Hai ca incepe sa imi placa! Deja se vede pentru cine este PNA. Cum pentru cine? Nu stiati? Pentru apicultorul cu 1 (unu) stup. Acesta poate sa isi achizitioneze 75 de familii de albine.
Si eu care credeam ca PNA este ca o carja pentru apicultura constat acum ca trebuie sa procedez cu sfiala, sa vedem ce se va finanta de fapt, adica in ce buzunare vor intra banii.
Cum procedam.
1.Luam pe tata, mama, socru, soacra, cumnata, frate, nepoti, bunici...
2.Ce? Daca au numai un stup nu sunt apicultori?
3.Trecem pe la primarie, OJZ si ce-o mai fi si gata.. asteptam startul...
Cine are urechi sa auda!!
Care va sa zica cel cu 1 (unu) stup isi cumpara inca 75 de familii. Adica creste de la 1 la 76 adica cu 7500%
Iar cel care are 75 de stupi poate sa mai achizitioneze maxim 30 de familii. Prin urmare va avea o crestere de doar 40%. "curat constitutional coane" Daea!
Iar cel care are 300 de familii va putea sa achizitioneze maxim 100 de familii, adica o crestere de 25%.
Pai tocmai aceasta submasura a PNA se intituleaza MĂSURI DE ASISTENŢĂ PENTRU REPOPULAREA ŞEPTELULUI APICOL DIN
UNIUNE. Pai intreb si eu pe Doamna Chirca, cea care primeste sesizarile la aceste proiecte de acte normative, ce inseamna repopulare? Care este diferenta de sens intre inmultire si repopulare. Repopulare presupune ca apicultorul a avut niste stupi si UNIUNEA il ajuta sa ii cumpere din nou in situatia in care acestia nu mai sunt. Cam asta pricep eu in limba romana.