Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: NOI VREM PAMANT! Scrisoare deschisa catre LUPU'!

Mesajde mellis » 24 Oct 2017, 02:40

cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te aflii in ambele tabere. Voltaire
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mircea » 24 Oct 2017, 10:28

Multi dintre noi si-au imaginat ca in cele scrise de "fatuca" noastra zaresc un Troțki al zilelor noastre .
Sau un Che Guevara .

Adevarul este ca de fapt, structural in gandire si moral, ea este un Panait Istrati .
Sincera, generoasa, idealista .....si la fel de atipica in relatia cu semenii.
Lucrul asta il stie cel mai bine LU`, pentru ca la randul lui si el este un om sincer si generos .

Ceea ce nu stie insa LU` , este faptul ca trecutul si viitorul exista doar in mintea noastra, ca ambele se contopesc in azi si ca demonii trecutului nu trebuie sa ne afecteze prezentul .

Indiferent daca discutiile pe tema unei scrisori deschise vor continua sau nu, morala povestii exista.
Ramane ca fiecare dintre noi sa o descoperim ....si sa o interpretam cum se cuvine.

Cu simpatie forumistica (si nu numai) pentru Scufita si Lup

mircea
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Bezna Zorilor » 24 Oct 2017, 13:48

Te SaLU, mircea, (ma bucur sa vad scriind un sovinist la fel ca mine care, pentru faptul ca a intrat pe alocuri sa ma sustina, probabil ca si'a luat si el niste stropi din urina lupeasca care...ne'a atins pana la urma pe toti cei care am incercat sa promovam marxism leninismul in zilele noastre; sunt curioasa cum se raporteaza LU' acum la noi toti, desi m'a acuzat doar pe mine ca am adus panica)

Am sa fac rapid cateva precizari, cuvantul era epigramista si nu epigranista, dar mi'a alunecat mana. Faptul ca imit semnatura lupului nu e pentru ca imi place mie semnatura si ma dau pe val, ci atunci cand o folosesc inseamna ca'l invoc si il astept.

Mi'au scapat unele lucruri, pentru ca am vrut sa raspund in direct unui text pe care LUPU l'a scris in mod organizat. Il felicit cum a reusit sa "abuzeze" de forum pentru a scoate si intari latura emotionala si ma felicit si pe mine, ca aproape era sa'mi dau un nobel pentru o maniera asemenea de a scrie, dar ma bucur atat de mult ca nu am facut'o. Am sa reiau aceasta idee.

Si pentru ca in lupta pentru sensibilitate, subiectivism, uitam sau...pur si simplu se face ca nu bagam nasul in filosofie si logica, si raspundem numai la ce vrem noi, am sa reiau mai apasat problema de care sufera oamenii in general - lipsa logicii, pentru ca nu poti sa iei in pix istoria de la Hristos incoace sau si dinaintea lui, numai prin experienta personala...tare brav tre' sa te crezi...Eu cel putin, dintr'o anumita rezerva si decenta, incerc sa inteleg lumea asa cum este ea.

Pot fi acuzata, e adevarat, ca as fi malitioasa, pentru faptul ca sugerez ca filosofia grea se da pe forumuri de specialitate, si nu in casa, unde consoartele se uita la seriale turcesti, dar e ceva ce am spus in termeni generali, iar faptul ca cineva se regaseste poate...si da sa ma atace cu indarjire...spune totusi multe despre drama umana.

Dar vorba ta, mircea, prin unele chestii nu e bine sa te bagi, sa dezgropi, nu garantez ca nu o voi face, nu stiu pe cine voi agata colateral, asta e, dar textele care s'au scris pe aici si prin care se baga la inaintare fericirea si iubirea...contin in ele o mare drama...a barbatului intelectual, sensibil...in negura vremii familiale, banale...ce devine forumist de noapte.

Imi pare rau sa dezamagesc retina lupeasca, se spune ca femeile sunt atragatoare atunci cand sunt naive, neajutorate, usor sarace cu duhul, inocente, dar nu ma numar printre ele. A face haz de necaz doar asa...de'amoru' artei...contine o doza de frivol, care pe mine nu ma caracterizeaza, fiind inclinata spre profunzime (stiu, nu se intalneste la femei), atentie, ca e pericol mare!

Uite, nu sunt sigura ce se va manca pana de sarbatori si mai ales atunci. Imi este teama ca unii vor ramane nemancati, cu burta lipita de spinare, sau vor rontai niste saleuri...culmea...vegane, adica fara untura. Cat despre tine, mircea, sunt convinsa ca o vei scoate la capat, iti vei arunca niste pesti in tigaie. Eu s'ar putea sa mananc o pulpa din spate, rumenita si condimentata bine, iar coada o voi pune la ciorba. S'ar putea sa am parte si de ceva delicatese...stii tu..."smochinele".

LUPE, asa, ca pentru tine, cu toata simpatia si atractia pentru conditia barbatului artist, de care, in viata asta nu am reusit sa fac abstractie,

THE PLAYER NEVER GETS PLAYED!
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde cristian bh » 24 Oct 2017, 14:43

Eu ma bucur ca ai trecut de noaptea asta,...nu furtunoasa,...ci doar asemanatoare cu cea a cutitelor lungi, :) ..si cele scrise azi,..tradeaza umpic starea de spirit ce te-a coplesit dupa tunamiul de vest ,de astfel premonit de actorii in rolul secundar,tertiar,...sau chiar simplele fotolii pe care stau cine stie oare cine, cu sufletul la gura la seriale,....cu Suleiman sa fie daca asa zici! :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde ioanpuiu » 24 Oct 2017, 15:03

mircea scrie:Sincera, generoasa, idealista .....si la fel de atipica in relatia cu semenii.
Lucrul asta il stie cel mai bine LU`, pentru ca la randul lui si el este un om sincer si generos .

Ei bine ... asta n-am observat-o, pînă acum.
Ar putea, oare ... să fie aceeaşi persoană sub două pseudonime? :o

incertitudine maximă

Poate la mişcarea scenică să fie ceva-ceva dar şi acolo ... unul calcă mai apăsat pe cînd celălalt, e mai pe twist, aşa ...
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Bezna Zorilor » 24 Oct 2017, 15:19

Unii nu s'au lamurit nici acuma cu clonele, haha.

Daca tot se spune ca m'am descurcat bine la liber alese....dar in ultimul timp pare ca trebuie sa ma descurc la impuse, eu va anunt ca o sa trag tot spre liber alese, ca sa le ramana celorlalti impusele. :twisted: :twisted:
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 24 Oct 2017, 15:30

Bezna Zorilor scrie:Te SaLU, mircea, (ma bucur sa vad scriind un sovinist la fel ca mine care, pentru faptul ca a intrat pe alocuri sa ma sustina, probabil ca si'a luat si el niste stropi din urina lupeasca care...ne'a atins pana la urma pe toti cei care am incercat sa promovam marxism leninismul in zilele noastre; sunt curioasa cum se raporteaza LU' acum la noi toti, desi m'a acuzat doar pe mine ca am adus panica)

-In ceea ce ma priveste, am invins Comunismul! Stiu cine am fost. Stiu cine sunt. Si mai declar ca nu sunt impotriva ideii ca cei dezavantajati sa fie sprijiniti de societate.

Doar ca ideile de stanga nu incurajeaza competitivitatea si meritocratia ca surse de creat plus valoarea. Ci parazitismul mascat. Plus valoarea din abundenta careia i se pot distribuii apoi resursele catre cei incapacitati in mod obiectiv sa detina mijloace proprii de subzistenta (nu ii includ aici pe cei care sunt valizi si apti de munca, care refuza oferta pietei muncii pentru ca le da statul!)

Social-democratia din Vest a ajuns aberanta (desi in urma crizei financiare lucrurile se reaseaza pe un fagas mai normal acum). Aici au existat trei generatii la rand care nu au muncit o ora in viata lor! Bunic, tata si nepot. Somaj pe viata! Iar la final aveau reglementat prin lege dreptul la o pensie mai mare decat un independent care lucrase 45 de ani si platise taxe mari la stat (de fapt somajul celor ce se dadeau loviti in aripa). Aici de ajunsese sa ai pana la 900€/luna somaj (si, atentie, daca divortai si stateai cu o usa mai incolo ca adresa luai de doua ori suma asta, si tu si partenerul)...Iar daca te angajai aveai un salar de 1200€...
Acum lucrurile se schimba in favoarea celor ce muncesc si se taie continuu din multele drepturi de a nu face nimic...

Cat despre social-democratia romaneasca nici nu are rost sa vorbim. Ea nu exista, decat la nivel declarativ si de imagine politica. Ca de altfel si celelalte partide asa zis ‚democratice’. Este acelasi banditism institutionalizat cu etichete si sedii diferite...
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 24 Oct 2017, 15:40

Bezna Zorilor scrie:Si pentru ca in lupta pentru sensibilitate, subiectivism, uitam sau...pur si simplu se face ca nu bagam nasul in filosofie si logica, si raspundem numai la ce vrem noi, am sa reiau mai apasat problema de care sufera oamenii in general - lipsa logicii, pentru ca nu poti sa iei in pix istoria de la Hristos incoace sau si dinaintea lui, numai prin experienta personala...tare brav tre' sa te crezi...Eu cel putin, dintr'o anumita rezerva si decenta, incerc sa inteleg lumea asa cum este ea.

Orgolii si nelinisti ortografice, darling draga. Poti sa iei istoria umanitatii in pix. Daca te tine pasta...
Nu atat ‚pasta’ acumularii de cunostinte teoretice, cat a digerarii a ceea ce ingurgitezi... ;)
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Bezna Zorilor » 24 Oct 2017, 15:45

LUPE,

Sigur, sigur! Stai ca de abia mi'am revenit de aseara. Ne auzim! ;)
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 24 Oct 2017, 15:52

"aici, in capitalism, noi muncim zi lumina ca sa avem realizari"

Domnu' LUPU, imi place ca ati plecat in vest si de acolo contestati comunismul, dar pare ca realizati cincinalu' de 4 ani jumate, luand si biblioteca cu DVS. Tind sa cred ca lucrati de fapt la o revista de partid. :lol: Adevaru' e ca noi aici in Romania muncim...da' realizari nu avem. :lol:
Bezna Zorilor

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 24 Oct 2017, 15:58

Bezna Zorilor scrie:Imi pare rau sa dezamagesc retina lupeasca, se spune ca femeile sunt atragatoare atunci cand sunt naive, neajutorate, usor sarace cu duhul, inocente, dar nu ma numar printre ele.

In spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica ( a nu se intelege cele care isi dau ochii peste cap de la strabismul intelectual) ... ;)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 24 Oct 2017, 15:59

Bezna Zorilor scrie:A face haz de necaz doar asa...de'amoru' artei...contine o doza de frivol, care pe mine nu ma caracterizeaza, fiind inclinata spre profunzime (stiu, nu se intalneste la femei), atentie, ca e pericol mare!

Oamenii cu un dezvoltat simt al umorului sunt creditati cu inteligenta peste medie. Si se zice ca traiesc mai mult...

Scortosii, pretiosii care se iau prea in serios si considera ca este sub prestanta lor academica sa glumeasaca, pentru ca, nu-i asa,
nu se cuvine sa glumim ca adulti maturi si responsabili cu lucrurile profunde ale vietii...De regula ajung ‚soareci de biblioteca’,
singuri printre propriile angoase...Sau isi traiesc singuratatea in spatiul cibernetic... ;)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 24 Oct 2017, 16:02

Bezna Zorilor scrie:Uite, nu sunt sigura ce se va manca pana de sarbatori si mai ales atunci. Imi este teama ca unii vor ramane nemancati, cu burta lipita de spinare, sau vor rontai niste saleuri...culmea...vegane, adica fara untura. Cat despre tine, mircea, sunt convinsa ca o vei scoate la capat, iti vei arunca niste pesti in tigaie. Eu s'ar putea sa mananc o pulpa din spate, rumenita si condimentata bine, iar coada o voi pune la ciorba. S'ar putea sa am parte si de ceva delicatese...stii tu..."smochinele".

Daca vrei de dulce, casca gura mare, AAAAA...acum. Fiindca LU’, atunci cand lumea e libera, baga ca Migu. Iar cand lumea munceste, reflecta filozofic...
Deci, de sarbatori, o sa dai 'nainte din arhiva...

PS: Azi am ramas acasa ca sa te intzarc!

LU' ;) 8-) :lol:
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Bezna Zorilor » 24 Oct 2017, 16:04

LUPE,

Mai clar nici ca se putea!

Ma duc pana la mega sa imi iau ceva de mancare, doua baterii pentru tastatura si cred ca ma apuc si eu...de niscaiva certitudini. :lol:
Bezna Zorilor

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 24 Oct 2017, 16:10

- Baga-i fata mosului!

Ca te vad supurand de incertitudini existentiale ce plutesc in jurul tau
in imponderabilitatati filozofice... ;)

Da un semn 'nainte sa iesi pe usa, ca vreau sa iti lansez o surpriza pentru cand te intorci. Ok Habibi ?
Da sa nu tragi cu ochiul de pe telefon ca...nu ma mai joc si te spun lu mama... 8-) :lol:
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Mircea_63 » 24 Oct 2017, 16:32

Bezna Zorilor scrie:Te SaLU, mircea, (ma bucur sa vad scriind un sovinist la fel ca mine ...

Nu vad ghilimele la cuvantul sovinism! Le-ai uitat sau e pe bune. Nu vanez scapari de scriere, ci chiar imi doresc sa inteleg.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE