Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Interventia in cuib

Mesajde ignatov andrei » 07 Noi 2017, 21:41

vulpea scrie:pt.Ignatov : ca sa ma lamuresc ... pana la capat,vreau sa stiu daca esti de acord cu 'uniformizarea' intre stupi ca metoda de lucru (cu selectia cum ramane,in cazul efectuarii "ghiveciului' in stupina ?)pt. tiih : mi se pare cam ' exagerat ' sa ai stupi de productie (conditii) la intrarea in iarna.idealul,afara de proportiile lui Ignatov,mai ales pentru economicitate(=iarna) /randament ( =cules) este ca familiile sa 'explodeze' cu foarte putin timp inaintea culesului vizat (la care vrei sa 'participi').cred ca nu trebuie sa 'ne batem joc' de matcile recordiste pentru a 'sustine' familii slabe 'prin definitie".

raspunsul...aici viewtopic.php?f=4&t=3702&start=96
ignatov andrei

Mesajde Avram » 07 Noi 2017, 21:42

ignatov andrei scrie:Paaaii... am inteles ca nu mai are rost sa ne mai racim gurile...
Matale stii una si buna, iar noi ar trebui s-o adoptam... ca altfel... ciu-ciu rezultate!

Sincer nea Andrei ...depaaaaarte de mine gandul de a da sfaturi si mai ales aici pe forum ... nu sunt pregatit pentru asta , nu am cunostintele necesare . Nu asta am vrut sa transmit .
Voi ramane la stadiul de cititor .... respectele mele .
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde yuonyuon » 07 Noi 2017, 21:45

bagi rame la largit pana la numaratoarea cu 40 de zile inainte de ce cules, dupaia fumezi o tigara si bagi iar rame, si la cules bagi caturi si iar mai fumezi o tigara dupaia extragi sau mai pui caturi daca nu vrei sa faci poze pentru facebook. spor la treaba !
yuonyuon

Mesajde Bambucha » 07 Noi 2017, 21:46

Avram, eu zic ca e binevenit schimbul de experienta, intodeauna din dialog iese ceva constructiv. Mie personal imi plac familiile tale!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 07 Noi 2017, 21:49

lucky5strike scrie:Eu nu mai intervin de ani bun in cuib, decat la familii cu problema. Dar le admir... pe la urdinis... pe deasupra...
Deci am familii cu 5-6 ani de cuib neumblat prin el... si se comporta la fel ca celelalte.

Dar vitalitatea puietului? Asta nu prea se poate admira pe la urdinis ;)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Avram » 07 Noi 2017, 21:51

yuonyuon scrie:bagi rame la largit pana la numaratoarea cu 40 de zile inainte de ce cules, dupaia fumezi o tigara si bagi iar rame, si la cules bagi caturi si iar mai fumezi o tigara dupaia extragi sau mai pui caturi daca nu vrei sa faci poze pentru facebook. spor la treaba !

foarte frumos .... am retinut multe din aceasta postare !

respectele mele
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Bambucha » 07 Noi 2017, 21:51

yuonyuon scrie:bagi rame la largit pana la numaratoarea cu 40 de zile inainte de ce cules, dupaia fumezi o tigara si bagi iar rame, si la cules bagi caturi si iar mai fumezi o tigara dupaia extragi sau mai pui caturi daca nu vrei sa faci poze pentru facebook. spor la treaba !

:lol:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ignatov andrei » 07 Noi 2017, 21:52

lucky5strike scrie:Eu nu mai intervin de ani bun in cuib, decat la familii cu problema. Dar le admir... pe la urdinis... pe deasupra...
Deci am familii cu 5-6 ani de cuib neumblat prin el... si se comporta la fel ca celelalte. Doar trebuie sa ma hotarasc sa bag odata mana pe acolo, sa mai schimb 1-2 faguri... ca asa se obisnuia odata si obiceiurile vechi mor greu... :roll:

Am inteles: intervin altii...!!!

Ai crescatorie de marmote...?!?
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 07 Noi 2017, 21:55

Avram scrie:
ignatov andrei scrie:Paaaii... am inteles ca nu mai are rost sa ne mai racim gurile...
Matale stii una si buna, iar noi ar trebui s-o adoptam... ca altfel... ciu-ciu rezultate!

Sincer nea Andrei ...depaaaaarte de mine gandul de a da sfaturi si mai ales aici pe forum ... nu sunt pregatit pentru asta , nu am cunostintele necesare . Nu asta am vrut sa transmit .
Voi ramane la stadiul de cititor .... respectele mele .

Usurel, mai Avram..!
Unde vrei s-o ushchesti...?!?

Mi s-a parut ca esti transant.
Te rog sa ma scuzi!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 07 Noi 2017, 21:59

Bambucha scrie:
lucky5strike scrie:Eu nu mai intervin de ani bun in cuib, decat la familii cu problema. Dar la admir... pe la urdinis... pe deasupra...
Deci am familii cu 5-6 ani de cuib neumblat prin el... si se comporta la fel ca celelalte.

Dar vitalitatea puietului? Asta nu prea se poate admira pe la urdinis ;)

In momentul cand familia iti cere 2-3 caturi sigur nu este o problema cu puietul.
Cand toti au cat si o familie nu are acolo trebuie intervenit.

Familiile slabe si roii ne mananca timpul ..
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 07 Noi 2017, 22:00

Avram scrie:

foarte frumos .... am retinut multe din aceasta postare !

respectele mele
tu intrebai cum sa faci multa miere? raspunsu e simplu sa ai multa culegatoarte (procent mare peste 60%)

Dupaia ai intrebat cum? pai tiam zis stopezi cresterea de puiet din timp , ca sa nu ai doici si larvar in cules . mai clar de atat nu se poate.vrei sa scriu 7 pagini . daca vrei iti scriu . ce intrebari mai ai?
yuonyuon

Mesajde Bambucha » 07 Noi 2017, 22:08

jonny_it scrie:
In momentul cand familia iti cere 2-3 caturi sigur nu este o problema cu puietul.
Cand toti au cat si o familie nu are acolo trebuie intervenit.

Familiile slabe si roii ne mananca timpul ..

Ok, cand ar trebui cercetata vitalitatea puietului ? Tu ce operatii faci in cuib?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jonny_it » 07 Noi 2017, 23:03

Bambucha scrie:Ok, cand ar trebui cercetata vitalitatea puietului ? Tu ce operatii faci in cuib?

In ce priveste vitalitatea puietului o verific in special la familiile din care cresc regine sau care sunt folosite pentru cresterea de trantori.
In rest la sfarsitul verii examinez toate familiile(cu ocazia pregatirilor de iarna) si le dau o nota legat de vitalutatea puietului.

Desfac cuibul la toate familiile cam de 2 ori pe an, primavara si toamna.
Vara doar la cele din care fac roi/nuclee.
(Usor usor o sa trec o buna parte din familii pe ME, sincer m-am cam saturat sa am 3 dimensiuni pt rame in stupina. )
jonny_it

Mesajde Mircea_63 » 07 Noi 2017, 23:27

Habar nu am cum sa verific vitalitatea puietului si nici nu inteleg in ce consta, ca d'aia nu stiu nici cum sa o verific.
La lectia asta am lipsit.
Imi da cineva si mie caietul? :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde tiih » 07 Noi 2017, 23:46

[quote=" vulpe)pt. tiih : mi se pare cam ' exagerat ' sa ai stupi de productie (conditii) la intrarea in iarna.

Exagerat sau nu asta e situatia....toti stupii de productie de anul viitor ai formez in mai anul curent..din.roi cu matci tinere dintre cele mai bune provenite special de la familiile de multiplicare(orizontali),...obligatoriu in lazi dadant de 10 rame1/1..ajutati cu puiet capacit pana la inceputul infloririi florii soarelui de la "familiile ajutatoare"... astfel ca ei primesc un cat de 10 rame1/2 pe care al umplu complet cu miere la sfarsitul culesului de FS(uneori mai si fac si o extractie an anii foarte favorabili... ) .
PS. iernez deci familii de albine pe 20 rame,avand peste 20 kg miere si cu niste matci selectionate in peste 2x20 ani :!:
tiih

Mesajde tiih » 08 Noi 2017, 00:10

tiih

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR