Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde mausica » 04 Mai 2017, 10:11

stefanmadalin scrie:
cristian bh scrie:Ce-i asa complicat?Daca tot te-ai incapatanat si folosesti in continuare freza aia,intra in lemn de unde incepe hofmanul putin oblic pana aliniezi partea de sus a lateralei de ghidaj si iesi afara in partea de jos.

Tu crezi ca le stiu pe toate? Ca ce naiba sa mai scriu pe aici?

Numa o sa te doara jejetele de la atata scris... :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristi_vidican » 04 Mai 2017, 12:12

Treaba cu hofmanul e mai complicată.
Eu fac așa ...
Cumpăr cherestea în perioada asta.
O pun la uscat afară.
În septembrie, când am o săptămână caldă și scândura s-a uscat, o duc la tâmplar.
Am un tâmplar care e și apicultor și se știe cu ramele.
El face la abric hofmanul din foslă.
Am făcut și eu, dar între timp m-am însurat și am 2 copii. Și vrea să rămân în clubul celor cu 10 degetele la mâini.
Apoi vin acasă, debitez ce mai e de debitat și feliez la circular tot.
Pun în saci lateralele. Leg spetezele de sus și jos
Și iarna le montez, le găuresc, însârmez, ondulez.
Acum doar mă uit la stiva de rame însârmate.

Erau vremuri când nu-mi ajungeau și luam cu împrumut.
Între timp am ajuns să-mi fac pe anul următor.
Munca cu ramele poate fi cea mai multă la stupi.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Balian » 04 Mai 2017, 13:52

MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde lucky5strike » 04 Mai 2017, 22:42

Pe plastic nu face mare priza propolisul, iar ramele de brad nu se mai rup in doua asa usor... Interesanta treaba, uitasem de ea. :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 08 Mai 2017, 08:20

cristi_vidican scrie:Treaba cu hofmanul e mai complicată.
Eu fac așa ...
Cumpăr cherestea în perioada asta.
O pun la uscat afară.
În septembrie, când am o săptămână caldă și scândura s-a uscat, o duc la tâmplar.
Am un tâmplar care e și apicultor și se știe cu ramele.
El face la abric hofmanul din foslă.
Am făcut și eu, dar între timp m-am însurat și am 2 copii. Și vrea să rămân în clubul celor cu 10 degetele la mâini.
Apoi vin acasă, debitez ce mai e de debitat și feliez la circular tot.
Pun în saci lateralele. Leg spetezele de sus și jos
Și iarna le montez, le găuresc, însârmez, ondulez.
Acum doar mă uit la stiva de rame însârmate.

Erau vremuri când nu-mi ajungeau și luam cu împrumut.
Între timp am ajuns să-mi fac pe anul următor.
Munca cu ramele poate fi cea mai multă la stupi.

Asa obisnuiam si eu, sa fac ramele si stupii iarna. Numai ca iarna aceasta am ramas fara masina si nu m-am prea dus pe acolo. Din ianuarie si pana in martie am umblat dupa masina, pana am gasit si eu una mai de incredere. Jale mare cu samsarii pe aici prin Bucuresti.
Plus ca scandura am luat-o prin septembrie si mai trebuia lasata putin la uscat.
Am facut rame pentru 2 sezoane.
2 weekenduri am lucrat non stop. In unele zile de la 8 dimineata pana la 10 seara. Is frant. Ma duc la job si ma odihnesc... :D
:twisted: Nuj mai vreau sa vad rame 2 sezoane.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 29 Mai 2017, 09:08

Salcam 2017. Fuse si se duse.
Fişiere ataşate
Untitled1.jpg
stefanmadalin

Mesajde Arhivistu » 29 Mai 2017, 16:12

Ceva ceva mai este pe acolo :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde stefanmadalin » 29 Mai 2017, 16:17

Poza asta e istorie de cam o saptamana. Am facut si roii, gata. Astept iarna, ca tei nu am de fel in zona, floarea soarelui nu am vazut un hectar semanat langa sat....
stefanmadalin

Mesajde Danielu » 29 Mai 2017, 18:00

Nu poti sa-i muti intr-un alt sat la floare pe langa tine? Parca-i trist asa la jumatatea anului sa astepti iarna...
Danielu

Mesajde stefanmadalin » 29 Mai 2017, 18:47

Nu am timp sa caut loc,sa stau cu frica sa nu pateasca ceva... Pana imi mut eu orizontalii de 18 rame...nu iau pe miere cat dau pe coloana.
Daca ma vad asistatii aia sociali ca misc ceva prin satul lor incep să-mi spuna ca i-au muscat albinele, ca sa le iau de acolo, ca nu am acte de "pastoral"... ca nu am anuntat primaria, ca n-am trecut cu miere pe la politist....ca...ca.

Astept niste matci de la Apisdonau, mai am de facut cativa roisori...nu stau degeaba nici daca vreau.

Aa, am 2,5 ha de floarea soarelui dar e departe de sat. As duce niste roi acolo. E tarlaua mea si nu se prea gandesc baietii la prostii pe acolo.
stefanmadalin

Mesajde Danielu » 30 Mai 2017, 00:09

Daca este la 2km de sat cred ca e ok, ceva cules gasesc ele + ca mai e si flora spontana dupa ce se treiera graul daca da cateva ploi.
Cu asistatii asa este, am fost si eu la bunici si vecinii deja incepusera cu aproapo-uri (eu avand 4 stupi acolo).
Am facut 6 borcane de 400g la rapita anul asta :))
Danielu

Mesajde stefanmadalin » 03 Iun 2017, 00:35

Primul live pentru Agro TV.
Fişiere ataşate
primul live.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 03 Iun 2017, 00:36

Nadlac 2017.
Fişiere ataşate
nadlac.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 17 Iun 2017, 16:22

Prin noiembrie anul trecut am dat si eu comanda de 5 bucati de buckfast. Sa vad si eu ce si cum.
Am vorbit cu baietii, mi-au spus ca prin iunie sa le astept.
Luni au venit la un centru Fan C. Eram la munca cand am primit mesajul. Mesajul de la Fan nu continea AWB, pur si simplu imi spuneau ca trebuie sa ridic un colet de la punctul lor de lucru. Eu banuiam ca matcutele sunt, dar ca sa fiu sigur am inceput sa sun la Fan...si intr-un final am aflat de la cine e coletul.
Program de lucru pana la ora 17.
La 16 am plecat de la munca si m-am blocat in Bucuresti. Trebuia sa-l traversez.
La 16:50 eram la Fan. Coada ca la balamuc. Apoi am constatat ca nu se poate plati cu cardul, ci doar cash. Da-i fuga dupa bancomat. Intr-un final mi-am ridicat matcutele si am plecat spre stupina. Toate traiau, erau super bine.
In ziua erau vreo 33 grade si masina nu mai baga AC la relanti. Se facea destul de cald. Pana am iesit pe autostrada (unde AC baga) a mai trecut 1 ora.
La ora 19 eram la stupi. Caldura de mureai.
Omor repede 3 matci batrane, impart stupii in jumate si fac 6 roi buni de bagat matcutele. Matcutele le-am bagat intr-un stup peste noapte, in timp ce roii se orfanizau.
Dimineata devreme, iau repede matcutele si le bag in roi. Era miercuri dimineata. Bag si un hranitor cu sirop.
Plec la munca.
Fişiere ataşate
buckfast1.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 17 Iun 2017, 16:26

Vineri seara, dupa ce mi-am depus dosarul de inscriere la examenul de disertatie, dau fuga iar la stupina, sa vad ce fac buckfast-urile mele.
Ajuns, constat ca toate cele 5 sunt eliberate din custi, toate au inceput sa depuna oua. Am vazut doar 4 din ele, cealalta era de negasit. Probabil era ascusa pe undeva.
Fişiere ataşate
buckfast.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 17 Iun 2017, 16:32

Stiu ca la un moment dat, vorbeam de fumagilin si ramasesem dator cu niste explicatii.
Am avut 4 stupi care au primit turte cu miere si fumagilin asta iarna, prin februarie.
Apoi au mai primit cate 700 ml de sirop cu fumagilin prin aprilie cred.

Albina mai multa, puiet mai mult. Am estimat eu o rama in plus fata de ceilalti.
Dar la cantitatea de miere recoltata nu a fost nicio diferenta. Cat au cules si ceilalti atat au facut si ei. Mi se apre scump pentru ce ofera si nu cred ca am sa-l folosesc vreodata la toti stupii. Poate sa mai fac asa, 4-5 de control, pe care sa-i tratez.

Se anunta vara grea pentru albinutele mele. Poliflora este rasa de ciobani. Floare soarelui n-am un fir pe 1000 ha de jur-imprejur. Tei nici atat. Bine ca nu le-am tras tot la salcam.
Deja prin stupii cam lacomi incepe sa baga vantul.
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?