Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 23 Feb 2018, 11:40

tiih scrie:Stati fara grija, chiar daca vor veni zeci de mii de manifestanti din toata tara,ei nu reprezinta,milioanele de napastuiti din aceasta tara,rudele lor plecate in disperare pentru a supravietui prin strainatati,si carora le-a iesit pe nas dupa 28 de ani de guvernare(si datorita celora care au fost de "dreapta" si datorita celora care au fost de "stanga" la guvernarea acestei tari.).si de "neocomunistii"'aparuti peste noapte,si de neocapitalistii cu averi imense facute...tot peste noapte....
Ei nu reprezinta nici milioanele de oameni care nici macar nu au votat,scarbiti de atatea deziluzii....

Daca ar fi sa ne luam dupa diaspora, oameni cu mintea la ei care au avut curajul sa-si ia viata in propriile maini pe meleaguri straine, de multe ori chiar ostile am avea asa:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Diaspora

USR pe primul loc, cu un procent de 28% pentru Senat şi 23,72% pentru Camera Deputaţilor.
PNL a obţinut 26,21% la Senat şi 26,19% la Cameră,
PMP - 24,96% - Senat şi 27,33% - Cameră,
PSD - 10,03% - Senat, 10,56% - Cameră,
PRU - 3,52% - Senat şi 3,78% - Cameră,
ALDE - 3,01% la Senat şi 2,71% - Cameră,
UDMR - 2,43% la Senat şi 2,63% - Cameră.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/rezul ... 30817.html

Trageti dvs concluziile!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 23 Feb 2018, 11:43

Bambucha scrie:...de maine incolo poate sa insemne 10... 20... poate 30 de ani pana sa realizeze ceva (daca se va intampla asta) in timp ce masinariile de propaganda merg la foc continuu. Generatiile de sub 50 nu mai au rabdarea asta (viata trece repede) de a experimenta noi limite de umilinta ...........

Le sugeram să-şi imagineze binele imediat, acel "bine" care ar începe chiar de a doua zi, bine care va ajunge undeva dar nu la cetăţeni.
Dacă ai un ciobănesc la stînă şi fraternizezi cu lupii veniţi la furat, nu trebuie să omori bietul animal, nu trebuie nici măcar să-i scoţi dintii ... e suficient să îi iei dorinţa de a muşca.
Un molîu, un om de paie sau un complice la şefia DNA ar avea tocmai acest efect.

Răbdarea generaţiilor de peste 50 se confruntă şi cu lipsa de timp. Si ele vor să apuce o viaţă normală, în demnitate.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde feederman » 23 Feb 2018, 11:48

ioanpuiu scrie:
Bambucha scrie:Răbdarea generaţiilor de peste 50 se confruntă şi cu lipsa de timp. Si ele vor să apuce o viaţă normală, în demnitate.

Toata viata am dus-o foarte greu .Sunt obisnuit cu privatiunile. Vreau doar demnitate si respect pentru toti.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 23 Feb 2018, 11:52

ioanpuiu scrie:Un molîu, un om de paie sau un complice la şefia DNA ar avea tocmai acest efect.

Răbdarea generaţiilor de peste 50 se confruntă şi cu lipsa de timp. Si ele vor să apuce o viaţă normală, în demnitate.

Avem deci de a face cu o revolutie antinationala impotriva poporului roman! Chiar asa de blestemati sa fim ? :(
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 23 Feb 2018, 11:53

feederman scrie:Toata viata am dus-o foarte greu .Sunt obisnuit cu privatiunile. Vreau doar demnitate si respect pentru toti.

Feedermane, trebuie să recunosc că nu o duc greu, nu la asta m-am referit cînd am scris "viaţă normală"
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 23 Feb 2018, 11:56

Bambucha scrie: Chiar asa de blestemati sa fim ? :(

Sună rău Bambucha, sună a destin implacabil, blestemul căruia nu poţi să i te opui.
Eu nu cred în blesteme !
ioanpuiu

Mesajde tiih » 23 Feb 2018, 12:01

[b]Daca ar fi sa ne luam dupa diaspora, oameni cu mintea la ei care au avut curajul sa-si ia viata in propriile maini pe meleaguri straine, de multe ori chiar ostile am avea asa:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Diaspora

USR pe primul loc, cu un procent de 28% pentru Senat şi 23,72% pentru Camera Deputaţilor.
PNL a obţinut 26,21% la Senat şi 26,19% la Cameră,
PMP - 24,96% - Senat şi 27,33% - Cameră,
PSD - 10,03% - Senat, 10,56% - Cameră, [
/b] afiseaza dl Bambuchea
........................................................................................................................
Procentaje neconcludente daca tinem cont de [b]milioanele de romani plecati ....si care numai la vot nu le era gandul in timp ce dormeau prin ghetouri,cantau pe strazi sau culegeau capsuni....etc..etc...

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cum a votat diaspora
de 12 Dec 2016 • 09:05
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cum a votat diaspora 72
Foto: Agerpres

Majoritatea celor 106.038 de români din diaspora care au votat la alegerile parlamentare de duminică, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la închiderea procesului de vot, au optat pentru PNL şi USR, cele două formaţiuni având ambele un scor de peste 25 % fiecare, atât la Cameră, cât şi la Senat, notează News.ro.

Conform rezultatelor provizorii, PSD a primit între 10 şi 10,5 % din voturile diasporei pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

În Canada au votat 1200 de români, în timp ce în SUA şi-au exercitat dreptul de vot aproape 2000 de români.

Cei mai numeroşi votanţi au fost cei din Republica Moldova, peste 30.000.

Conform datelor BEC, în Republica Moldova au votat 30.005, în Italia - 14.337, Spania - 11.297, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - 9.231, Germania - 5.935, Franţa - 3.626, Belgia - 2.830, Ungaria - 1.992, Austria - 1.822, Portugalia - 270.

În ansamblu, votul în străinătate s-a desfăşurat pe durata a 35 de ore.

Mai multe pe news.ro

PRU - 3,52% - Senat şi 3,78% - Cameră,
ALDE - 3,01% la Senat şi 2,71% - Cameră,
UDMR - 2,43% la Senat şi 2,63% - Cameră.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/rezul ... 30817.html

Trageti dvs concluziile![/quote][/b]
tiih

Mesajde feederman » 23 Feb 2018, 12:25

ioanpuiu scrie:
feederman scrie:Toata viata am dus-o foarte greu .Sunt obisnuit cu privatiunile. Vreau doar demnitate si respect pentru toti.

Feedermane, trebuie să recunosc că nu o duc greu, nu la asta m-am referit cînd am scris "viaţă normală"

Referirea mea la privatiuni nu este pt d-voastra. Intuiesc perfect sensul paradigmei 'viata normala'. Explicatia mea este destinata celor ce pun furajul inaintea demnitatii si care-si conditioneaza patriotismul de burta. Demnitatea poate genera prosperitate materiala, dar umplerea matului, nu duce neaparat la demnitate.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 23 Feb 2018, 12:44

ioanpuiu scrie:

Sună rău Bambucha, sună a destin implacabil, blestemul căruia nu poţi să i te opui.
Eu nu cred în blesteme !

Sa rupem mâţa. Sa recunoastem ca 1 dec 1918 a fost un moment frumos al istoriei romanilor. Dar trebuie sa recunoastem si ca nu era posibil fara vointa SUA. Ce se intampla acum cu Uncle Sam? A mancat el peste la protap din balta Belina? De un timp si-a tras borul palariei pe ochi si se face ca nu vede. Sau nu vedem noi ca vede.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde ioanpuiu » 23 Feb 2018, 15:17

Raportul privind activitatea managerială a conducerii Direcției Naționale Anticorupție ... nu există.
El nu a apărut oficial nici la Preşedinţie, nici la CSM, nici la Ministerul Justiuţiei pe site.

A apărut doar Tudorel Toader care s-a zborşit la d-na Kovesi ieri seară din toate ecranele televizoarelor.
Guvernul ăsta de bîlbîiţi nu a fost în stare să-l finalizeze nici pe ăsta.
Da' ce-i asa greu fraţilor ... e autostradă :?:
ioanpuiu

Mesajde feederman » 23 Feb 2018, 18:01

in vinderea pe un pret de nimic a resurselor minerale din Marea Neagra...adica acolo unde au avut de castigat si STRAINII.....Ptr unii muma, pentru altii ciuma....
Dar fireste ca strainii sunt de vina.
DNA tocmai de asta se ocupa. Resursele din Marea neagra au fost cedate companiei Sterling, pe ninmic, exact de tov Tariceanu, cel care striga cel mai tare ca il jupoaie statul parallel. Petrom a fost vanduta de guvernul lui Nastase. Cu o saptamana in urma guvernul tov Dancila a incheiat pe sest un accord cu guv Ungariei pentru cedarea unor drepturi in domeniul gazelor. Din 28 de ani post decembrie ’89, 23 de ani Romania a fost administrata de FDSN si avortonii lui. Atunci cine are maxima responsabilitate pentru napastuire.
milioanele de napastuiti din aceasta tara
.
Fracturi de logica. Daca sunt napastuiti , ce asteapta? Cei din strada sunt putini si nu ii reprezinta, atunci inseamna ca totul este in regula si nu mai sunt napastuiti. Napastuitii sa faca bine sa nu mai stea cu palma intinsa si bratele incrucisate. Sa puna mana si sa faca ceva. De exemplu sa munceasca. Sunt atatea de facut. Si daca considera ca Iohanis si Kovesi i-au napastuit, si nu-i lasa sa munceasca, sa iasa in strada toti cei 3 milioane de napastuiti rosii sa strige jos Iohanis, jos Kovesi.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 23 Feb 2018, 18:41

ioanpuiu scrie:

Eu nu cred în blesteme !

Pe fondul unor frustrari, umilinte si leziuni ale demnitatii tot mai mari pana spre apogeu, poate chiar culminate cu iesirea Romaniei din Uniunea Europeana, ma tem ca articolul 1 din constitutia Romaniei va suferi upgrade-uri. Alunecam pe zi ce trece pe aceasta panta. Si atunci da, o vad ca pe un blestem din moment ce majoritatea celor care au mai ramas in aceasta tara sustin aceasta directie.
Si la asta ma refeream cu cateva pagini inainte, cand va fi nevoie de revolutie nu vor mai fi oameni sa o faca. Se prefigureaza un moment extrem de grav!
Eu personal inca mai sper ca nu ajungem acolo, ma tot uit cum se indreapta bolidul spre zid.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 23 Feb 2018, 21:47

KEEP CALM!
Nenea Iohanis isi stie drepturile si limitele. Vom vedea ce miscare va face.

Pana atunci nu vreti sa ne amintim un pic de dosarul Turceni - Rovinari? Stie careva in ce stadiu e?
csaa

Mesajde ioanpuiu » 23 Feb 2018, 22:17

Bambucha scrie:Si atunci da, o vad ca pe un blestem din moment ce majoritatea celor care au mai ramas in aceasta tara sustin aceasta directie.
Si la asta ma refeream cu cateva pagini inainte, cand va fi nevoie de revolutie nu vor mai fi oameni sa o faca.

Nu poţi şti dacă majoritatea susţine o direcţie sau alta pentru că majoritatea tace. Inclusiv aici pe forum.
Nu-mi pot imagina motivele care o fac să fie aşa tăcută şi pasivă, să stea într-o aşteptare bolnavă şi să privească pasivă cum altcineva hotărăşte pentru ea cum să îi fie prezentul, cum îi va fi viitorul, ei, copiilor şi nepoţilor acestei mulţimi tăcute.
Să intri în lupta reală e greu şi înţeleg asta dar deocamdată suntem într-o "luptă" a ideilor. Dă-o-n mă-sa! ...şi asta e greu ???

Referitor la revoluţie, eu nu mai cred în forma ei clasică, cea care a consacrat-o, aia în care mămăliga explodează.
Am avut una de curînd, am fost contemporani cu ea, puţini dintre noi au participat la ea şi cu toate astea suntem azi aici, în situţia în care, spuneţi voi, ar fi bună una nouă. Nu credeţi că e cam des ? :lol:
Eu cred că nu e nevoie să explodeze mămăliga, e suficient să ajungă să dea în clocot şi să rămînă aşa.

Vor fi întotdeauna oameni care să înfăptuiască o revoluţie cu sau fără ghilimele, oameni care să producă o schimbare majoră, oameni care nu se împacă cu orice. Îţi spun şi de ce.
Omul creşte de mic în cultul liberetăţii şi al binelui. Lumea copilului e una imaginară a basmelor şi poveştilor, populată cu zmei şi voinici, Ilene cosînzene şi vrăjitoare. În lumea în care creşte, binele învinge întotdeauna.
Eroii de mai tîrziu sunt pozivi. Pe direcţia asta se formează omul şi alea vor fi idealurile lui în viaţă.

Odată cu trecerea timpului, rînd pe rînd (cei al căror maţ e mai sensibil decît sufletul), îşi pierd idealurile şi se curvesc. Întotdeauna rămîn cîţiva nealteraţi.
Asta e unul din motivele pentru care tinerii sunt primii care iau atitudine şi ies la mişcări.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 23 Feb 2018, 22:21

csaa scrie:Pana atunci nu vreti sa ne amintim un pic de dosarul Turceni - Rovinari? Stie careva in ce stadiu e?

Nu mai spune! ... iar vrei să ne duci în pădure ? "Bate fierul cît e cald" , zice o vorbă.
Avem unul fierbinte ;)
ioanpuiu

Mesajde Shrek » 23 Feb 2018, 22:44

Acum 29 de ani, unii dintre noi , cărora acum le-au iinflorit ...ghioceii la tâmplă, s-a împuținat puterea si au inceput sa se " imprieteneasca" cu medicii si preoții, eram tineri.Tineri si neliniștiți. Poate a fost ceva organizat dar cea mai mare parte a participanților la revoluție au facut-o din convingere ca fac un lucru bun. Dar eu unul auzisem in familie, bunicii povestind cum după război, cand au venit comunistii, au iesit la iveală toate scursurile societătii, toți sarantocii si anagramatii care, fiind mai tari de gura si cu uncaracter josnic , s-au cățărat in vârful puterii. Si nu au mai putut fi dati jos de acolo 45 de ani. Timp in care copii lor au fost " scoliti" sa perpetueze clica de hoți. Ii vedeai tot timpul luând moca tot ce era mai bun in societate . De la joburi la case, concedii în strainatate si studii la instituții de renume.
Atunci, in decembrie ' 89, reprosam părinților ca au asteptat sa venim noi, " decreteii" sa dăm jos dictatură. Apoi ne-am vazut fiecare de treaba lui cu famile, copii, griji, scoli, joburi stresante si tot tacâmul. Acum, generatia # rezist face exact aceeasi pasi de atunci. Doar ca nu sunt violențe. Încă!
S-atunci ma întreb eu ( poate ca mine se intreaba o generație intreaga) : de sa lupt daca rezultatul va fi inlocuirea unor hoti cu alții? Poate aveti voi, # rezistentii , alte argumente si tare sunt dornic sa le ascult.
In rest, cu toții s-aveți un sfarsit de saptamana linistit!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE