danmirea scrie:varianta cu trecerea pe 1/2 toamna tarziu ar fi cea mai buna....dai la familii mai mari sanatos de mancare, pregatesti caturi capacite apoi in toamna ....le muti, dar iarasi poti avea surpriza sa mai ai puiet in ei chiar si in noiembrie....
am o presimtire ca totusi acolo voi ajunge
dan pescarul scrie:Un alt lucru care nu-mi place este ceara depusă intre ramele din corpuri diferite, se observă in poză, acolo se depun trintorii si se formează botcile.Cei mai curati stupi, din punctul asta de vedere, pe care i-am văzut, erau pe 10 rame Dadant cu cat, dar pe rame fără umerasi, cu distantiere din tablă.Deasemeni trecerea , iarna, pe ramele superioare, poate fi dificilă, dacă nu se respectă anumite condiţii.
ves.lucian.zabrani scrie:Daca traiesc si ma ajuta Domnul ... POATE ... POATE ... vii pana la Zabrani ... sa te convingi !!!
![]()
![]()
danmirea scrie:Intrebare pentru expertii in MER:
Care ar fi procedeele de trecere de pe rame 1/1 pe 1/2? ( perioada si metoda)
Am incercat diverse metode dar nu sunt multumit.
Astept sugestii.
Multumesc!
dan pescarul scrie:Adi Hodis scrie:mausica scrie:Mer-ul azi
Si al meu acum doua saptamani. unul din ... armata.![]()
Edit. Mi-am amintit de tine Lucian V. mai bine sari peste poza. Ca sa-ti fie bine.
Să nu vă supăraţi pe mine dacă vă spun că populaţia asta se obţine destul de usor pe orizontali pe 16 rame, cu experienţă, familii bune şi o iernare corectă.Primăvara aceasta a fost deasemeni foarte bună cu albinele.Cunosc un tip care a vindut un camion cu remorcă plin de MER, vreo 160 de familii.Acum folosește ME, deşi a avut rezultate bune cu MER.Avantajul MER este la formarea facilă a roilor si la depozitarea nectarului, mai ales la salcîm, lucrezi cu un singur tip de ramă, dar populatie multă se obţine mai usor la orizontali.
vulpea scrie:codrean.iulian,mersi de exemplificare.trecerea se poate face in totalitate dela D la MER,daca se vor schimba corpurile de D cu corpuri de MER,iar IN TIMPUL UNUI CULES se vor schimba treptat(si cu faguri construiti in timpul culesului)si ramele de D cu rame de MER.'succesuri' !
Adi Hodis scrie:Iaca si armata ( una ) ... zgibulind de frig.
vulpea scrie:codrean.iulian,mersi de exemplificare.trecerea se poate face in totalitate dela D la MER,daca se vor schimba corpurile de D cu corpuri de MER,iar IN TIMPUL UNUI CULES se vor schimba treptat(si cu faguri construiti in timpul culesului)si ramele de D cu rame de MER.'succesuri' !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 48 vizitatori