irina scrie: Ca inteleg ca MER-ul te duce doar pana la Felix.
Pana acolo merge la pas...asa in plimbare
Iti dai seama cati bani facu mer-u daca abia abia o mers 5 km
irina scrie: Ca inteleg ca MER-ul te duce doar pana la Felix.
octavianpopescu scrie:Trebuia sa zici si cate grade sunt afara![]()
Cred ca fac si eu un fan club dadant![]()
Pai indiferent de modelul de stup toti ar trebuii sa aiba cuibul in asa fel incat sa nu trebuiasca restrans nu numai mer-ul.ce te faci cand nu toate sunt cum ar trebui sa fie?!
Mi-am facut si eu unu mic MER dar ti-am spus,inca nu sunt convins.dar ma conving eu in sezonul urmator.
cristi_vidican scrie:Mulți mă întreabă cum să ierneze MER-ul pe 5 rame, pe 4 și așa mai departe ...
Tuturor le spun că dacă au ales să treacă pe MER, ar trebui să lucreze să aibă familiile de așa mărime încât să nu mai trebuiască să strângă cuibul.
Pentru mine, aceasta este un ghem ideal. El stă efectiv pe miere și nu va suferi. când vine iarna poate se mai trage un pic mai jos, sau chiar va urca pentru că are polistiren peste folie.
În aprilie-mai trebuie doar să am grijă să aibă spațiu în cuib pentru puiet.
P.S. Aceasta a fost un roi anul acesta.
jonny_it scrie:Eu doar intreb, BK?
octavianpopescu scrie:Poti sa detaliezi putin de ce DB-il strange si MER-ul nu?ca si spatiu ar fi la fel.modul de lucru cu mer-ul care ar fi in primavara?sau ce ar fi diferit fata de db?in mer am roi bk,il iernez pe 14 rame,7 intervale cuprinde ghemul.in opinia ta ar insemna "love".in primavara la db largesc si descapacesc.la mer nu fac la fel cu mentiunea ca sunt mai multe rame?nu-mi spune te rog ca la mer nu mai restrangi,ca asta nu tine de lada.
Presupunem 2 familii pe 10 rame db si pe 20 mer.ce le faci diferit primavara?
octavianpopescu scrie:Poti sa detaliezi putin de ce DB-il strange si MER-ul nu?ca si spatiu ar fi la fel.modul de lucru cu mer-ul care ar fi in primavara?sau ce ar fi diferit fata de db?in mer am roi bk,il iernez pe 14 rame,7 intervale cuprinde ghemul.in opinia ta ar insemna "love".in primavara la db largesc si descapacesc.la mer nu fac la fel cu mentiunea ca sunt mai multe rame?nu-mi spune te rog ca la mer nu mai restrangi,ca asta nu tine de lada.
Presupunem 2 familii pe 10 rame db si pe 20 mer.ce le faci diferit primavara?
cristi_vidican scrie:jonny_it scrie:Eu doar intreb, BK?
Îi place așa de mult că și urmele de roire care le are, le-a abandonat
cristi_vidican scrie:Legat de restrâns. Am făcut și eu păcatul să restrâng. Asta din puțină zgârcenie și frică. Am vrut să strâng rezerva de iernare acolo unde va fi ghemul.
Anul acesta am constatat că am făcut o prostie. Am făcut la câțiva stupi și mai bine ședeam blând. Majoritatea iernează pe toate ramele.
Dacă ghemul ocupă 7 intervale, ce rost mai are să restrângi. Chiar și la 6 intervale se poate lăsa pe toate ramele, cu condiția să aibă miere unde se va plasa ghemul.
jonny_it scrie:Sper ca la vara sa am si eu MERDaca nu imi plac o sa-i trimit lui Cristi Vidican sa-i modifice in DB
cristi_vidican scrie:Dacă ai doar un mic MER, n-ai nicio șansă să fii convins.
Avantajul MER-ului îl vezi când ai cel puțin jumătate stupina pe 1/2.
Când o ai toată pe MER, te consideri preafericit.
jonny_it scrie:BK sa roiasca? De unde il ai?
ignatov andrei scrie:Auzi, PATRIARHULE,
cristi_vidican scrie:ignatov andrei scrie:Auzi, PATRIARHULE,
Nea Andrei, lasă-ne puțin să ne mai lăudăm și noi pe aici.
Că și așa suntem minoritari.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 72 vizitatori