Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura la distanta - Dan Margarit

Mesajde daffid mihailov » 28 Feb 2018, 21:47

teinegru64 scrie:De ce spulberi visele incepatorilor? Si dearr fi doar ei visatori ...ar fi bine. :)

Aa nu, chiar nu vreau sa spulber visele, ca apoi sa fiu eu omu negru? PE YouTube totul e posibil.
Ultima oară modificat de daffid mihailov pe 28 Feb 2018, 22:07, modificat de 2 ori în total.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Balian » 28 Feb 2018, 21:48

daffid mihailov scrie: La microscope o vezi, dar nu te ajuta sa numeri spori cu nimic.

Cum nu? Cred că nu-i inutil ca aplicarea unui tratament să bazeze pe date (analize).
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde daffid mihailov » 28 Feb 2018, 22:05

Balian scrie:
daffid mihailov scrie: La microscope o vezi, dar nu te ajuta sa numeri spori cu nimic.

Cum nu? Cred că nu-i inutil ca aplicarea unui tratament să bazeze pe date (analize).

SI CE tratament aplici dumneta dupa CE ai numarat sporii?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde mausica » 28 Feb 2018, 22:17

Sam scrie:
mausica scrie:la mine culesul din septembrie(care tine si pana in octombrie sfarsit) care toaca din albina . Am poze pe un lot de stupi care in august aratau intr-un fel iar in noiembrie erau ......altceva. De aici cred ca uzura culesului e mare !!!

Faptul ca aveti acest cules nu face sa aveti puiet considerabil mai mult in septembrie-octombrie? Aceast puiet trebuie sa fie albina de iernare, nu? Mai sus, unul din argumentele ca in Canada se intra cu mult mai multa albina la iernat era faptul ca se intra din cules in iarna in timp scurt, astfel ca si pe d-voastra ar trebui sa va ajute acest cules prelungit, asa-i?

Da,acel puiet intra in iarna. Dar problema e ca de multe ori nu apuca sa isi formeze corpul gras....plus ca vin dupa culesul la fs unde uzura e maxima si intra in amt cules...cel de iulisca, care e ca un cules de mana(nasol la iernare cu ea)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Balian » 28 Feb 2018, 22:19

Nu am scris ca să vă contrazic, :D dar cu microscop și experiență pot să învăț care este limita minimă a sporilor la care trebuie să iau măsuri împotriva infecției. Altfel pot eventual să dau aiurea Fumidil foarte scump și când nici nu este cazul.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde daffid mihailov » 01 Mar 2018, 00:34

Nici eu nu am intrebat provocativ. Mai ales CA discutia cu Jonny see refera la sezonul activ.
daffid mihailov

Mesajde ignatov andrei » 01 Mar 2018, 05:32

mausica scrie:Da,acel puiet intra in iarna. Dar problema e ca de multe ori nu apuca sa isi formeze corpul gras....plus ca vin dupa culesul la fs unde uzura e maxima si intra in amt cules...cel de iulisca, care e ca un cules de mana(nasol la iernare cu ea)

Inchide stupii, pentru ca albina, care are motiv sa zboare, nu vrea sa stea la troaca sa faca stratul de colesterol, ca ursii...

Doamne... apara si pazeste saraca albina de ilustrii apicultori!
Ultima oară modificat de ignatov andrei pe 01 Mar 2018, 05:41, modificat 1 dată în total.
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 01 Mar 2018, 05:40

daffid mihailov scrie:Pricope recunoaste ca e departe de Canada. Dar poate anul asta Mai adauga un cat. De la an la an.

Unde pune catul, intre el si Canada...?!? :shock:

daffid mihailov scrie:Apoi nu vreau sa fiu rautacios ca nu e frumos. CA si la Calmus cu lingura, da la salcam cu un cat maxim doua. Pai ??!! Ceva nu iese...

Poate are lingura de Cupru si e coclita!!! :lol:
ignatov andrei

Mesajde cristi_vidican » 01 Mar 2018, 09:05

Daca nu corespunzi trebuie sa pleci
Am uitat sa va spun ca nu sunt bk - just in case

Fişiere ataşate
IMG_4017.JPG
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde feederman » 01 Mar 2018, 10:25

Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde daffid mihailov » 01 Mar 2018, 13:00

ignatov andrei scrie:
Unde pune catul, intre el si Canada...?!? :shock: :lol:

Aici eram la rapita.2013-2014. Am cat intreg plus cat trei sferturi. Am si fara dupa cum see vede, dovada CA nu unesc si nu ajut. Dar ma intreb, daca iernam PE zece rame? Ce faceam?. Iar eu iernez si am albina abia pe 5-6 rame...si Inca ceva, cand pun catu al doilea trebuie sa fie negru de albina, nu am nevoie de corpuri goale, ca nu fac stationar. Si nu vreau sa caut mierea prin trei caturi. Sau sa ma impiedic de ele innpastoral.

download/file.php?id=31880&mode=view
daffid mihailov

Mesajde cristi_vidican » 01 Mar 2018, 13:37

daffid mihailov scrie:Aici eram la rapita.2013-2014.
download/file.php?id=31880&mode=view

Cât ai stat tolănit pe stupi, puteai rupe iarba din fața stupilor. :lol:
cristi_vidican

Mesajde Balian » 01 Mar 2018, 14:07

Ăla-i spatele stupului. Nu-i călcată iarba că stuparul nu-i foarte harnic. :shock:
Balian

Mesajde daffid mihailov » 01 Mar 2018, 14:08

Cristi, ce a patit familia din poza? Pare deranjata..

In Anu ala nu am dormit noaptea. Treceau niste dubiosi cu masini Fara numar....ma consolam CA sunt prea grei sa I bagel in duba. Asa CA iarba sa creasca, eu ma odihneam.

? :lol: haha nu see ia nimeni de manusile mele?
Ultima oară modificat de daffid mihailov pe 01 Mar 2018, 14:30, modificat 1 dată în total.
daffid mihailov

Mesajde cristi_vidican » 01 Mar 2018, 14:24

daffid mihailov scrie:Cristi, ce a patit familia din poza? Pare deranjata..

A fost prea slabă și scuturată în „iarbă”

daffid mihailov scrie: :lol: haha si nu see ia nimeni de manusile mele?

Mai nou și cei mari folosesc mănuși.
Treci și tu pe Bk și vei uita de ele. ;)

P.S. Cineva îmi scrie pe privat. Oare nu cumva Ignatov are Bk, de nu-i roiesc stupii :lol:
Ideea era dacă nu ne păcălește :lol:
cristi_vidican

Mesajde daffid mihailov » 01 Mar 2018, 16:23

Cristi, echipa cu care ma deplasez e PE bukfast. Crezi ca ce am eu mai e carpatina, sau a lor mai e bukfast? Pentru mine nu conteaza rasa. Pentru CA nu cred in rasa minue si nu am nici interese comerciale. Vremea, Baza melifera, tratamente, hraniri, interventii la timp, selectie si abianlanfinalmputem vorbi de rasa. Dar la feel, multi incepatori au nevoie de vise. Ce simpla ar fi apicultura daca are depinde de o rasa anume. Si sa faca ea totul. Si sa nu intepe.

Bravo, iminplace cum gandesti. Asa fac si eu cu matele lesinate.
daffid mihailov

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII