Vesti foarte bune
http://www.timesnewroman.ro/it-stiinta/ ... luna-iunie
dan pescarul scrie:tinumaftei scrie:dan pescarul scrie:Dintre ţările comuniste noi am dus-o cel mai rău, exceptind poate Albania sau Mongolia.Am fost un fel de Coree de Nord in Europa:spalare pe creier şi restricţii la orice.Dacă nu era comunismul ne dezvoltam si noi precum Portugalia, de exemplu, nu eram la nivelul Angliei sau Germaniei, dar oricum mult mai bine decît acum.Acum să zic ceva si de sorosişti:e foarte bine că avem multinaţionale vestice in Romănia, apropo 24%din PIB -ul Romaniei este facut de firme americane.E bine că sînt aici pentru că au interesul să fie liniste in Romănia, iar, în caz de război, statele de origine vor fi alături de noi pentru apărarea propriilor interese de pe teritoriul nostru.Este o realitate că aceste firme îşi exportă veniturile sub diverse forme pt micsorarea profitului impozitat.Este o problemă generată de legislaţia deficitară, acum se modifică Codul Fiscal pt a taxa mai bine multinationalele.Problema taxării multinaţionalelor în ţara in care produc veniturilor există la nivel european şi am văzut că se urmăreşte o mai bună reglementare la nivel UE.
Vânătorești sau pescărești zicerile dumitale. Oricum fara legătură cu realitatea. După 1945 am avut pe "homo sovieticii", acum avem pe "homo democratica".
Puneți mâna pe cărți ca să vedeți ce se va petrece în caz de război. Romania a avut iubitele multinationale și în 1939-1941. Toate occidentale! BP, Duch Oil, American Oil, ...multe altele, chiar și o micuță fabrica Ford.
Acestea ne-au aparat de ruși, de germani și chiar de instalarea comunismului. "Realitatea" contrafactuala" sau poveste vânătorească că sa nu zic pescărească!!!
Realitatea a fost că investițiile au fost compensate, adică despăgubite de către statul român. O singură investiție străină nu fusese achitată până în 1989. Suedezii nu au permis accesul României la Consiliul european până nu au fost plătite 40 de milioane de dolari, compensare pentru o investiție făcută înainte de WWII la Brașov și în alte părți de cetățeni suedezi.
Au trecut aproape 30 de ani și încă nu știm pe ce lume trăim!
Realitatea asta a fost adusă de ruși aici,nu inventată de mine.
După al doilea război mondial am avut statut de țară învinsă ,deci fără drepturi la negocierile de pace.Apoi mai era și un tratat secret de împărțire a sferelor de influență.Acum realitatea geopolitică este mult diferită de 1945.Miza pe sferele de influență este acum mult mai mare,nici una din marile puteri mondiale nu-și permite să dea înapoi.Vezi Rusia în Crimeea,China în Hong Kong și Taiwan.Probabil vom ajunge de la război economic la război real,pe teren,cînd mijloacele aparent pașnice de dominație vor fi ineficiente.Oricum ar fi ,tot nasol de Romănia va fi.
Cristian IONITA scrie:Dragul meu ... la Bucuresti au venit "chemati" datorita imbecilitatii politicii romanesti .... dar la Praga, la Bratislava, la Varsovia de ce au fost "chemati"?
Despre decizia de a lupta cu rusii putem discuta mult si bine .... eu consider ca nu exista alta cale de a relationa cu ei .... indiferent ca sunt comunisti, taristi sau putinistii ...
Sforar mioritic. Iuliu Maniu să devină tăticul politicii românești! De aici și până la dictatura lui Carol II nu au fost mulți pași de făcut. Democrația a fost pusă în cui și poporul obișnuit cu dictatura
Rusia ne-a ajutat sa fim independenți, a dat Dobrogea la schimb pentru sudul Basarabiei și a confirmat unirea Transilvaniei.
tinumaftei scrie:Cristian IONITA scrie:Dragul meu ... la Bucuresti au venit "chemati" datorita imbecilitatii politicii romanesti .... dar la Praga, la Bratislava, la Varsovia de ce au fost "chemati"?
Despre decizia de a lupta cu rusii putem discuta mult si bine .... eu consider ca nu exista alta cale de a relationa cu ei .... indiferent ca sunt comunisti, taristi sau putinistii ...
Praga, Bratislava și Varșovia nu au avut de ales, au fost în calea războiului altora. Dar București, Sofia, Budapesta au ales!! ..si au cules ulterior!!
feederman scrie:.......
Calificarea regimului carlist drept dictatura, isi revendica originea in reactia propagandistica a legionarilor, preluata ulterior de catre propaganda luptei de clasa a comunistilor. Nu exista nici o punte de legatura, nici o asemanare, intre dictatura carlista si dictatura comunista. Din contra, perioada carlista este reconsiderata de tot mai multi istorici, care-i scot in evidenta si efectele pozitive asupra Romaniei aflata atunci in plin process de consolidare statala.......
Shrek scrie:....Daca nu vom reusi sa aruncăm la gunoi straiele " jegoase" putind a coruptie, cu care onor alesii nostri ne-au incotosmanit in ultimii 27 de ani, Europa ne va inchide usa in nas si ne vom trezi ca trenul nostru a plecat din gara. Este posibil ca lumea sa se fi impartit deja iar noi am ramas tot in bratele....ursului!
.....
Donbazil scrie:Salut!
Domnul acela cu cutremurul de 10 grade?....
Uite ce zice un nene:....(Nu stiu cate grade are, da "le are" !...Si le zice bine!)![]()
![]()
![]()
Dan Buzescu · București
Moise Guran, ca de obicei, bate campii! El inca n-a priceput ca achizitionarea de tehnica miltara, fara licitatie la aceasta valoare, depaseste cadrul legal al unei tranzactii comerciale. Prostanacul imi prezinta cifre de 25.000 romani lucreaza in santierele navale din Constanta si Galati, insa la cifra de 1,6 mld euro, incasata de furnizorii olandezi, profitul lor net este de 700 mil (romanii le pot construi cu doar 900 mil euro toate cele patru corvete)
Pe de alta parte, acelasi individ, aservit „licuricilor” externi, plange de mila nemtilor care, probabil, vor pierde contractul de furnizare a blindatelor, in beneficiul unitatii de la Moreni.
Inca nu a priceput ca respectiva tehnica militara se poate fabrica in tara, la producerea lor participand, ca forta de munca mai ieftina si sensibil egala. in competente, cca 50.000 de conationali.
Iata cum niste „cozi de topor” ale natiei romane promoveaza (nu gratuit!) interesele financiare ale exact acelorasi netrebnici, care ne-au interzis si intarziat, ani la rand, accesul in UE si in Spatiul Schengen!
gorjeanul scrie:tinumaftei scrie:Cristian IONITA scrie:Dragul meu ... la Bucuresti au venit "chemati" datorita imbecilitatii politicii romanesti .... dar la Praga, la Bratislava, la Varsovia de ce au fost "chemati"?
Praga, Bratislava și Varșovia nu au avut de ales, au fost în calea războiului altora. Dar București, Sofia, Budapesta au ales!! ..si au cules ulterior!!
Vezi cata istorie cunosti? Zero. Mai bine nu mai scrie pe aici,te faci de ras. Eu zic sa incepi tu sa relationezi cu ei. Si nebunul ala de Trump credea cam acelasi lucru. Incet ,incet, descopera cam ce inseamna asta.
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori