ignatius scrie:la multi ani!
Ce facem noi aici e specific poporului roman, vorbim mult , 9 pagini, in car emar elucru nu s-a spus.
Nu ca aia de afar sunt mai destepti, dar is mai pragmatici, nu stau sa bata apa in piu pe 10 pagini despre un subiect care ar putea fi expus in 2 pagini.
....
As prefera ca d-l Andrei sa incerce sa ne prezinte cum sta treaba si cum ar trebui sa avem grija de familia de albine ca sa reusim sa valorificam culesul la salcam.
Va multumesc
vladonofrei scrie:Cred ca in timpul culesurilor mari albina nu traieste mai mult de 20 zile din momentul eclozionarii.
ignatius scrie:
As prefera ca d-l Andrei sa incerce sa ne prezinte cum sta treaba si cum ar trebui sa avem grija de familia de albine ca sa reusim sa valorificam culesul la salcam.
Va multumesc
vladonofrei scrie:Well i know but this is only ideal situation
eu zic 30 de zile . care zice mai mult?!vladonofrei scrie:Da o matca care sa depuna oua in ritm exponential
deci constatarile is super exacte .mai rar pana acum , din ce am citit pe forum . da asa e . solutia . sau concluzia la care am ajuns e ca mai bine mai putina albina si de caliate decat multa si doica, in cules desigur .daffid mihailov scrie:Cum faci sa nu dezechilibre familia? . Se observa ca familiile făcute devin proaste la floare/tei sau cel puțin mediocre. Iar tunari? Sa adaugi rame cu puiet la un moment o sa ai prea multa doica și abia apoi culegatoarea. O teorie personala, carpatina nu e roitoare doar ca având o perioada exploziva în primavara strica raportul doica culegatoarea. Dacă trece de pragul ala culege de rupe. Singura soluție pt mine e sa iei culegatoarea.
Ăștia de vând bukfaste spun ca o regina prolifica e soluția. O știm cu toții. Numai ei au toți stupii buni și regine neroitoare. Alta soluție?
vladonofrei scrie:Mai bin ne spune Dl.Ignatov parerea lui
tiih scrie:ignatius scrie:la multi ani!
Ce facem noi aici e specific poporului roman, vorbim mult , 9 pagini, in car emar elucru nu s-a spus.
Nu ca aia de afar sunt mai destepti, dar is mai pragmatici, nu stau sa bata apa in piu pe 10 pagini despre un subiect care ar putea fi expus in 2 pagini.
....
Va multumesc
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 83 vizitatori