad "microbistic" situatia ... si de aceea nu subscriu la ideea seaparii societatii .... dar nu pot sa nu remarc ca obiectivitatea nu este mai deloc apanajul celopr care sustin actiunile "populistice" ale guvernului.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 01 Mar 2017, 11:43

gorjeanul scrie:Nu e vorba de politica.Politica inseamna dezbaterea pe doctrine, mod de a conduce o tara ,un sistem etc. Noi avem 2 tabere. Intr-o parte oamenii care s-au saturat de coruptie ,minciuna si escroci care manipuleaza prin televiziuni si pomeni si cealalta tabara mult mai putin educata ,mai saraca pe care nu-i intereseaza evolutia tarii ci propriul stomac ,care oricum nu se umple cu 25-30 de lei in plus. Ce spuneti de oug 9 pe care opozitia a cerut sa fie retrasa. Jaf pe banii tarii pentru clientela politica.

Trist ... dar real ... asa este putem spune ca avem 2 tabere .... dar imi place sa cred ca nu si aflate in conflict ....
Cristian IONITA

Mesajde akmm » 01 Mar 2017, 13:12

csaa scrie::lol: :lol:
Daca era dupa apicultura practicata de mine...
Dar dvs. ce parere aveti referitor la acel articol?

Sincer sa fiu, mie imi vajaie capul cand vad articole si idei nepretuite.Eu zic sa-i facem pe toti europenii sa moara de invidie de cum merge apicultura la noi iar politicienii sa se faca de ras.
Mie imi pare ca in tara in care merge cate ceva, merge tot.Iar tara e dupa cum suntem noi, oamenii ei.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde csaa » 01 Mar 2017, 20:36

ioanpuiu scrie:Píná la discutia asta nu am bánuit cá neglijenta poate fi descrisá ín atítea nuante.
Un chirurg care uitá o pensá ín pacient, un mecanic auto care uitá sá stríngá douá-trei suruburi, etc.
Vedeam neglijenta ca ceva, ín primul rínd, fárá intentie. Sorá buná cu incompetenta, din marea familie a lui "las'cá merge si asa".
Dacá fáptuitorul e constient de (prevede) urmari(le) atunci fapta devine actiune deliberatá si este altceva decát neglijentá.

Nu ínteleg interesul tau pentru OUG13 mai ales acum dupá ce initiatorii ei au repudiat-o, au votat ímpotriva ei (mai putin madam Andronescu)
Problema de principiu cu ordonanta asta este cá ea urma sá aducá o relaxare a conditiilor de incadrare, a termenelor si pedepselor cuprinse in Legea 286 din Codul Penal dar numai pentru functionarul public, nu pentru orice functionar, nu pentru toatá lumea.
Functionarul public si restul lumii ... o ímpártire a societátii in caste, cu privilegii pentru prima.

Pe un ton mai relaxat, te íntreb: nu cumva te afli íntr-un mic conflict de interese ín discutia asa ?
Ar putea fi opinia ta in legaturá cu OUG 13 sintetizatá ín "mánínci calule ováz?"
Esti functionar public ?

Dacá ráspunzi, nu uita de asta:
egali.PNG

Am initiat o discutie pe articole ca sa avem un punct de plecare pertinent in discutii. Am considerat ( nu numai eu) ca este inca de actualitate. Eu am postat si daca au fost discuii pe tema asta inseamna ca interesul e prezent. Dupa parerea mea aceasta ordonanta va fi adoptata (cu unele modificari), pe bucati, prin legi, deoarece, cum spuneam mai demult, codul penal actual e prost. Acum ai inteles de ce am inceput discutia pe articole?
In ce priveste asa zisul conflict de interese.....Hai sa fim seriosi! Tu chiar crezi ceea ce ai scris? Ai ocolit fondul intrebarii si te legi de ...meseria mea. Sa inteleg ca apicultorii nu ar trebui consultati la elaborarea noii legi a apiculturii???? Asta e logica ta?
In ce priveste postarea ”toti suntem egali in fata lui Dumnezeu si a legilor”....cu ce ma contrazic? Raspunde-mi pe PM.
Te rog sa imi permiti sa revin la discutia privitoare la OUG 13.

Vinovatia are muuult mai multe nuante. Daca vrei le detaliem intr-o alta discutie.
Daca sustinem neglijenta in serviciu in forma actuala, de ce sa nu o extindem asupra tuturor? De ce, asa cum ai spus, sa nu condamnam penal si un doctor care uita la operatie o pensa in pacient? De ce sa nu condamnam un mecanic care uita sa stranga doua suruburi? De ce acesta ”neglijenta in serviciu” sa fie doar ”in beneficiul” functionarilor publici? (uite asa am fi egali in fata legilor) :lol:
csaa

Mesajde gorjeanul » 01 Mar 2017, 20:56

Te incurci in propriile expicatii. Nu mai incerca sa ne aburesti. Stim ca astepti legea facuta de mafiotii(psd) parlamentari. Dar sa stiti cu totii , strada se va muta in fata parlamentului.
gorjeanul

Mesajde akmm » 02 Mar 2017, 08:49

csaa scrie:.... cum spuneam mai demult, codul penal actual e prost.doar ...........

E o definire ambigua.Ce inseamna prost? Incalca intelegeri de dinaintea caderii lui Ceausescu?Nu tine cont de trese? etc? Discutam ca unele prevederi sunt neconstututionale, dar uitam sa spunem ca nici Constitutia nu e perfecta.Poate articole din Constitutie trebuie schimbate si nu Codul, sau asta e alta discutie?
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde tinumaftei » 02 Mar 2017, 08:53

gorjeanul scrie:Te incurci in propriile expicatii. Nu mai incerca sa ne aburesti. Stim ca astepti legea facuta de mafiotii(psd) parlamentari. Dar sa stiti cu totii , strada se va muta in fata parlamentului.

Esti deja acolo?
tinumaftei

Mesajde csaa » 02 Mar 2017, 10:30

akmm scrie:
csaa scrie:.... cum spuneam mai demult, codul penal actual e prost.doar ...........

E o definire ambigua.Ce inseamna prost? Incalca intelegeri de dinaintea caderii lui Ceausescu?Nu tine cont de trese? etc? Discutam ca unele prevederi sunt neconstututionale, dar uitam sa pe ....experienta, cunostinta, intuitie, etc.

spunem ca nici Constitutia nu e perfecta.Poate articole din Constitutie trebuie schimbate si nu Codul, sau asta e alta discutie?

E facut la repezeala si prost. Ce definitie vrei? Asta e parerea nu numai a mea ci si a unor procurori si judecatori cu care am discutat.
Desigur dvs. poate aveti alta parere. Ok! E opinia dvs. bazata pe cunostinte, experienta, intuitie, etc.

Imi cer scuze pentru eventuale greseli. Folosesc telefonul si nu e asa performant
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 02 Mar 2017, 11:16

da ... si producatorii astia de telefoane .... nu sunt capabli sa fabrice ceva utilizabil de toate categoriile socio-profesionale

vad ca dau pe afara sindicatele politienesti http://stireazilei.com/politistii-din-t ... in-strada/ se dau cu turu' uniformei de pamanat ca cei de la putere dau bani in plus doar la "invatamant" si "sanatate" ... nu si la purtator de caschete

imi sunt simpatici ca nu-s capabili de ipocrizie

Singura noastra vina este ca le acordam respect si inca mai raspundem la comenzile lor, de cele mai multe ori ‘COMENZI ILEGALE.’

adica recunos "natural" ca prin efectuarea atributiilor sunt in afara legii .... dar ... proteste fac doar ca sa primeasca bani ...

@Cssa - pe 25 martie o sa ajungi la protest? sa nu uiti fluieru si eventula sa iei 2-3 caschete cu tine .... sa ai ce arunca
Cristian IONITA

Mesajde gorjeanul » 02 Mar 2017, 12:01

Prima lovitura primita de gasca de banditi. Incasari la buget cu 5% mai mici pe primele doua luni decat anul trecut(mult hulitul guvern Ciolos). Si asta pe prognoza lor care se asteptau ca incasarile sa creasca cu 3-4%. Sa vedem de unde o sa plateasca ei pomenile. Ca de alte mariri(cum cer militienii) nici sa nu va mai ganditi. PSD-ul trebuie lasat sa guverneze 4 ani . Sa nu vina altii sa repare ce distrug ei. Asa cum s-a intamplat, pana acum.
gorjeanul

Mesajde a_costy » 02 Mar 2017, 14:21

gorjeanul scrie:Prima lovitura primita de gasca de banditi. Incasari la buget cu 5% mai mici pe primele doua luni decat anul trecut(mult hulitul guvern Ciolos). Si asta pe prognoza lor care se asteptau ca incasarile sa creasca cu 3-4%. Sa vedem de unde o sa plateasca ei pomenile. Ca de alte mariri(cum cer militienii) nici sa nu va mai ganditi. PSD-ul trebuie lasat sa guverneze 4 ani . Sa nu vina altii sa repare ce distrug ei. Asa cum s-a intamplat, pana acum.

Solutia e cat se poate de simpla si eficienta.
Romania se imprumuta de alte multe zeci de miliarde de euro (95 miliarde fiind datoria actuala) si se acopera deficitul, oricat va fi el.
Peste 4 ani se va promite dublarea pensiilor, ajutoarelor sociale......... si toata lumea va fi fericita.
a_costy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE