Io numa va arat ce-o scris omu' !.....Suduiti-l pe el....Daca n-are dreptate....
Tovarășul Țăran
10 ore ·
Daca exista o singura categorie de Romani care si-au vazut visul anti comunist cu ochii, pai aceia sunt taranii. Dupa 89 tot ce au vrut taranii a fost sa li se dea inapoi pamantul "furat" de comunistii cei rai si sa devina iar ce au fost inaintea comunismului, adica iobagi. Astazi la 27 de ani, la mine in sat toti au vandut tot pamantul unui american bogat care a comasat astfel vreo 70 de hectare, iar mandrul taran anti-comunist ortodox e total la mila americanului. Zilele trecute, defila americanul cu masina lui de teren, din aia babana americana, ca un vapor cu roti, si un taran alerga dupa masina. Pe cand a ajuns in dreptul meu taranul a ramas in urma, se oprete americanul si-mi spune. "Nici in ruptul capului sa nu le dai mai mult de 50 de lei / zi astora,.." si arata spre taranul care alerga dupa masina..
Culmea e ca la mine nici unul nu vrea sa lucreze sub 100 de lei / zi ceea ce nu-mi perimit niciodata, eu aduc pe cineva din oras daca am nevoie, taranii sunt prea scumpi pt mine, asa ca am dat din cap, ok no problem, democracy, freedom, am invins, victorie! Am mai remarcat ca in lipsa unui CAP care sa eficientizeze agricultura, taranii mai smecheri au fiecare un tractoras care ar face fata la cateva hectare, dar il folosesc doar pt cativa ari de gradina cat au pastrat fiecare, apoi se plang ca "nu renteaza domle, ne iese mai scump porumbul decat daca l-am cumpara gata cules si bagat in saci".
In fine daca tot suntem la capitolul tarani, simt nevoia sa ma mai amuz o data cu gandul la tanarul corporatist care mananca sanatos "de la tarani". Hahah, oamenii astia nu au auzit de "masina fermierului" in fiecare zi de dimineata pana seara masina fermierului iti insira la portavoce toata paleta de chimicalele si ti le baga direct in porc, vaca sau ce cresti tu sa hranesti hipstarul "sanatos".
VaiDeCapulNostru.ro