parca ai vazut sau parca nai vazut? parca teas ajuta daca parca ai vazut sau nu matca.Catalin Ene scrie:Salutare. Am următoarea situație. Am făcut un roi și i-am dat o matca împerechează. După ceva timp l-am găsit cu puțin puiet și botci. La penultima vizita nu a mai avea puiet deloc dar parca am văzut o matca neimperecheata. I-am pus o rama cu puiet atat capacit cât și necapacit, sa vad dacă își trage botci nefiind sigur dacă am văzut bine matca neimperecheata. Acum la ultima vizita nu am găsit puiet pe restul ramelor iar pe rama cu puiet de proba am găsit 6-7 botci de salvare. Iar ce m-a nedumerit este ca aceste botci erau roasesau le rodea albinele.
Care sa fie explicația? Dacă avea matca nu își trăgea botci... Dacă a tras botci.. DC le roade?
primu lucru te uiti sa vezi daca sunt oua(da sau nu)(daca da poate sa fie si bezmetic) dupaia botci (da sau nu)daca da (decare)(schimbare linistita sau salvare) dupaia matca (da sau nu) daca da (decare)(imperecheta -neimperecheata) . e greu de dat raspuns cu daca si cu parca.
Matca a fost data in cutie? .