Ce facem, o luam de la capat? Nici tu nu poti sa desparti merele de capre?
A nu se intelege ca partizez cu un partid sau cu altul, imi bag picioarele in toti si in toate. Pe mine ma intereseaza principiul.
In sprijinul a ceea ce Mircea si M63 mai scriu...
vezi tu LUPE ce imi faci?Fiecare om are un adevar propriu, si oricat ai incerca sa ii explici principiul, daca lumea lui e dominata de afecte, de conjuncturi ale vietii lui, el nu are cum sa iti dea dreptate. Ce sa ii spun eu LUPUlui daca familia lui a fost victima unui sistem? Cum poate un om vedea altceva, oricat de logic ar fi, daca viata lui a fost despre altceva? Sa fie de acord cu mine, cu un principiu, cu orice care este diferit de ceea ce el a trait, inseamna sa isi nege chiar viata. Dar asta nu inseamna ca viata lui si experienta lui poate demonta principiul in sine. In orice caz, pentru ca lucrurile stau asa, discutiile astea nu se vor termina niciodata. Ceea ce a inflamat de fapt situatia este atitudinea superioara de "eu am trait asta, deci tu nu ai dreptate pentru ca esti mai mica sau pentru ca esti fata".
Omul are doua fete, doua fete ale aceleiasi monede, dar tind sa cred ca lasat in salbaticie, se va indrepta mult mai repede catre rau. De aceea s'a produs institutionalizarea principiilor, pentru a ajuta partea buna din om, spirituala, etc sa se dezvolte. Insasi psihologia spune ca omul este si altruist si egoist - a se urmari copiii cand isi impart jucariile. Oricine cand a fost copil s'a uitat in farfuria celuilalt, colegului de gradinita, fratelui, sa nu cumva sa aiba copanul mai mare, bucata de placinta mai mare. De aici tendinta de egalitarism. Asa si cu sistemele, asa si cu teoria marxista. Ea nici nu avea cum sa nu apara. A trebuit sa apara pentru ca lumea era plina de orori. Si pentru ca omul prin natura lui tinde si spre fratie, nu doar spre fiara. Cand un sistem e pe baza de fiare, atunci apare altul pe baza de fratie pentru a compensa. Pentru ca nu se poate functiona pe cine poate oase roade si hai sa ii sclavagim pe ceilalti. De aceea trebuie sa apara mereu sisteme si reforme care sa ia de la bogati, sa dea la saraci, ideologia de stanga contine in ea partea crestina, sa ne fie bine la toti, ajuta'ti aproapele. De ce fiecare sistem, ori ca e ala, ori ca e asta, a avut tortionarii lui? Pentru ca fiara din om iese la iveala in conditii prielnice. La adapostul institutiilor care te apara, partidului, etc, te apuci si il sclavagesti pe celalalt pentru ca nu iti mai este frica de el, pentru ca esti acoperit, esti aparat de mai sus, si atunci nu ai ce pierde. E ca in jungla. Cand esti descoperit de acel sistem...atunci o dai la foc mic. Pentru ca toate astea au legatura cu frica. De fapt ca sunt pesedisti, liberali, conservatori, taranisti, etc, exista preocuparea asta pentru a egaliza lucrurile, sa se dea alocatie la ala micu', sa se mareasca pensia, ceea ce este gresit insa este omul, pentru ca la adapostul unui partid fura. Insa vectorul este egalitatea si fratia. Un sistem nu poate merge la nesfarsit pe sistem pradator, ca in jungla, unde animalele se mananca ierarhic una pe alta pana se ajunge la bacterie. Omul, daca e creatia lui Dumnezeu, pe langa fiara, este si altceva. De aici crestinismul, altruismul, doctrina marxista - comunista.
Unii spun ca teoria marxista e gresita pentru ca nu se poate aplica. Pentru ca nu a mers nu doar in Romania, ci si in multe alte tari (unde a venit dinspre Moscova). Dar daca un lucru nu merge, nu inseamna ca el este gresit. Daca am accepta asta, s'ar duce dracu' toata speranta umana si nu am mai avea pentru ce trai. Teoria marxista a aparut in niste vremuri foarte grele de asuprire umana, a celor saraci de catre cei bogati. Asuprirea asta a inceput de la primii oameni pe pamant. Despre asta e comunismul, pentru ca de el, ca ideilogie, a fost nevoie. Ceea ce s'a aplicat insa este altceva. Si cercul se reia. La adapostul protectiei omul isi aroga libertatea de a deveni fiara. Pentru ca este in natura lui. De aici tortionarii. Dar nicidecum de la ideologia in sine.
LUPU' o fi inteles ca am ceva cu el. Eu incerc sa salvez un principiu superior care a fost creat sa ne ghideze pentru ca e continut de insasi natura umana (latura buna a omului, milostiva etc) si care nu poate fi ingropat de experienta de viata, nefasta. Pentru ca lucrurile se despart si trebuie despartite.
Nici animalul nu e animal pana la capat. Ma uitam pe o emisiune cu animale. Caprioara dupa ce se naste trebuie sa stea in picioare, ca altfel o mananca lupul, leul. Ma uitam la un pui de caprioara, abia nascut de o ora...se intalnise cu leul. Si leul se uita la puiul de caprioara...si nu il manca. Isi dadeau fiecare cate o privire si un ghiont.
Asa ca ma intreb, daca stau in picioare...si nu cedez, nu cedez...LUPUL o sa vina sa ma manance? Sau ce'o sa'mi faca?
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.