Adi Hodis scrie:Dupa mutarile recente, am constatat ca imi sant mai lungi mainile. Aproape ca ma pot scarpina la genunchi fara sa ma aplec.![]()
Cândva, cu ceva ani în urmă, l-am sunat pe un prieten să-i cer detalii despre lisa lui Pupemea...
După ce am văzut ce faină e apicultura cu lisa, mi-am mai făcut una.
La mutări, nici că ne simțim de greutate.
Am încărcat remorcile, de nu am putut urca pe drum decât cu tractorul, dar la mâini nu ne-am simțit.
Am descărcat prin noroaie și tot a fost bine.
Prietenul acela ai fost tu, Adi! De când cu lisa, mi s-au scurtat brațele
P.S. Cu lisa e ușor, da tre să fii treaz ....
La extracții și mutări avem cu noi (suntem deja un grup de apicultor
Printre puținii țigani care vin la astfel de munci. Știe să facă multe: să ducă corpurile la cort, să descăpăcească (să clăpăcească zice el
Îl și plătim bine și vine cu drag.
La ultima extracție, a am văzut că ezită puțin să vrea să vină. Era programată pentru o zi de luni. El duminica a avut botez la un nepot. Are vreo 10...
Luni dimineața îl iau cu mașina și văd că are chef de vorbe, mă contrazice. Zic, o să fie distracție azi.
Și era o zi luuuungă.
Eu făceam turnurile a câte 4 corpuri, cu fund și capac, el le ducea cu lisa la cort, ceva mai încolo de stupină.
După ce pune corpurile în echilibru, după vreo 4 m, răstoarnă toate corpurile în iarbă.
Probleme la echilibru. Botezul de duminică încă se mai învârtea prin sângele lui și luni.
I-am zis frumos să meargă la umbră în cort, să stea cuminte acolo, să ia apă în gură și s-o țină așa vreo oră. Până își mai revine
Între timp eu am făcut și rolul lui - du tu corpurile prin iarbă, printr-un teren mai accidentat la cort.
Pentru că am avut lisa, mi-a fost ușor.
Cam pe ora 2 după masa și-a revenit și omul meu și producția a fost bună și toată lumea fericită.
I-am zis să nu mai programeze botezurile în perioada extracțiilor.