Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 28 Ian 2018, 13:11

ioanpuiu scrie:
csaa scrie:Prea multa ura, prea multa incrancenare.

Exagerezi csaa. Nu este ură.
Încrîncenare da, apare uneori episodic dar nu este împotriva unei persoane. Ea apare şi se hrăneşte din minciună.
Din prea multă minciună.
Nu omul e ţinta încrîncenării, cît minciuna lui ipocrită şi invereşunată. Şi nu doar atît.
E a lui şi o iubeşte ... o ia în braţe, se înveleşte cu ea şi nu-i mai dă drumul.

Mi s-a întîmplat şi mie cu colegul tău Shrek.
Totul a plecat de la un exerciţiu de imaginaţie declarat (al lui) şi s-a sfîrşit cu ... "te oftici ?" şi cu "unul ca tine care se da dreptaci dar votează cu stânga"
Poţi să crezi? ... replică la o discuţie între doi oameni maturi ................

NU am fost comunist, nici parintii mei nu au fost, bunicul din partea tatalui a fost chiar un pic legionar (si-a dat repede seama ce vor), asa ca sunt doar un observator . Ceea ce posteaza uni colegi aici denota pur si simplu ura si tinta nu sunt ideile sau minciunile celor care au fost comunisti, ci copiii sau nepoti lor.

PS - Colegul (doar al) meu Shrek?????
csaa

Mesajde ioanpuiu » 28 Ian 2018, 22:02

csaa scrie:PS - Colegul (doar al) meu Shrek?????

Asta, numai dacă-l vrei ... nu oblig pe nimeni. :)

Pentru mine e aşa cum este oricare om de pe planetă.
Ne-am nimerit în acelaşi loc şi în acelaşi timp prin voia hazardului.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Shrek » 28 Ian 2018, 22:41

Ioane! Ai fo problema cu mine, ori este de la ....luna plina? ! Nu ai cu cine sa te certi ? O cauti cu lumanarea sau ce, ca nu pricep?!
Shrek

Mesajde teinegru64 » 29 Ian 2018, 09:29

http://www.vremeanoua.ro/nevasta-lui-bu ... le-de-tren

Senatoarea Cretu este supãratã pe jurnalistii care criticã PSD!

Parlamentara PSD de Vaslui, Gabriela Cretu, a fost la un pas de a sparge televizorul, ieri, urmãrind unele emisiuni cu invitati din politicã. Aceasta a acuzat „bãscãlia” care se face pe seama politicienilor din partidul de guvernãmânt. „Când am intrat în politica mare, cu gândul de a schimba realitãti supãrãtoare, un amic si coleg de parlament mi-a spus: “Stai linistitã! Parlamentului i s-a rezervat doar rolul de sac de box pentru descãrcarea tensiunii publice…”. Au fost nenumãrate situatii în ultimii cincisprezece ani în care mi-am amintit socantul lui avertisment; îi dãdeam din ce în ce mai mult dreptate. Niciodatã nu mi-am imaginat însã cã niste persoane fãrã nicio competentã doveditã, autoritate sau culturã politicã pot duce atât de jos jurnalismul “politic”. Nu e criticã, ceea ce vãd. E bãscãlie. Nu e despre mãsuri politice, criticabile, ca orice decizii omenesti, ci despre persoane – cum aratã, cum vorbesc… Toate afirmatiile pleacã de la o ipotezã – cei despre care se vorbeste sunt ******… Asta se întâmplã doar pentru cã respectivii realizatori de televiziune au un microfon în mânã. Închid televizorul. Am dat bani munciti pe el. Nu-mi permit sã-l sparg… În cãutare de vinovati, nu de solutii, s-ar putea ca unii dintre telespectatori sã se distreze. Acesta este scopul. Institutiile democratice au puterea egalã cu încrederea de care se bucurã. Cu cât mai putinã, cu atât mai putin deranj pentru cei care conduc lumea…”, scrie politiciana PSD, pe Facebook.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde ignatov andrei » 29 Ian 2018, 11:45

Atat timp cat, in Romania, vei auzi: "nu avem drumuri, scoli si spitale, iar parlamentarii dorm" (parlamentarii trebuie sa faca astea...?!?), nu te astepta la votanti educati...
Primarii cer aprobari de la parlamentari, sefi de Consilii Judetene cer aprobari de la parlamentari, ministri care nu fac nimic fara acordul unor parlamentari...
Capii finantelor pronunta: TVA-ul...
Oricine poate fi ministru si... oriunde...

Mai fratilor, va dati seama ce tara si popor de KKT avem...?!?
ignatov andrei

Mesajde feederman » 29 Ian 2018, 12:31

ignatov andrei scrie:Oricine poate fi ministru si... oriunde...
Mai fratilor, va dati seama ce tara si popor de KKT avem...?!?

Astazi se va vota un nou guvern alcatuit din somitati. Se remarca ca o noutate-sange proaspat-intelectualul “celălant”, proptit acolo pentru a-i educa pe celălanţi, adica pe cei ce ar trebui sa schimbe Romania. O scurta privire aruncata peste CV-urile lor reliefeaza o trasatura comuna,”studii” facute la “universitati” de avarie, toate cu plata, si cu prezenta facultativa pe net. Prestatia intelectualului respectiv ofera o imagine a serpariei care colcaie in invatamantul universitar romanesc, interesele care ii tin uniti in gasca lor, impostura si incompetenta si explica de asemenea solidaritatea dizgratioasa dintre ei demonstrata la strangerea semnaturilor de sustinere a candidaturii sale
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde paul » 29 Ian 2018, 22:56

feederman scrie: Se remarca ca o noutate-sange proaspat-intelectualul “celălant”, proptit acolo pentru a-i educa pe celălanţi, adica pe cei ce ar trebui sa schimbe Romania. Prestatia intelectualului respectiv ofera o imagine a serpariei care colcaie in invatamantul universitar romanesc, interesele care ii tin uniti in gasca lor, impostura si incompetenta si explica de asemenea solidaritatea dizgratioasa dintre ei demonstrata la strangerea semnaturilor de sustinere a candidaturii sale

Pt. ca intelectualul ... celalant este din orasul meu, ma simt dator sa vin cu unele lamuriri.
In primul rand, este o persoana extrem de timida si emotiva si de aici greselile in exprimare. Nu este un bun orator. Se descurca mai bine cu cifrele decat cu cuvintele.
Este o somitate in materie de ... inginerie. A transformat Univ. Stefan cel Mare intr-un renumit centru universitar.
A facut studiile la Institutul Politehnic Iasi si nu la o universitate de avarie ! :oops:
Si inca ceva pt. cei care vad paiul si nu vad barna ... a fost singura persoana publica care i-a atras atentia ambasadorului Rusiei ca tancurile rusesti au grave probleme la sistemul de franare ... ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Shrek » 29 Ian 2018, 23:03

paul scrie:.....
Si inca ceva pt. cei care vad paiul si nu vad barna ... a fost singura persoana publica care i-a atras atentia ambasadorului Rusiei ca tancurile rusesti au grave probleme la sistemul de franare ... ;)

Inainte sau după ce au intrat in Ucraina? O fi verificat prin sms la rar? !
Shrek

Mesajde ioanpuiu » 30 Ian 2018, 00:28

paul scrie:In primul rand, este o persoana extrem de timida si emotiva si de aici greselile in exprimare. Nu este un bun orator. Se descurca mai bine cu cifrele decat cu cuvintele.

Este, cum s-ar spune, un ministru cu circumstanţe atenuante.

Faptul că este din oraşul tău nu este o garanţie în nici un fel. Nici dacă ar fi fost din Bucureşti sau Cluj, acest argument geografic nu ar fi garantat nimic.
Cred că PSD-ul are oameni mai potriviţi pentru postul de ministru al educaţiei. Criteriile după care a fost ales Valentin Popa în detrimentul altuia, rămîn obscure.
Nu ştiu dacă eşti la curent cu poziţia lui Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucuresti:

"... am ajuns la concluzia că un act salubru de minimă decență publică este să mă retrag din toate funcțiile asociate cu funcționarea Ministerului Educației."
Spune că a rezistat cumva în "epoca" Liviu Pop ... "demnitarul cu cea mai înaltă funcție în sistemul de educație era un agramat lamentabil și un incult irecuperabil"

"Dar acum, lucrurile au luat o întorsătura grotescă!

Atunci când demnitatea publică ocupată cândva de Spiru Haret îi revine unui universitar care este și rector, iar acesta suferă dramatice episoade de luptă infantilă cu gramatica de bază a limbii române și ar trebui, mai degrabă, să "pună mâna" pe o carte elementară de sintaxă și de semantică a frazei, decât să gestioneze o reponsabilitate uriașă pentru copiii și viitorul acestei țări, ... ei bine! în astfel de circumstanțe, prezența mea în continuare în consilii ale ministerului ar dăuna mult propriei mele sănătăți sufletești."

https://www.facebook.com/Mircea.Dumitru ... 3035082537

Este în esenţă o problemă de standarde ;)
ioanpuiu

Mesajde Shrek » 30 Ian 2018, 22:16

Dupa ce si-a adunat toti.....catelusii dalmatieni,unu' mai patat ca altu', tanti Cruella de Vi (de)l (e), a mers la casa ceea mare cocotata in dealu' Cotroceni, unde a primit binecuvântarea.. Apoi ca o adevarata apărătoare a dreputurilor animalelor ( din parlament) si-a dus catelusii in padocul numit Victoria. Le-a dat fiecărui a cate un oscior sa roada si i-a amenintat ca daca misca vreunu' ii ia pielea. Sau i-o da inapoi? Ma rog ceva p-acolo. .' Om trei s-om vedea!
Dincolo de caterinca, guvern de azi, reprezintă exact valoarea societatii , după 29 de ani de ...involuție. Poate la alegerile urmatoare, tinerii isi vor aduce aminte ca de duminică orbului , chioru' a ajuns împărat.
Trebuie remarcat insa, manevra cel putin interesantă, de a aduce in primplanul politici romanesti, femeia ca lider. După încercarea extrem de dureroase cu Leana " academiciana ori Nuti ...cocoasa, ori încercarea presedintelui de a impune " instituția primei doamne", apare " Veorica din ....Videle ".
Va fi interesant de urmărit parcursul politic al doamnei si cred ca mai degrabă sa testează misogismul românesc in materie de politica, pentru a-i face partie unei alte doamne catre Cotroceni si anume Firea.
Anticipez ca lupta pentru Cotroceni se va da intre doua femei si anume Firea si Kovesi. Zac si io!
Shrek

Mesajde ioanpuiu » 30 Ian 2018, 22:59

Scria cineva, pe aici, că nu este normal să împărţim societatea în bugetari şi restul lumii.
Păi ... n-o împărţim noi că au făcut-o deja ei.
versus.PNG

http://incont.stirileprotv.ro/companii/ ... ca-cu.html
De data asta e oficial, nu este o opinie subiectivă sau partizană, e statistică ... şi ce poţi să-i faci statisticii ?
Poţi să închizi publicaţia, să nu mai scrie sau poţi să te prefaci că nici n-ai văzut, nici n-ai auzit, şi să ronţăi mai departe la covrigul tău cu susan în exces, covrig de bugetar.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 30 Ian 2018, 23:08

Salariile in companiile de stat!!!!! Companiile de stat!!! Companiile!!!!
Romarm, Romart, romgaz, etc. (ultimele doua sunt inventate de mine, orice potrivire cu realitatea e pur intamplatoare), adica companii care produc un bun palpabil. Bugetarii sunt functionarii de stat. Ei nu produc ceva palpabil ci ”doar” siguranta, securitate, educatie, sanatate, etc.
csaa

Mesajde feederman » 31 Ian 2018, 11:24

O stire legata de scaderea salariilor, la un post TV. Un cetatean, functionand in calitate de cercetator stiintific la muzeul din Satu Mare, se lamenta ca, deja salariul lui net, a scazut luna aceasta de la 5700 la 4500. Pentru a fi mai convingator a repetat 5700 lei net. Pare ireal ca astazi in Romania sa existe asemenea suparari. Nu pot sa nu ma gandesc la pensiile celor din jurul meu, la vecina care de ani de zile, la ora 5 pleaca din casa pentru a ajunge la tren, care lucreaza pentru salariul minim si nici nu indrazneste sa se gandeasca la pensionare. Cati dintre stupari se pot lauda cu venituri nete, nu de 70 000 anual net, ci de 10 000 anual net, dupa contabilizarea investitiilor, cheltuielilor curente si a taxelor? Pare-se ca bunul simt devine o pasare tot mai rara, inlocuita cu aroganta, constiinta superioritatii fiintei sale si dispret fata de semeni. Or poate nu mai sunt eu conectat la lumea reala.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Ioan Guist » 31 Ian 2018, 11:46

Pe radio Romania Actualitati, intr-o dimineata era un ...subiect.Ca cica sunt bani pentru demararea unei afaceri sau tehnologizare.Tinerii se intreaaba, sunt in dilema ce sa faca.Sa-si ia un servici sigur ca si bugetar sau sa se privatizeze cu bani ...moca ori sa intre la privat undeva.

Intrebarea mea este de ce un servici de bugetar e mai sigur decat un servici la privat ori o intreprindere individuala????
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ignatov andrei » 31 Ian 2018, 11:57

Ioan Guist scrie:Intrebarea mea este de ce un servici de bugetar e mai sigur decat un servici la privat ori o intreprindere individuala????

Poate ca e o "mostenire" din trecut !?! ;)

Dupa 1980, se spunea: mai bine la "salar de baza", decat "In acord global" !!! :P

Sa spunem ca cei ce sunt bugetari stiu si ei ca doua lucruri sunt sigure: moartea si taxele... i-am cam lauda...!!!
ignatov andrei

Mesajde ioanpuiu » 31 Ian 2018, 12:23

csaa scrie:Salariile in companiile de stat!!!!! Companiile de stat!!! Companiile!!!!

Pare că te-am exasperat, csaa.
În stilul tău "subtil" îmi transmiţi că sunt greu de cap, că oricît efort cheltuieşti cu mine, e risipă.
Dar cît de selectiv eşti !
Îţi alegi aproape întotdeauna partea mai moale şi muşti de unde poţi şi tu.

Despre salarii raportat la productivitate ... nimic.

" diferenţa de salariu, salariul mediu net, dublu în companiile de stat, faţă de companiile private româneşti, dar la productivitate stau cu 40% mai slab."

Ai văzut sau ai preferat să priveşti în altă parte, nu ştiu, acolo se face referire la salariul mediu net. Nu spune că muncitorul de rînd e foarte bine plătit, că nu este.
Se ajunge la salariile alea mari deoarece "productivii" din birouri le au foarte, foarte mari. În aceleaşi companii de stat, atît de cunoscute, unele dintre ele foste "găuri negre" la buget, iertate de datorii uriaşe de către acelaşi stat, ajunse azi noi zone imobiliare, unele.

Cîteva dintre ele produc cîte ceva, multe doar administrează ceva, dar toate produc covrigi cu susan în exces, nu pentru toţi angajaţii, numai pentru cei de lux.

... găseşti o listă cu mari companii de stat aici
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE