Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ignatov andrei » 27 Noi 2017, 21:09

csaa scrie:Eu am propus un mod de calcul si o perioada de referinta. Daca toooot bati apa in piua cu +13% nu are rost sa discutam. Ma faci sa fiu avocatul lui Tudose si chiar nu vreau asta.
Daca tot insisti cu pretul benzinei te rog sa faci o paralela si cu pretul barilului de petrol.

Bai csaa, pe bune, ce mama dracu' nu te bagi pe un forum economic...?!?
Invita-ma, te rog, sa discutam acolo... si-ti promit ca te fac... rama(taratoare) mititica... ai priceput..?!?
ignatov andrei

Mesajde paul » 27 Noi 2017, 21:36

https://www.cargopedia.ro/preturi-carburanti-europa
Dupa cum se observa, fara a avea partis prisuri, cei 30 - 40 banuti taxa pe carburant nu afecteaza in mod decisiv pretul la pompa. Asadar cei 13 % inseamna cresterea pretului barilului !
Inafara de Rusia, Ucraina si tarile fostei Yugolslavii, nu prea vad preturi care sa sara din medie !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ioanpuiu » 27 Noi 2017, 21:52

Donbazil scrie:Salut!
La asta cu marile sindicate m-arti rupt!...Chiar credeti ca lumea nu s-a prins ca sefii acestora sunt vanduti?....

SINDICATELE INCOGNITO ;)

Am fost la protestele de ieri seară şi pentru că nu mai participasem cam de multişor dar şi pentru că vroiam să văd cum se integrează sindicatele în spiritul acelor proteste, aşa cum le ştiam eu.
Am luat ţeapă, sincer şi fără ocolişuri. Nici urmă de sindicate. Nu am văzut însemne sindicale, nu am văzut grupuri compacte de oameni nici măcar de zece pesoane deşi normal ar fi fost să fie grupuri sindicale de 100-200 sau chiar 500, deoarece mari centrale sindicale îşi anunţaseră prezenţa.
Au lipsit revendicările de tip sindical.
O dovadă de neseriozitate din partea lor. Sau poate anunţata lor participare nu a fost altceva decît una din tehnicile lor de negociere cu guvernul, sau poate au obţinut peste noapte ceea ce solicitau sindicaliştii, sau ... doar şefii de sindicate au primit cîte ceva.

Să fie vînduţi chiar toţi şefii, de la toate sindicatele ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 27 Noi 2017, 21:54

ignatov andrei scrie:
csaa scrie:Eu am propus un mod de calcul si o perioada de referinta. Daca toooot bati apa in piua cu +13% nu are rost sa discutam. Ma faci sa fiu avocatul lui Tudose si chiar nu vreau asta.
Daca tot insisti cu pretul benzinei te rog sa faci o paralela si cu pretul barilului de petrol.

Bai csaa, pe bune, ce mama dracu' nu te bagi pe un forum economic...?!?
Invita-ma, te rog, sa discutam acolo... si-ti promit ca te fac... rama(taratoare) mititica... ai priceput..?!?

Coane, mata discuti doar in forumurile portocalii! Hai sa discutam cu argumente nu cu epitete, n-oi stii eu ruseste prea bine, dar cateva de dulce tot imi aduc aminte.
csaa

Mesajde csaa » 27 Noi 2017, 21:57

Bambucha scrie:Cred ca incep sa se termine "argumentele"... pacat, ma gandeam ca discut cu cineva de buna credinta.
Spre deosebire de dumneata nu am afinitati..

Mestere, lamureste-ma te rog! La inceputul lui 2017 barilul era undeva la + 40$ iar acum a ajuns aproape de 60$??
csaa

Mesajde csaa » 27 Noi 2017, 22:02

paul scrie:https://www.cargopedia.ro/preturi-carburanti-europa
Dupa cum se observa, fara a avea partis prisuri, cei 30 - 40 banuti taxa pe carburant nu afecteaza in mod decisiv pretul la pompa. Asadar cei 13 % inseamna cresterea pretului barilului !
Inafara de Rusia, Ucraina si tarile fostei Yugolslavii, nu prea vad preturi care sa sara din medie !

E uite asta nu pricep eu: cum draq Bulgaria, care nu produce petrol, are pretul la pompa mai mic decat Romania???? Ca sa nu amintesc de Moldova!
csaa

Mesajde csaa » 27 Noi 2017, 22:06

ioanpuiu scrie:......
Au lipsit revendicările de tip sindical.
O dovadă de neseriozitate din partea lor. Sau poate anunţata lor participare nu a fost altceva decît una din tehnicile lor de negociere cu guvernul, sau poate au obţinut peste noapte ceea ce solicitau sindicaliştii, sau ... doar şefii de sindicate au primit cîte ceva.

Să fie vînduţi chiar toţi şefii, de la toate sindicatele ?

Si.....si.....si......si....! Acum urmeaza sa fie anchetati de DNA :lol:
csaa

Mesajde paul » 27 Noi 2017, 22:09

csaa scrie:E uite asta nu pricep eu: cum draq Bulgaria, care nu produce petrol, are pretul la pompa mai mic decat Romania???? Ca sa nu amintesc de Moldova!

Nu poate fi vorba decat de taxe mai mici !
Din cate stiu eu 1l de benzina fara niciun fel de taxa iese pe poarta rafinariei cu maximum 1,4 lei. Diferenta pana la 5,5 sunt ... taxe ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bambucha » 27 Noi 2017, 22:12

57 de dolari barilul in ianuarie 2017 / 58 de dolari barilul acum.

De altminteri am postat graficul mai sus...

Afirmatiile lui Paul nu-si au suportul in realitate, este pura opinie personala. Chiar asa de greu e sa iei un grafic sa vezi evolutia barilului? :oops:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 27 Noi 2017, 22:15

A mai fost o introducere de acciza la inceput de ianuarie 2014 pe vremea lui Ponta.
In conditiile in care barilul era 100 de $ observati va rog evolutia pretului.

Imagine
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 27 Noi 2017, 22:17

paul scrie:Stiu ca taxele sunt de vina, dar......da-o dreaq de treaba! Cefosi aia sunt vai mama lor si tot au taxele mai mici ca noi. Cred ca sunt ajutati la greu de frati lor mai mari.

Stiu ca taxele sunt de vina, dar......da-o dreaq de treaba! Cefosi aia sunt vai mama lor si tot au taxele mai mici ca noi. Cred ca sunt ajutati la greu de frati lor mai mari.
Bambucha scrie:57 de dolari barilul in ianuarie 2017 / 58 de dolari barilul acum.

De altminteri am postat graficul mai sus...

Afirmatiile lui Paul nu-si au suportul in realitate, este pura opinie personala. Chiar asa de greu e sa iei un grafic sa vezi evolutia barilului? :oops:

Stai profesore ca eu am citit altceva https://www.agerpres.ro/economie/2017/0 ... i-12-28-05.
csaa

Mesajde Bambucha » 27 Noi 2017, 22:19

Bun, si pe un palier intre 20 -100 $ ce inseamna 1,5 dolari tradus la pompa? :mrgreen:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 27 Noi 2017, 22:21

Bambucha scrie:A mai fost o introducere de acciza la inceput de ianuarie 2014 pe vremea lui Ponta.
In conditiile in care barilul era 100 de $ observati va rog evolutia pretului.

Imagine

Acum fara sa fac mishto: Cat e pretul motorinei? Am facut plinul sambata, dar sunt asa de ......suparat/obosit/dezamagit ca nici nu am retinut pretul. Era totusi sub 6 lei
csaa

Mesajde Bambucha » 27 Noi 2017, 22:24

Am mai scris pe aici la 3 plinuri pe luna (150 l) scoti 200 lei din buzunar in plus din cauza accizei.

Poate pentru unii nu conteaza...
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 27 Noi 2017, 22:29

In Bucuresti 5,3 lei motorina. Poate ca in Calarasi e mai ieftina. Eu urmaresc pretul la pompa zilnic de 2 ani incoace, pentru 5 bani ma duc si alimentez unde este mai favorabil... Fluctuatia barilului in jurul lui 50 $ barilul a fluctuat la pompa cu fix 10 bani.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde paul » 27 Noi 2017, 22:31

Eu zic asa ... exista in economie anumite elemente ultrasensibile cu care nu-i prea bine sa te joci ! ;)
Un element ar fi ... banii. Cum l-a mancat undeva pe Tudose sa ameninte ca va publica lista bancilor care declara profit zero, cum Robor-ul a luat-o la vale de nu-l mai opreste nimeni ! ;)
Alt element ar fi ... petrolul. Cum au introdus taxa pe carburant, brusc si jucatorii de pe aceasta piata au realizat ca ... a crescut pretul petrolului ! ;)
Putem discuta in aceeasi logica si despre alimente.
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE