Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Mircea_63 » 06 Mar 2017, 23:00

SPER ca a glumit si nu m-am prins eu. In acest caz, vina mea sa fie. Dar tare m-as bucura sa vad confirmarea din tasta lui. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Donbazil » 06 Mar 2017, 23:18

Salut!

Dragi colegi, eu nu am postat aici parerea mea!....Eu lucrez "cu materialul clientului"....Asa cum multora le este drag sa posteze tot ce vine dintr-o anumita parte, eu incerc sa fac un echilibru, postez si de dincolo, asta pentru stiinta celor interesati ca sa nu creada cineva ca exista doar un unghi din care se vad problemele....Nu dau teme de casa nimanui, nu insist ca cineva sa imbratiseze o anumita directie sau alta, doar expun anumite puncte de vedere - altele decat cele care le sunt dragi unor domni....
Daca nu le discutam, nu inseamna ca nu exista....
Daca unii se abtin sa se exprime, nu inseamna ca nu sunt si oameni care au altfel de idei decat cele " la moda"....
Mircea, nu incerca sa ma judeci ca degeaba o faci si nici nu incerca sa ma intelegi, pentru ca nu poti....
Patriotismul nu este ceea ce multi - din pacate - in zilele noastre clameaza....Este o chestiune mult mai delicata si nu rezulta din a fi mai bine sluga americanilor decat a rusilor, dupa cum a spus presedintele VOSTRU!....
Voi altfel sunteti structurati - sau v-ati invatat - ori mai grav, ati fost invatati ,- sa ganditi..... :idea:
Sanatate tuturor!.... :)
Donbazil

Mesajde Donbazil » 07 Mar 2017, 00:08

Salut!

Si pentru ca istoria adevarata nu-i cea de prin manuale ci-i mult mai complicata, una speciala pentru Mircea!

..."Dar, în dreptul lui Stalin stă și revenirea Transilvaniei, răpită de același mare aliat al României, Germania, prin nemernicia Occidentului, Diktatul de la Viena. Asaltat de diplomații maghiari, Stalin rostește o frază fără drept de apel, în stilul său unic: "TRANSILVANIA VECINO NA RUMÎNIE" — „Transilvania este (va fi) pe veci a României".

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/2017030 ... mania.html
Donbazil

Mesajde Donbazil » 07 Mar 2017, 00:14

Salut!

Oare toti sunt nebuni?.... :idea: :idea: :idea:

Cititi si va cruciti cat de „penetrati” suntem de acest mafiot cu cravata care doreste sa ne destabilizeze tara pentru a mai castiga cateva miliarde!

22.000 de «sorosişti» pe funcţii în România!

Faptul că, în ultima vreme, un nou pol de interese capătă tot mai multă influenţă în ţara noastră nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Însă lucrurile par să capete dimensiuni cu totul nebănuite, din moment ce, sub asaltul „societăţii civile“ formată dintr-o reţea impresionantă de tot felul de ONG-uri,marea majoritate funcţionând strict cu finanţare externă, România pare să fie tot mai mult condusă de către o nouă castă conducătoare. Care nu este doar una influentă şi puternic sprijinită de afară, dar şi, în mod cu totul surprinzător, cât se poate de numeroasă.

https://www.stiri-extreme.ro/avertismen ... pentru-a-m
Donbazil

Mesajde Shrek » 07 Mar 2017, 00:58

Mah, io prea multa istorie nu-mi mai aduc aminte ca eram prea ocupat cu altele in scoala. Da' după revoluție si mai ales in ultimii ani , aruncandu-mi ochii pe " bibliografia" copiilor , am tras urmatoarea concluzie: Romania este o ciudățenie a istoriei pentru ca in perioada antebelică, interbelică si pana la al doilea razboi mondial chiar daca niciodată n-a fost de partea invingatoului încă de la inceput a reusit sa isi reintregeasca teritoriul ! Nu stiu daca a fost meritul regelui sau al lui I C Brătianu dar Romania a profitat la maxim si nu m-as hazarda sa spun ca rusii au garantat menținerea Transilvaniei. Iar daca au cacut-o, a fost pentru ca ei si-au oprit o felie din Moldova!
Shrek

Mesajde ignatov andrei » 07 Mar 2017, 11:12

Shrek scrie: nu m-as hazarda sa spun ca rusii au garantat menținerea Transilvaniei. Iar daca au cacut-o, a fost pentru ca ei si-au oprit o felie din Moldova!

Intreb si eu, ca cel ce nu stie:
- pana la descalecatul lui Dragos, ce popor era pe teritoriul actualei Moldove....?!?

Teritoriul actualei Moldove nu a fost cucerit de romani!
Slavi si "mongoli", erau sigur!
La curtea lui Stefan NU S-A VORBIT ROMANA!

Totusi, paradoxal, Moldova reprezinta leaganul culturii romanesti, dar este si cea mai saraca si inapoiata zona (din vina cui?)...!
ignatov andrei

Mesajde csaa » 07 Mar 2017, 18:32

ignatov andrei scrie:.....

- pana la descalecatul lui Dragos, ce popor era pe teritoriul actualei Moldove....?!?

Totusi, paradoxal, Moldova reprezinta leaganul culturii romanesti, dar este si cea mai saraca si inapoiata zona (din vina cui?)...!

Va recomand sa cititi Scurta istorie ilustrata a romanilor de Neagu Djuvara. Gasiti acolo raspunsuri la toate intrebarile dvs.
csaa

Mesajde Shrek » 07 Mar 2017, 19:40

ignatov andrei scrie:

Nu as vrea sa înțelegi gresit cum ca eu as avea o părere proasta despre etnicii rusi care trăiesc in Romania si nu numai. Postarile mele se refera strict la politica Rusiei ca si putere. Este de remarcat ca traim vremuri tulburi si nu stim daca anul viitor, la "spartul cuibului " nato va mai exista, ue va însemna acelas lucru ca si acum ori daca frontiera noastra de est va fi cu Moldova sau Rusia. Ori daca Romania va aceeasi ca cea de acum ori ca aceea dinainte de 1918, ori poate, Doamne ajuta, sa fie "Romania Dodoloata"!
Cine au fost aici intaii descalecatori? Nu cred ca mai are importanta. Important este ca suntem noi, romani, unguri, rusi, sarbi, bulgari , turci si orice alt grup etnic, deopotrivă, fara pretenții absurde ca " bastinasii" sunt mai presus decat " veneticii" ! Daca este sa o luam " pe coajă " o luăm toți iar daca ne va fi bine , ne va fi tuturor!
Shrek

Mesajde Donbazil » 07 Mar 2017, 21:13

Salut!

Si de sorosisti, nimica nimicuţa???....Ori ignorati problema, ori....Va convine!.... :evil:
Donbazil

Mesajde Shrek » 07 Mar 2017, 21:40

Io nu zac nimica ! Sunt precin si cu ungurii si cu evreii!
Chiar esti convins Donbazil ca e mana lu' George? Care ar fi logica? Da' cu cuvintele matale, nu decupate din presa online!
Shrek

Mesajde Donbazil » 07 Mar 2017, 23:53

Salut!

N-ai treaba!....Eu sunt convins de mult si vad ca si altii sunt convinsi....-Pana aici au fost cuvintele mele, parol!... :lol:

http://www.aktual24.ro/rusia-a-interzis ... nationala/

http://www.evz.ro/ungaria-orban-soros.html

Daca citesti articolul poate esti curios si la comentariile din subsol...- Astea-s tot cuvintele mele... :lol:
http://ioncoja.ro/avertisment-primit-din-germania/

:o :shock: :idea:
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 08 Mar 2017, 00:13

Donbazil, daca nu deranjez, sunt curios ce parere ai despre Trump...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Donbazil » 08 Mar 2017, 01:19

Salut!

Ba deranjezi!....Nu cred ca ma aflu la vreun examen de admitere in zona dreptei sau mai rau a sorosistilor, asa ca..... :cry: :evil: :idea:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 08 Mar 2017, 01:25

Salut!

Am gasit intr-o scriere a doctorului VASILE ASTĂRĂSTOAE niste chestii interesante despre "prietenia" pe f.b. si cred ca se potriveste si la forumuri : :shock: :shock: :shock:

..."Am mai declarat că ”prietenia” de pe Facebook nu are aceeași relevanță ca prietenia reală. Totuși și aici pot să funcționeze unele criterii. Și m-am gândit să aplic criteriile lui Tristram Enghelhardt Jr. privind prietenia. Tristram Enghelhardt Jr. este unul dintre fondatorii Bioeticii ca știință și de care mă leagă o prietenie de peste 20 de ani. La prima noastră întâlnire mi-a explicat interrelațiile dintre oameni într-o clasificare raportată la principiile morale. Engelhardt îi împarte pe oameni în trei categorii: prieteni morali, prieteni afectivi și străinii.

Prietenii morali sunt cei care chiar fără să se cunoască împărtășesc aceleași principii și idei, realizând astfel o comuniune: ”Vasile, chiar dacă nu ne-am fi cunoscut noi eram prieteni morali pentru că amândoi suntem creștini ortodocși și deci ne raportăm la morala creștină”. Dacă însă în viața de zi cu zi prietenul moral nu pune și în practică principiile atunci el părăsește comuniunea și trece în categoria străini.

Prietenii afectivi sunt acele persoane cu care ai avut un contact direct și care chiar dacă nu împărtășesc aceleași principii cu tine se raportează la alte principii în care cred; le respectă respectându-te însă și pe tine. ”Predând în China eu am întâlnit mulți budiști, confucioniști sau sintoiști. Ei nu puteau să fie prieteni morali cu mine pentru că eu eram creștin ortodox, dar ei prin modul lor de comportare, prin cultura dialogului și prin faptul că mă respectau mă obligau și pe mine să îi respect și au devenit prieteni afectivi.” spunea Engelhardt. Cu alte cuvinte, prietenii afectivi ți-i faci realizând o legătură dincolo de doctrine și principii.

Străinii sunt cei care nu împărtășesc aceleași principii cu tine, nu au niciun principiu, nu au un comportament care să te determine să îi treci în categoria prietenilor afectivi sau nu îi cunoști.
Deci mi-am revizuit lista ținând seama de aceste considerații. Nu pot să am ”prieteni” pe listă care nu înțeleg firea umană și care dau dovadă de fanatism, intransigență, ură, care nu respectă libertățile și individualitatea fiecăruia. Cu alte cuvinte talibani." :idea:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 08 Mar 2017, 01:42

Shrek scrie:Io nu zac nimica ! Sunt precin si cu ungurii si cu evreii!
Chiar esti convins Donbazil ca e mana lu' George? Care ar fi logica? Da' cu cuvintele matale, nu decupate din presa online!

Salut!

Acuma nu scriu nimic de la mine.... :lol:

FILM DOCUMENTAR: Marxismul Cultural - plaga nevăzută care a corupt America și care amenință și România. Originea ideologiei promovate de fundațiile Soroș

https://www.youtube.com/watch?v=j7DgRl-amd4
Donbazil

Mesajde gorjeanul » 08 Mar 2017, 19:38

DonBazil ,unde ai gasit gazetele astea? Si cine e in spatele lor? Cred ca stii si de aceea le cauti. Cum nu se dezbara unii de naravuri apucate pe timpuri demult apuse.
gorjeanul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE