Donbazil scrie:Salut!
Voi le gasiti doar pe-alea.....Dar lumea le vede si pe astea:
...
care "lume"?
degeaba se lucreaza la PR ... daca realitatea in teren este cea cunoscuta .... politist = spagar & mitocan
...
Opinii.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Campaniile de recrutare de personal din sursă externă pentru Poliție aduc în sistem oameni foarte greu de integrat. Examenul de admitere se dă la gramatica limbii române și la limba engleză, atât pentru cei recrutați din sursă externă - care urmează să facă doar trei luni de instruire, cât și pentru cei care concurează la școala de Poliție - unde vor învăța doi ani, sau la Academie - unde se studiază patru ani. Bunii cunoscători de gramatică și de limba engleză recrutați din sursă externă nu prea reușesc să se descurce cu infractorii, pentru simplul motiv că nu au în spate și pregătirea de specialitate a colegilor trecuți prin învățământul polițienesc.
Într-o meserie care are la bază vocația, dar și expunerea la riscuri, mai importante ar fi, pentru integrarea rapidă, cunoștințele de logică sau de psihologie, nu cele de gramatică și limbi străine, spun unii polițiști care se confruntă cu problema neadaptării noilor colegi sau subalterni. „Este irelevant un test de gramatică. Eu nu spun că polițistul nu trebuie să știe să scrie corect, dar degeaba e un bun și fin cunoscător al gramaticii sau al limbii engleze. Un polițist are nevoie în primul rând de logică”, a explicat, pentru Jurnalul Național, Președintele Consiliului Teritorial al Corpului Național al Polițiștilor Maramureș, comisar-şef de poliţie Dorin Ioan Coste. Cei care sunt revoltați de modalitatea de stabilire a disciplinelor pentru examenele de admitere spun că nu se mai predă gramatica la liceu, iar cei din familii sărace sunt discriminați, pentru că nu se pot pregăti în particular. Nu toți polițiștii sunt, însă, de acord cu schimbarea modalității de examinare, argumentând că este normal să se dea aceleași teste la toate școlile de Poliție, inclusiv pentru recrutarea din sursă externă. Ei spun că problema apare la integrarea în sistem, pentru că absolvenții școlilor de Poliție, cu stagiu complet, au timp să se pregătească și în domeniile cerute de această meserie, în timp ce noii recruți nu au timp să învețe aceleași lucruri în trei luni". http://jurnalul.ro/stiri/observator/pol ... 42328.html
dan pescarul scrie:Cristian IONITA scrie:Donbazil scrie:Salut!
...
care "lume"?
degeaba se lucreaza la PR ... daca realitatea in teren este cea cunoscuta .... politist = spagar & mitocan
Cred că sinteti prea radical, eu apreciez că in ultimii 10 ani Politia Română a crescut mult in imagine faţă de fosta
Miliție.Poliţiştii reprezintă si ei oglinda societăţii, sint un eşantion reprezentativ, dar pe total eu îi apreciez.Fără ei am fi ca în Mexic, Columbia sau Brazilia.Nu sînt perfecţi, dar nici noi nu sintem perfecţi.De ex cîţi dintre noi au semnat ca martori vreun PV la vreo contravenţie, susţinînd astfel activitatea Politiei? Eu personal nu suport instituţia lipsită de rost denumită Poliţia Locală, mai ales asa numitul serviciu rutier, efectuat total în afara OUG 195/2002 care reglementează circulaţia pe drumurile publice.
csaa scrie:Nu ii mai explica a tot nu pricepe. El nu a dat spaga, dar ”stie” ca toti politistii sunt spagari . De unde??? Probabil idiotul congentital fi ruda cu clarvazatoarea Carmen Harra!
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori