Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bezna Zorilor in Stuparit

Mesajde Bezna Zorilor » 30 Sep 2017, 23:05

mierea in cafea se pune dupa ce cafeaua nu'i fierbinte,

cu vinul treaba sta cam asa - e ideal sa ai butoi de lemn, nu te intereseaza cat ai in pivnita prea tare, daca ai butoi de lemn. vinul fierbe ideal la 30-33 (temperatura din butoi care este caldura din timpul fierberii), lemnul iti tine caldura inauntru, sticla o transfera. daca e vara si faci vinuri din alte fructe sau daca toamna e caduroasa, poti si in damigeana de sticla, o scoti afara, dar nu in bataia directa a soarelui. la o adica, vinul fierbe si la 15-18...da' mai greu...mai prost. daca vrei sa o rezolvi cu aroma, chiar daca ai mustul din ceva calitativ, e bine sa versi si ceva boabe din soiul cu pricina, aroma este in coaja. daca ai vin de curte...din ce are omu' prin babatura, poti sa faci la fel, mergi si iei niste kilograme din soiuri alese (cat te lasa buzunarul) si le versi in vinul care deja fierbe...doar storci strugurii putin, dar musai sa ii versi in vin cu tot cu coaja si simburi..daca faci manevra asta dai moarte...in curci. Vezi cu damigenele alea de sticla, fa cumva si mareste temperatura la tine in subteran. Drojdiile aditionale nu sunt indicate, e bine vinul sa fiarba singur.

150 de grame de nuca maruntita se pun in 300 ml de tuica (poti sa adaugi cateva cuisoare si un un gram doua de scortisoara), se tin la macerat o luna apoi strecori si adaugi un litru de vin rosu...eu as zice ca vinul poti sa il lungesti cam cat vrei...pentru reteta cu un litru de vin...cica sa nu consumi din amestecul cu pricina in exces. :) cica 50 ml pe zi ar fi doza...se trateaza anemia la femei.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde cristian bh » 01 Oct 2017, 00:00

Buna chestia cu anemia! :D Numa sa nu aiba medalia si revers! ;)
Pana la urma,ce-i bun pt femei e si daca il beau barbatii! :)
Mi-a placut povestea fetelor de la Coconi.Am gasit si ceva vin de la ele doar in A****n la Oradea,..am luat si pt a le sustine moralul,..
vin din asta de mure si zmeura am gustat o singura data,..acu vro 10 ani,in Lausanne,era targ precum Tib,..si daca tot am dat 15 fr la intrare,am zis sa mananc branzeturi si sa beau vin pe alese ca atunci e suretiul.Faceam tura la branza,apoi pe la vinuri,care mai de care,...pana seara,..vro 5 zile la rand.
Ca orice as fi mancat in oras,cu 15 fr nu m-as fi saturat macar odata,darmite sa te mai delectezi si cu vinuri pe alese, :lol:
Si era unul care avea din asta de mure,de zmeura si erau destul de multi in jurul lui,am degustat si io,normal din fiecare,dar o singura data,ca na,nu puteam sa stau langa el toata ziua,sa beau si sa nu cumpar nimic,..ce imi amintesc era ca povestea celor din jur batalia pe care a dus-o cu vigneronii de acolo pt denumirea de vin.Ca aia nu au acceptat ca sa numeasca produsul vin ce nu-i din struguri,...chestiunea a fost insa transata in instantele de p*acolo,...da nu mai retin bine insa cred ca a fost acceptata aceasta denumire.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Bezna Zorilor » 01 Oct 2017, 02:53

The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 01 Oct 2017, 12:53

Noi zicem vin si la ceea ce facem din alte fructe, probabil pentru ca nu avem alta denumire. La manual zice ca vinul este ceea ce se obtine din sucul de struguri, in urma procesului de fermentatie. Uite, alte detalii aici - dar citeste cu un ochi inchis. http://vinul.ro/ce-este-vinul.html , http://aurelianlupu.blogspot.ro/2012/12/ce-este-vinul.html
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 12 Oct 2017, 12:52

Scrisorile mele catre Petru si catre altii ca el, ca sa nu se piarda, le puteti citi aici, nu chiar in exclusivitate, dar semnate in premiera si o singura data de o panarama cordita, pitipoanca cu unghiile crapate in tastatura, aroganta si foarte pretioasa.

Tu esti cumva nu doar fostul contabil, cat si mana regelui?..cum zice Shrek...si esti umpic jelly? Hai ca...in ceea ce te priveste, chiar nu mai am chef sa scriu explicativ. Ca mi'am dat seama ca nu am pentru cine. Dar asa, ca chestie, ca nu ma pot abtine...LU'pu' e prea finut si vertical pentru ca tu sa'l intelegi. Unora pur si simplu nu le este dat sa inteleaga.
Hai, te salut,
O contabila independenta.
P.S. Ah, da, tu chiar esti jeleu. Numai un jeleu cu bile montate doar pentru impresia vizuala...ar putea sa'i atraga cuiva (care are si el bile dar din fabricatie) atentia ca l'a dat pe o muiere.

Mah Petru,
Imi este mila de saracia ta, nu intelectuala, ca aia lipseste cu desavarsire si este compensata cu o spoiala prin activitatea de pe VRS...imi este mila de saracia ta din punct de vedere al liniaritatii discursului. Stii de ce? Pentru ca m'ai urmarit prin tot forumul si m'ai numit in toate felurile, asteptand sa ma dea cineva afara de pe forum. Si ai aparut aici sa spui ca varza iti cam miroase urat, ca vrei melodii, fara sa fii invitat, desigur. Dar eu nu ma supar ca sunt intrerupta, tu insa da. Este un dialog liber unde oricine are dreptul sa participe. Cine vrea exclusivitate...este doar invidios! Si sa nu uit, o sa iti subliniez de fiecare data pe unde te vad - esti un ipocrit! Esti un ipocrit pentru ca ma acuzi pe mine exact de ceea ce faci tu! Pentru ca nu ma suporti. :lol:
Ba mai mult, sa intrebi pe cineva "ce dracu ai patit?" pentru ca se da in barci cu o muiere pe forum...inseamna ca ti'a plesnit pipota in tine si nu mai ai aer sa respiri.

Bai, tu stii ca imi lipsea cineva care sa imi spuna cum sunt? Nici nu stiu unde ai fost pana acuma...
Nu stiu daca ai inteles, dar nu mediul il face pe un om, academic sau nu...ci felul lui de a fi...
Sa stii ca am citit Rebreanu si Slavici doar la liceu si doar pentru bac...dar tu se pare ca nu ai mai evoluat de la ele.
Nu sunt mai aroganta decat pot duce. Sunt ceea ce sunt. Aroganta e ceea ce tu vezi...de foarte jos de unde e nivelul tau.
Oamenii care spun ca sunt aroganta, ca vorbesc de sus, etc...demonstreaza de fiecare data...in viata reala...ca sunt niste castrati. Castrare de care nu m'am ocupat eu, ci soarta.
Ca sa prajesti pe cineva intr'un anumit limbaj...inseamna ca o poti face. Nu toti o pot face. Bravo mie, ce sa zic. Iar aia care s'au prajit...erau deja jumate prajiti de dinainte.
"O să-ţi cumpăr o oglindă. Poate se sparge la întâlnirea cu tine. Sper." - stii ceva? Sunt foarte frumoasa...si nu m'am mandrit niciodata cu asta. Nu e neaparat o calitate, de multe ori poate sa aduca nefericire, pentru ca vezi oameni dandu'si in cap in jurul tau sau urandu'te...doar pentru asta. Da, oamenii nu sunt egali, iar aceia frumosi imprastie nefericire, ura si invidie printre restul. Dar, oricum am lua'o...se spune ca au un avantaj...stii vorba aia...ca conteaza cum arati...oriunde, oricand. Dar sa speri ca oglinda aia se va sparge...esti de o ipocrizie si de o rautate incredibile...pentru ca ma acuzi pe mine de ceea ce posezi tu. Esti o persoana infecta si nu esti singurul de pe forum asa. Dar probabil ca trebuie sa apara una ca mine...ca sa scoata din unii de aici...cum a zis lupu...anumite trasaturi ale personalitatilor voastre...el a fost finut, eu as fi zis tarania, ghiolbanismul, prostia, ingamfarea, frustrarea...ingalarea...doamne ce cuvant...ingalat...nu l'am mai folosit de mult.
Daca ma inviti in viata reala...stii ceva? Nu trebuie sa demonstrez nimanui nimic sau sa ma justific cu ceva. Dar spre stiinta ta...m'am intalnit cu cativa de pe forum. Niste oameni super faini, care nu m'au muscat de fund...ia intreaba'i pe ei cum sunt...ca poate cineva ti'o spune si tie...ca vad ca insisti dar nu vrei sa recunosti ca te freaca.
Femeie superba poate sa insemne orice...depinde cine se uita si de la ce nivel. Dar daca ai tinut mortis sa ne spui si noua despre femeia asta superba cu care ai doi copii, adicatelea sa te lauzi...bai, tu iti dai seama cat de frustrat esti? Cum sa folosesti femeia de langa tine, copiii...etc...ca sa dovedesti ceva?
Ai reusit sa ma convingi acum...sa acuzi pe cineva superior tie de chestiile de care suferi tu. De ciuda, de raca...de pipota verde.
Ti'am raspuns pe puncte, asa cum mi'ai scris.
Dar esti un om infect. Sper sa ma eviti...asta asa, ca sa nu ne mai impiedicam.

Nu ma fac ca nu inteleg, ba chiar ti'am raspuns serios la fiecare rand pe care mi l'ai scris. Ca e greu pentru tine ca sa mesteci, asta e altceva. Daca am o viata sau nu, ce viata am, etc, nu e ceva care ar trebui sa priveasca pe nimeni. Omul e liber sa faca ce vrea, sa stea pe internet cat vrea, pe cate forumuri vrea, si pe inca sapte conturi de facebook fantoma. Forumul e tot o forma de viata, ca prin ceea ce scrie cineva, poate arata, fara sa vrea, foarte multe lucruri despre viata lui. Asa, si? Nu mi se pare ca cineva ar trebui sa aiba dreptul sa judece chestiuni legate de timpul petrecut in fata calculatorului, rundele de cotcaiala in spatele calculatorului...insa cu totii avem dreptul de a judeca...caracterul!
Tu chiar ai o problema, ai un caracter infect! De restul nu ma intereseaza, nici de nevasta ta, nici de orice altceva. Nu m'am luat de tine in niciun fel cu privire la cat stai pe aici, de ce nu faci altceva in loc sa citesti mizeriile mele, ca sunt, slava domnului, atatea seriale misto pe net...ma gandesc ca poate n'ai treaba. Asa ca te rog sa fii mai retinut in ceea ce ma priveste pe mine, daca nu vrei sa iti dau niste suturi in bilele alea de cica le'ai avea intre craci...nu atat de finut pe cat am facut'o mai sus.
O seara frumoasa iti doresc! Si cale intoarsa!

Petrule, stii ce te mai strica pe tine in afara de caracter? ...desi cred ca sunt legate...lipsa inteligentei... stii de ce zic asta?
PENTRU CA NU AI HAZ!
Un barbat trebuie sa aiba haz...nu are...atunci...e ceva trist.
................nu explic de ce.................
Bezna Zorilor

Mesajde pvc » 12 Oct 2017, 13:19

cristian bh scrie:Buna chestia cu anemia! :D Numa sa nu aiba medalia si revers! ;)
Pana la urma,ce-i bun pt femei e si daca il beau barbatii! :)
Mi-a placut povestea fetelor de la Coconi.Am gasit si ceva vin de la ele doar in A****n la Oradea,..am luat si pt a le sustine moralul,..
vin din asta de mure si zmeura am gustat o singura data,..acu vro 10 ani,in Lausanne,era targ precum Tib,..si daca tot am dat 15 fr la intrare,am zis sa mananc branzeturi si sa beau vin pe alese ca atunci e suretiul.Faceam tura la branza,apoi pe la vinuri,care mai de care,...pana seara,..vro 5 zile la rand.
Ca orice as fi mancat in oras,cu 15 fr nu m-as fi saturat macar odata,darmite sa te mai delectezi si cu vinuri pe alese, :lol:
Si era unul care avea din asta de mure,de zmeura si erau destul de multi in jurul lui,am degustat si io,normal din fiecare,dar o singura data,ca na,nu puteam sa stau langa el toata ziua,sa beau si sa nu cumpar nimic,..ce imi amintesc era ca povestea celor din jur batalia pe care a dus-o cu vigneronii de acolo pt denumirea de vin.Ca aia nu au acceptat ca sa numeasca produsul vin ce nu-i din struguri,...chestiunea a fost insa transata in instantele de p*acolo,...da nu mai retin bine insa cred ca a fost acceptata aceasta denumire.

Mi se face sila....Atatea ture, atatea zile.Si mai ne si laudam. Apoi ne plangem ca suntem dispretuiti.
pvc

Mesajde Bezna Zorilor » 12 Oct 2017, 17:37

Ciorchinele de pe VRS

De ceva timp tot astept prilejul...care nu mai venea. Am vazut si eu ca pe VRS s'au adunat unii care sa'l sustina pe suparaciosu'...sunt exact oamenii aia cu mari idei in apicultura care, intr'un viitor nestiut de plebe, vor da lovitura. Si nu doar asta, cat faptul ca actioneaza asemenea celor de pe feisbuc, care nu au curajul la o confruntare directa, pentru ca sunt niste slabi, niste lesinati, dar dau like comentariilor de deasupra ta si care sunt impotriva ta, adica sunt sustinatorii dusmanilor tai, sau eventual vin si cu un citat motivational...sau cu o melodie, prin care sa isi exprime dezaprobarea fata de tine. Dar o confruntare directa nu, pentru ca stiu ca vor pierde, si nu vor asta. Cand stai de vorba cu ei vor poza intotdeauna in niste persoane dulci, siropoase, stilul "corbul si vulpea", chestie care nu vine de fapt de la sirop, ci de la slina -> slinos. Atitudine alunecoasa si imbacsita. N'as vrea sa vin cu dovezi, ca nu se face, dar amintitii in cauza ar trebui sa isi dea seama ca dupa ce incearca sa interactioneze cu mine...ma duc si eu pe "mesaje utilizator" si citesc in diagonala cam cum o ard astia pe forum, ce au de demonstrat impotriva comunitatii, a apiculturii si chiar impotriva traiectoriei albinei. Face fiecare ce poate, cat poate. Dar pe toate forumurile si pe feisbuc sunt astia...sustinatorii pasiv-agresivi care dau like impotriva ta. Un fel de smegma sociala. Pentru ca si'n realitate sunt la fel. Niste flausati pretiosi.
Bezna Zorilor

Mesajde modigliani » 12 Oct 2017, 21:35

Mamă, ce-mi place cum va tăvălește fata ăsta! !!!!!!
Diferenta dintre ignoranta si indiferenta ?
Nu stiu si nu ma intereseaza .....
modigliani

Mesajde modigliani » 12 Oct 2017, 21:37

Bezno, riști sa fac o pasiune pentru tine, samoreo!
Diferenta dintre ignoranta si indiferenta ?
Nu stiu si nu ma intereseaza .....
modigliani

Mesajde cristian bh » 12 Oct 2017, 22:12

pvc scrie:
Mi se face sila....Atatea ture, atatea zile.Si mai ne si laudam. Apoi ne plangem ca suntem dispretuiti.

O sa o rog pe gazda noastra sa-mi permita sa-ti schitez o ciorna,...si color daca vrei,cu toate ca n-as avea ce sa te invinuiesc de ceva!Atata poti pricepe,aiae,..
Iti zic o chestie,asa la modul sanchy,mancatul si bautul e o arta care se cultiva,..ca daca o tii in telemea cu praz si cefe cu mici la gratar si bere,..te miri apoi de ce crede lumea despre tine ca esti tampit!Asta pe buna dreptate!
Acolo,...esti poftit sa incerci ,sa gusti,...sa-ti exprimi parerea cinstit despre un produs sau altul,fara nici o prejudecata!
Ce-ti spune tie un Alpage de Gruyere?
Exact ca matcile lui Ignatov,...adica daca au mierlit-o iarna,..el e de vina nu cel ce a pregatit familia de iernare!
cristian bh

Mesajde Bezna Zorilor » 12 Oct 2017, 23:05

Facetz si voi putina liniste ca am treaba cu LUP. :x Multumesc.
Bezna Zorilor

Mesajde cristian bh » 12 Oct 2017, 23:13

Ok,..da i-ai trimis scrisorica si e acasa? ;)
cristian bh

Mesajde Shrek » 12 Oct 2017, 23:15

Pai zi-ne si noua cu ii treaba: o rupt peticu' de catifea ori ai....altoit smochinu'? Zi' mah!
Shrek

Mesajde Bezna Zorilor » 12 Oct 2017, 23:42

Nu doar smochinul, vreau sa pun lupul pe protap! Sa m'anunte cineva cand se apropie parosul.
Bezna Zorilor

Mesajde MIHAI BALS » 12 Oct 2017, 23:49

necuratule,cine esti?
din ce bazin melifer faci parte?
cati stupi ai?
ce nr de identificare stupina ai?
unde predai mierea?
cu cine faci pastoralul?
ce productie/stup/ultimii 10 ani ai?
asa,ca sa fim prieteni.
MIHAI BALS

Mesajde Bezna Zorilor » 12 Oct 2017, 23:55

Daca nu glumesti si esti un comunist chircit in propria'ti gandire, am sa il chem pe lup in apararea mea. Stii de ce? Pentru ca sunt obosita, frate, de persecutiile neandertalilor! :lol:
Bezna Zorilor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?