Salut!
Mie-mi place "Domn - Profesor"....Atat horoscopul, dar mai ales "cuvantul de invatatura" care - precede....Am gasit niste randuri "de pus la rana"....Pentru un "nostalgic" ca mine...Eu ma regasesc...Da' daca mai sunt si altii???
..."Nu era o problemă pentru un tânăr muncitor ca mine să invit o fată la un restaurant. Două fripturi mari, de abia încăpeau pe farfurie, cu garnitură separată de cartofi prăjiți și castarveciori murați, plus două beri reci-reci și cu guler, costau la ”Bordei”, de exemplu, 37 de lei și 50 de bani. Lăsam 40 de lei și chelnărul mă saluta ca pe un boier.
Întreținerea apartamentului cu două camere, chiria, taxa radio și tv, abonamentul la ”Scânteia”, ”Programul Radio-TV” și ”Informația Bucureștiului” și celelalte taxe și impozite, nu depășeau 8% din salariul meu. Eu aveam 1.750 de lei pe lună, m-am uitat în cartea de muncă și o duceam boierește, la începutul anilor 70. Biletele la cinema erau 2,50 lei iar la teatru 15 lei. Taxiul, cam 10 lei, pe drumurile mele. Benzina era 1,75 lei litrul și se găsea, că erau mașini puține, anii 60. Nimeni nu punea motorină de la pompă, doar erau suficiente basculante și tractoare! Tata avea un Wartburg Lux, în doi timpi, o minune. O conduceam și eu, fără carnet, carnetul l-am luat abia în 1968, nimeni nu se supăra, mașini și oameni erau puțini, milițenii de circulație și mai puțini.
Mâncarea era ieftină și avea gust. Nu erau multe sortimente în cartoane vopsite țipător, ca acum, dar calitatea alimentelor era, pe atunci, foarte bună. Roșia avea gust de roșie, brânza de capră, gust de brânză de capră, iaurtul se tăia cu cuțitul de lemn. Laptele și iaurtul era aduse în fața ușii apartamentului. Lăsai sticla și borcănelele de iaurt în fața ușii, lăptarul venea dimineața pe la ora 5-6 și le schimba cu unele pline și odată pe săptămână se făcea plata, lăsam banii în unul dintre borcănele. Și mai era marmelada – ce gust bun, de fructe, avea marmelada adolescenței mele, din anii 60! Nu mai vorbesc de unt, sau de salamul de Sibiu, ca și de pâinea cu chimen ”Turist”. Bune și gustoase! Am avut o țară care avea gust!"
http://evz.ro/luneta-din-fata-cercului- ... n-fla.html