Bezna Zorilor scrie:Umorul. Mai pe scurt, eu nu cred ca este un atribut dominant al inteligentei, ci, mai degraba el exprima diferenta dintre lume si structura ta, cu precadere morala...impachetata in vesmintele vorbirii (ca sa citez din clasici) si in intelegere.
Ai dreptate, draga mea! (vorba lui Doru Octavian Dumitru). Expresia cheie aici este „eu nu cred ca...”. E cam tarziu sa ma apuc acum de facut apologia umorului. Si e clar ca Jung nu prea a avut umor suficient cat sa te convinga ca la capitolul asta esti afoana. Iar daca iti lipseste feelingul pentru asa ceva, te apuci iar de explicat…
Iti dau doar un exemplu, care cred ca surprinde bine si natura inzestrarii tale cu umor. In liceu, zic un banc, pe care il auzisem si eu, (desi am la activ si bancuri inventate personal).
“Ion o intreaba pe Maria:
-Tu Marie, esti virgina ?
Maria: -Ma Ioane, nu inca!”
Am ras toti zgomotos. Toti, cu exceptia unuia. Peste o juma de ora firul discutiei era cu totul altul…Dar asta unul nu isi revenea. I se restartase sistemul de la bancul ala. Pentru ca era de un afonism rar intalnit, se chinuia sa isi explice logic o idee exprimata incongruent cu realitatea (de aici rezida umorul).
-Bai…Da ce a vrut de fapt sa spuna Maria…?...
Noi ne-am socat o clipa, si apoi am rabufnit intr-un ras mai isteric ca la bancul insusi…
Cam pe acolo pari sa fii si tu…
Bezna Zorilor scrie:[As ruga autorii, sa imi explice ce inseamna formularea "dumnezeu a privit mai favorabil catre Abel".
Esti maestra in a distorsiona un text (dar nu esti singura).
Textul biblic nu trimite la alegerea intre cei doi copii, nici la partinire nedreapta din partea ‘Tatalui’. Este luata in analiza doar actiunea jertfei, nu intreaga lor viata si persoana pana in acel moment…( si zici ca tu nu apelezi la emoticoane frangatoare de inimi si storcatoare de lacrimi, dar le ceri parintilor cu doi copii sa faca un exercitiu dramatic de al alege pe unul dintre ei in defavoarea altuia…)
Bezna Zorilor scrie:"noi muncim aici ca sa avem realizari".
Ironia ti se adresa direct. Fiindca ai timp infinit la dispozitie sa irosesti pe net. Doo cuvinte: CE DRACU’, Bezno! Nu mai stii karate !?!
Sau mai corect ar fi sa intreb: Ai stiut cu adevarat vreodata !?!
Tot cam atat …