Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2017, 23:19

csaa scrie:Coane tu te dai la mine de parca eu am intiat, votat si aplicat legile astea. Calmeaza-te si o sa vezi ca suntem cam pe aceiasi voce.

hehe :lol: Nu ma asteptam sa fim cam pe aceeasi voce !! Dupa ce "ai facut mishto" si "m-ai luat in bete" , ma simt flatat sa ne sincronizam glasurile.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 20 Dec 2017, 23:23

Oho! Si sa vezi de cate ori am sa te iau, dar numai daca o iei pe aratura.
csaa

Mesajde Donbazil » 21 Dec 2017, 01:03

Salut!

Un text apartinand unui om intelept, care isi serveste tara :

"Marea manipulare care se practica de cei care se opun schimbarii legilor justitiei este ca spun ca este vorba de SUBMINAREA LUPTEI ANTI-CORUPTIE!?
In realitate, este vorba de eliminarea ABUZURILOR din cadrul luptei impotriva coruptiei, cele care au transformat adevarata lupta impotriva coruptiei intr-un INSTRUMENT FOLOSIT IMPOTRIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI!
In plus, schimbarile efectuate legilor justitiei au fost CERUTE DE CURTEA CONSTITUTIONALA, care a apreciat ca acestea - legile - trebuie readuse in CADRUL CONSTITUTIONAL, din care fusesera scoase, pentru a permite INTERPRETAREA SUBIECTIVA SI DISCRETIONARA, indispensabila utilizarii LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI CA INSTRUMENT POLITIC.
IN REALITATE, ESTE VORBA NU DE ELIMINAREA LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI, CUM SUSTIN UNII, CI DE SALVAREA ACESTEIA, PRIN READUCEREA EI PE FAGAS CONSTITUIONAL.
Romanii nu sunt impotriva luptei impotriva coruptiei, ci sunt impotriva utilizarii ei ca INSTRUMENT POLITIC INDREPTAT IMPOTIVA ADVERSARILOR POLITICI SI COMPETITORILOR ECONOMICI.
Ori, daca asa stau lucrurile in realitate, daca cineva se poate folosi de CORUPTIE pentru a submina statul, tot atat de bine se poate folosi si de ABUZURILE comise in cadrul luptei impotriva coruptiei, exploatand in ambele cazuri NEMULTUMIREA CETATENILOR.
Si, in paranteza fie spus, LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI ne-a prezentat pana acum aproape exclusiv CORUPTII ROMANI, nu si CORUPATORII STRAINI, A CAROR NATIONALITATE RAMANE, DE CELE MAI MULTE ORI, NECUNOSCUTA PUBLICULUI LARG"...
:idea: :idea: :idea:
Donbazil

Mesajde akmm » 21 Dec 2017, 08:29

Donbazil scrie:Salut!

Un text apartinand unui om intelept, care isi serveste tara :

PUBLICULUI LARG"...
:idea: :idea: :idea:

Prostul de mine s-a mai luminat in pic...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Balian » 21 Dec 2017, 09:07

Donbazil scrie:.....schimbarile efectuate legilor justitiei au fost CERUTE DE CURTEA CONSTITUTIONALA, care a apreciat ca acestea - legile - trebuie readuse in CADRUL CONSTITUTIONAL, din care fusesera scoase, pentru a permite INTERPRETAREA SUBIECTIVA SI DISCRETIONARA, indispensabila utilizarii LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI CA INSTRUMENT POLITIC.
IN REALITATE, ESTE VORBA NU DE ELIMINAREA LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI, CUM SUSTIN UNII, CI DE SALVAREA ACESTEIA, PRIN READUCEREA EI PE FAGAS CONSTITUIONAL....

Stați puțin! Fiecare lege este semnată de președintele României, sau retrimisă parlameului pentru dezbatere sau Curții Constituționale pentru verificarea constituționalității. Procedeu decis de președinție, sau sugerat de opoziție din care familie provine și președintele. Eu necunoscător a acestor proceduri cum să interpretez citatul susamintit? :?
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde ioanpuiu » 21 Dec 2017, 10:48

csaa scrie: :lol: Iti explic cand o sa am mai mult timp

Am exagerat puţin, definiţiile (măcar) sunt accesibile dar pentru tine am scris-o pe aia cu Tanda şi cu Manda.
Milioane sunt ca mine. Oameni simpli care nu au avut treabă niciodată cu codurile panale, nu sunt familiarizaţi cu termenii, expresiile, etc.

Am văzut că ştii, ai demonstrat ce aveai de demonstrat dar scrie pentru noi, ăştia simpli, dacă vrei.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde feederman » 21 Dec 2017, 16:40

Fostele cadre sunt.....marea majoritate moarte.

O afirmatie ce are menirea inducerii ideii ca Romania plesneste de sanatate democratica. Este adevarat ca o parte dintre ei s-au dus, dupa ce au beneficiat de pensii grase, altii, cei care erau la inceputul carierei – rezerva de cadre - sug salarii si avantaje exclusiv din posturi de bugetar, unii mai sunt inca in activitate activind cu success in afaceri parazitare pe banii statului. Parasirea scenei politice de catre privilegiatii comunismului nu s-a facut ca la refugiul sirienilor. S-au asigurat ca progeniturile lor de toate rangurile preiau stafeta cu naravuri si cu avantaje cu tot. Echipa juniorilor din ’89 se regaseste astazi cu rezerve cu tot, hamesita si reorganizata sub forma detasamentelor de plosnite p…….e ce paraziteaza toate functiile de stat de la mic la mare. Pentru siguranta , s-au blindat cu legi favorabile care exclud orice bariera morala si raspundere penala. Pe langa masacrarea legilor justitiei, a codului penal au desfiintat practic suportul legal al ANI, transformand-o intr-o institutie fara obiect
. Au semnat astfel actul de nastere al noii nomenclaturi privilegiate, al jafului si imposturii de stat. Comunistii lui Ceausescu erau modele de cinste fata de gastile de neispraviti care duc cinismul si dispretul fata de romani in zone inimaginabile. Dupa 28 de ani de cand oamenii mureau nu pentru mancare, ci pentru demnitate, gunoaiele urmase si beneficiare directe ale opresiunii comuniste - scuipandu-i pe oameni acestei tari- au indraznit sa iasa cu lozinca : “Mai bine P…….ist, decat securist”. Adica noi victimele comunismului si copii nostrii suntem securistii.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde csaa » 21 Dec 2017, 18:33

ioanpuiu scrie:... scrie pentru noi, ăştia simpli, dacă vrei.

Scriu. Unde nu intelegeti intrebati (nu neaparat pe mine).
csaa

Mesajde Ioan Guist » 21 Dec 2017, 20:15

feederman scrie:
Fostele cadre sunt.....marea majoritate moarte.

O afirmatie ce are menirea inducerii ideii ca Romania plesneste de sanatate democratica. Este adevarat ca o parte dintre ei s-au dus, dupa ce au beneficiat de pensii grase, altii, cei care erau la inceputul carierei – rezerva de cadre - sug salarii si avantaje exclusiv din posturi de bugetar, unii mai sunt inca in activitate activind cu success in afaceri parazitare pe banii statului. Parasirea scenei politice de catre privilegiatii comunismului nu s-a facut ca la refugiul sirienilor. S-au asigurat ca progeniturile lor de toate rangurile preiau stafeta cu naravuri si cu avantaje cu tot. Echipa juniorilor din ’89 se regaseste astazi cu rezerve cu tot, hamesita si reorganizata sub forma detasamentelor de plosnite p…….e ce paraziteaza toate functiile de stat de la mic la mare. Pentru siguranta , s-au blindat cu legi favorabile care exclud orice bariera morala si raspundere penala. Pe langa masacrarea legilor justitiei, a codului penal au desfiintat practic suportul legal al ANI, transformand-o intr-o institutie fara obiect
. Au semnat astfel actul de nastere al noii nomenclaturi privilegiate, al jafului si imposturii de stat. Comunistii lui Ceausescu erau modele de cinste fata de gastile de neispraviti care duc cinismul si dispretul fata de romani in zone inimaginabile. Dupa 28 de ani de cand oamenii mureau nu pentru mancare, ci pentru demnitate, gunoaiele urmase si beneficiare directe ale opresiunii comuniste - scuipandu-i pe oameni acestei tari- au indraznit sa iasa cu lozinca : “Mai bine P…….ist, decat securist”. Adica noi victimele comunismului si copii nostrii suntem securistii.

O radiografie beton. Subscriu si intaresc cu afirmatia:Pe langa progeniturile lor mai sunt si progeniturile noastre. Urmasi, progenituri ce dau nota de inconsecventa sau patare a constiintei. Urmarile comunismului, petele de pe creerele noastre nu se sterg cu diluant.Nici cu acid sulfuric vorba lui Mircea.Nu se sterg si gata.
Fiecare cu pata lui.Da...cate unii au creeru' negru ...carbune mancati-as !
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde mircea.costache » 21 Dec 2017, 21:51

Buna Seara !

Ma uimeste priceperea tuturor in vorbe .Daca ar fi sa aiba efect asupra economiei,vieti sociale in general,am fi primii in lume la performanta.
Cand este vorba de fapte, fiecare capul intre picioare si se descurca care cum poate.Daca nu este asa, ai sa spunem fiecare cu ce am contribuit sa nu se distruga economia,sa apara legi bune si sa fie si aplicate.........Toti primim, dar sa nu ni se intample noua nimic.Nu suntem altceva decat ceea ce este societatea in care traim.
Ca ex.:De cate ori stuparul a trecut prin greutati fiecare s-a descurcat cum a putut.Un protest ceva.....As, da de unde.......lupta cine poate si primeste cine nimereste.
Nu as vrea sa fiu un idealist dar nici ORB.Poate declansa discutii patimase aceasta postare.Nici unul nu vom recunoaste parsivenia si lipsa de solidaritate si lupta.Sa faca alti dupa sloganul Joaca ba .....da ba gol....ce faci ba nu sti sa joci.....etc.insa in teren n-ar vrea sa intre sa-si asume jocul.

Cu respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
mircea.costache

Mesajde Bambucha » 21 Dec 2017, 23:58

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde feederman » 22 Dec 2017, 09:15

Nu stiu ce se striga ca n-am avut timp si chef sa ma uit la tv sau pe facebook,dar nu am auzit sa se strige impotriva vreunei companii.

Care ar fi motivele care ii pot determina pe oameni sa strige impotriva companiilor? Poate faptul ca de acolo isi castiga painea? Ar trebui ei, conform patriotismului de cu……l gol sa-si doreasca sa fie someri si asistati sociali? Bizar este faptul ca sunt ingrijorati de soarta “sclavilor” exploatati din companiile multinationale, cei igmorati de CMN, tocmai cei care nu au parte de exploatare, cei care sunt liberi si fericiti, cei care de decenii sunt someri sau pe ajutor social, cei cu domiciliul in zone in care in afara de bodegi si bacanii nu exista nici o alta forma de economie. Cei revoltati de prezenta CMN ar trebui sa se intrebe de ce in zonele lor, nu se vede fir de CMN, de ce zonele respective sunt depopulate, pustii si dezolante, de ce cei in putere si-au luat lumea in cap cu purcel si catel cu tot si s-au oprit de bunavoie la portile CMN-urilor, cerand si primind un loc de munca? Si mai ales sa se intrebe de ce CMN-urile nu vor sa patrunda in arcul rosu, acolo unde somajul si inactivitatea afecteaza majoritatea populatiei.
mircea.costache scrie:Buna Seara !
Nu as vrea sa fiu un idealist dar nici ORB.
Cu respect

Cu idealismul este mai greu , dar contra orbirii este un leac sigur. Nu te mai uita la VaranTV si la GhitaTV. Vindecare garantata. Insanatosire grabnica iti doreste un coleg de profesie, lucrator in sistemul de ordine publica siguranta si securitate nationala. Boactar de noapte la o firma de fier vechi.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde ioanpuiu » 22 Dec 2017, 16:17

Te salut feedermane, cu toată simpatia şi sinceritatea de care sunt eu în stare !
Permite-mi să iau pentru mine asta ...
feederman scrie:...........un coleg de profesie, lucrator in sistemul de ordine publica siguranta si securitate nationala. Boactar de noapte la o firma de fier vechi.

... să fie cadoul meu de Crăciun.
E rară şi cu atît mai preţioasă.

Să fii sănătos boactăre !
:)
ioanpuiu

Mesajde mircea.costache » 22 Dec 2017, 20:02

feederman scrie:
Nu stiu ce se striga ca n-am avut timp si chef sa ma uit la tv sau pe facebook,dar nu am auzit sa se strige impotriva vreunei companii.

Care ar fi motivele care ii pot determina pe oameni sa strige impotriva companiilor? Poate faptul ca de acolo isi castiga painea? Ar trebui ei, conform patriotismului de cu……l gol sa-si doreasca sa fie someri si asistati sociali? Bizar este faptul ca sunt ingrijorati de soarta “sclavilor” exploatati din companiile multinationale, cei igmorati de CMN, tocmai cei care nu au parte de exploatare, cei care sunt liberi si fericiti, cei care de decenii sunt someri sau pe ajutor social, cei cu domiciliul in zone in care in afara de bodegi si bacanii nu exista nici o alta forma de economie. Cei revoltati de prezenta CMN ar trebui sa se intrebe de ce in zonele lor, nu se vede fir de CMN, de ce zonele respective sunt depopulate, pustii si dezolante, de ce cei in putere si-au luat lumea in cap cu purcel si catel cu tot si s-au oprit de bunavoie la portile CMN-urilor, cerand si primind un loc de munca? Si mai ales sa se intrebe de ce CMN-urile nu vor sa patrunda in arcul rosu, acolo unde somajul si inactivitatea afecteaza majoritatea populatiei.
mircea.costache scrie:Buna Seara !
Nu as vrea sa fiu un idealist dar nici ORB.
Cu respect

Cu idealismul este mai greu , dar contra orbirii este un leac sigur. Nu te mai uita la VaranTV si la GhitaTV. Vindecare garantata. Insanatosire grabnica iti doreste un coleg de profesie, lucrator in sistemul de ordine publica siguranta si securitate nationala. Boactar de noapte la o firma de fier vechi.

Buna seara !

Fi cu(minte) nu face pe vrajitoarea Omida.N-ai ghicit posturile TV cu care sparg plictiseala.De spus nu ai ce, de povestit imi plac basmele Petre Ispirescu.
Ca profsor te accept,suporta el sistemul de invatamant atatia si atatia dar eu unul singur
Cu insanatosirea mai stai oleaca sa-ti deschizi cabinet medical ca nu servesc la negru.
Microfonul bun ,volumul asemenea,melodia asa si asa ,treaca mearga.
Cu de toate si Respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
mircea.costache

Mesajde ioanpuiu » 22 Dec 2017, 20:43

mircea.costache scrie:
feederman scrie: ...

Buna seara !
De spus nu ai ce, de povestit imi plac basmele Petre Ispirescu.

Cu de toate si Respect

Bună seara domnule mirceapunctcostache ! Ce mai face doamna Olguţa Vasilescu ?

Respect ...
... n-am, că la cît de puţin am primit în ultima vreme abia îmi ajunge pentru mine dar te asigur că te-am trecut pe lista de aşteptare.
Altădată, cu altă ocazie, cu toată bunăvoinţa ...
ioanpuiu

Mesajde feederman » 22 Dec 2017, 20:44

O notiune juridica se impune in contextual actual al relatiilor sociale din Romania, acum cand dreptul la aparare al cetateanului de rand, in fata abuzurilor unei puteri efemere, este negat cu rea credinta sau din nestiinta. Manifestantii din pietele tarii sunt etichetati rand pe rand, ignoranti, indolenti pentru ca nu s-au prezentat la vot, isterici si agresivi, nazisti sau vanduti intereselor ocultei mondiale. Li se sugereaza in mod pervers: asteptati democratic inca trei ani si prezentati-va la vot daca vreti schimbare. Democratia votului majoritar este argumentul suprem- castigatorul ia totul- care justifica instaurarea “tiraniei majoritatii”, zdrobirea celor care gandesc si vor altfel. Abuzul de incredere si abuzul de drept sunt notiuni greu de priceput de catre soferii si ospatarii - toata stima de altfel pentru cei ce-si catiga astfel painea – convertiti peste noapte in juristi parlamentari .

Potrivit teoriei abuzului de drept, „orice drept trebuie exercitat numai in conformitate cu menirea sa naturala si in limitele sale normale, adica in armonie cu starea contemporana a relatiilor si a uzurilor sociale”. Uzul dreptului in limitele mentionate il protejeaza pe titular impotriva oricarei responsabilitati pentru prejudiciile pe care le-ar putea determina, pe cand exercitarea de o maniera anormala, prin deturnarea dreptului de la menirea „normala” si obisnuita, constituie abuz de drept, cu consecinta obligarii la repararea prejudiciului astfel produs.

Atunci cand cetateanul considera ca este obiectul unei asemenea situatii , orice interdictie asupra dreptului de a exprima pasnic nemultumirea sa, isi are originea in totalitarism, dar niciodata in democratie. Dreptul la protest, este natural, dobandit prin nastere, recucerit in ’89 prin sacrificiul celor ce si-au dat viata pentru ca noi sa putem spune “Nu”. Dumnezeu sa-i odihneasca!
A le nega oamenilor dreptul la protest este semnul dispretului fata de acestia. Nimeni nu poate pretinde respect, daca el, la randul lui, nu-l ofera celorlalti.
Sa nu uiti Darie!
feederman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE