Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura la distanta - Dan Margarit

Mesajde ignatov andrei » 17 Mar 2018, 16:35

Closcutz scrie:Postul Sf apostoli Petru si Pavel este cu durata mai lunga sau mai scurta in functie de data caderii Sf Pasti. De regula atunci cand Invierea Domnului pica tarziu( in luna mai) postul Sf Apostoli este de minim o zi ;) Duminicile Rusaliilor nu sunt in ordine pt ca intre aceste duminici avem praznice imparatesti de ex Nasterea Domnului si sirul Duminicilor este intercalat cu duminicile dinainte si dupa praznic...( Dupa o veche traditie in care a doua zi dupa un praznic sunt serbate persoanele care participa la acea sarbatoare( De ex dupa duminica Rusaliilor avem Sfanta treime luni, dupa Boboteaza pe 6 ianuarie avem Sf Ion pe 7 ianuarie...
Eu nu am secrete fata de nimeni nici in apicultura... imi pare rau ca nu prea ma pricep cu redimensionarea pozelor ca as fi postat mai des din activitatea mea cu albinele ;) Altii sufera de secretomanie si poate si un pic de mandrie :?

Duminica: Pogorarea Sf. Duh;
Luni: Sf. Treime;
Marti: Sf. Petru si Pavel...
Cand e zi de post, parinte...?!?

Cine esti tu sa judeci...?!?

Cand slujeam mezonopticile, ceasurile si vecerniile la manastire, dumneata nici nu existai!

Lasa-te de apicultura, ca e mai bine, nu sta la intins mana in fata celor cu secretomanii si mandrii...!!!
ignatov andrei

Mesajde cristi_vidican » 17 Mar 2018, 18:06

ignatov andrei scrie:Lasa-te de apicultura,

Deși nu sunt în aceeași barcă religioasă cu Closcutz, trebuie să precizez ceva ...
Legat de preoți și bani.
La mine în sat a fost un preot care era flămând după bani. (așa mergea vorba)
Oamenii l-au îndepărtat.
Au adus alt preot, tânăr, care e ceva director la o multinațională.
Omul e exact invers.
Ajută pe toată lume, a renovat Biserica, a făcut multe dărnicii, ajutoare, tabere, inițiative etc.
Dintr-o dată lumea a devenit mai interesată de Biserică.

Dacă omul stătea tot timpul cu mâna întinsă la enoriași, era catalogat ca cel de dinainte.

Closcutz, dă-i înainte cu apicultura. Că dacă dacă ne punem binoclu, îl vedem deja pe Dan Mărgărit.
Anul trecut am reușit 1/4 din ce scoate el ... pe stup.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde paul » 17 Mar 2018, 18:48

ignatov andrei scrie:
Duminica: Pogorarea Sf. Duh;
Luni: Sf. Treime;
Marti: Sf. Petru si Pavel...
Cand e zi de post, parinte...?!?

Hai sa-l ajut eu pe ... Closcut, ( parinte nu pot sa-i spun pt. ca se amuza pe seama celor care-s atat de saraci incat mananca cirese cu mamaliga si nici popa nu pot sa-i spun pt. ca se supara) ! ;)
Zi de post este ... miercurea urmatoare, in saptamana de dupa Pogorare nu se posteste. Cat despre postul Sf. Apostoli (in situatia respectiva) cica este tinut ... sub iconomia Bisericii ( sic ) ! :lol: Si toate acestea ... dupa schimbarea calendarului iulian ( cica acuma-i zice ... calendar indreptat :lol: )la presiunea apuseana. Pana la schimbare, totul era in regula !
Scuze pt. off topic .
Ultima oară modificat de paul pe 17 Mar 2018, 18:54, modificat 1 dată în total.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Closcutz » 17 Mar 2018, 19:02

Eu nu ma laud cu inestimabilele mele cunostinte de apicultura, dar nu arat ce zace in ograda...ba le trimit si altora material biologic (contra cost) de care sa se declare public nemultumiti! Nu sunt lider spiritual... dumneata pozezi in guru apiculturii si cam atat. Pana la urma sa nu cumva sa ramai cu impresia ca m-ar interesa ce detii prin batatura, dar te bati cu caramida in piept de parca realizezi minim cate un butoi(de 220 litri) de la fiecare stup pe an... Atentie cu limbajul ca stiu nu esti la prima isprava de a o lua pe aratura!
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 17 Mar 2018, 19:14

Mâine e duminică și dacă mai citesc mult pe aici nu mai am curaj să merg la Biserică.
Și e ziua mea de lucru :lol:

Vă rog să punem punct.
Dacă doriți, puteți continua la locul special de bătăi.
Voi solicita o curățire, nu de alta, dar aici și la Fan club MER sunt două camere unde vreau să respir și eu aer curat împreună cu cei care sunt interesați de ce mai face nenea Dan și ce mai e cu MER-ul.
Duminică plăcută!
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 18 Mar 2018, 20:13

Eu am făcut raportare la unele mesaje care am considerat că nu-și au locul aici.
Din câte știu au fost mai multe mesaje de la mai multe persoane.
Văd că unele din cele raportate nu a fost șterse. Nu mai știu câte, că au fost multe :lol:
Fiecare moderator care moderează, ia decizia dacă să dea curs solicitării sau nu.

eu zic să mergem mai departe și dacă tot aveți ceva de împărțit, va luați la o parte în zona de bătaie și acolo vă spuneți ce aveți de împărțit.
cristi_vidican

Mesajde Stefan_D » 19 Mar 2018, 08:22

ignatov andrei scrie:
daffid mihailov scrie:Cine vrea sa faca apicultura gen Canada sa il intreb PE dl Jenica cum sta treaba, cu Carpatina selectionata in cativa Ani poti avea asa" rezultate"

https://m.youtube.com/watch?v=c5D10udCQQ8

Iara ceva imi da cu minus. De ce asa Putin puiet fata de Canada? Ce see intampla cu toata doldora de albina can se schimba generatia? Are cine sa ii ia locul? In Canada se vad ramele pline cu puiet... See para CA smecheria nu tine ....la romani. Cred CA Mai trebuie umblat la "selectie".

Nu la selectie, ci la conceptie!
Chiar si in Canada, nu toti au rezultatele lui Margarit!

Adevarat, ignatov andrei, subscriu.

Problema dezvoltarii familiilor de albine a fost lamurita de mult. Pentru cine vrea sa inteleaga, acest document este mai mult decat suficient. Pagina 9 este cat se poate de clara.

https://archive.org/stream/broodrearingcycl1349nola#page/n0/mode/2up
Stefan_D

Mesajde jonny_it » 19 Mar 2018, 15:15

ignatov andrei scrie:Cand slujeam mezonopticile, ceasurile si vecerniile la manastire, dumneata nici nu existai!

Apicultor, mare intelept, atoatestiutor si mai nou popa?! :lol:
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 19 Mar 2018, 15:23

Am ajuns odată la o discuție cu Dan Mărgărit despre religie. Chestii generale
Dumnealui e ortodox.
Și zicea că acolo unde e el, românii își găsesc mai greu preot pentru slujbă.

Dacă se va mai ivi ocazia, sau poate dl Dan citește pe aici, după ultimele discuții cel puțin doi dintre apicultori, s-ar califica :lol:
Nu e vorba despre Paul, că el nu e apicultor :lol:

Iertați-mă, dar nu m-am putut abține.
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 19 Mar 2018, 15:25

Și acum, ceva mai la subiect.
Îmi amintesc că odată, când s-a discutat despre regine și cum fac alți selecția, am pomenit că unul dintre criterii e cel al punților de ceară. (Asta zic specialiștii)
Cineva, care crește regine, a zis că n-a auzit de așa ceva.
Posibil (să nu fi auzit).

Mai jos, mesaj de la Dan Mărgărit.
Acesta este unul din stupii care poate fi luat in calcul ca si posibil breeder.
In toamna cand am luat gratia Haneman nu avea ceara intre intervale iar productia de 19 caturi il recomanda ca posibil breeder.
Mai sunt multe teste de trecut pana la a lua o decizie dar oricum una peste alta un stup ok.
Fişiere ataşate
IMG_4134.JPG
IMG_4133.JPG
cristi_vidican

Mesajde Balian » 19 Mar 2018, 15:50

Într-un filmuleț parcă amintește curățind ramele deasupra, că el nu prea suportă punțile de ceară
între corpuri. Acele familii nu le place să construiească nici foițele, sau lucrează numai ordonat?

Dacă le curăț harnic ramele deasupra, oare voi avea miere mai multă? :lol: :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 19 Mar 2018, 16:03

Balian scrie:Într-un filmuleț parcă amintește curățind ramele deasupra, că el nu prea suportă punțile de ceară
între corpuri. Acele familii nu le place să construiească nici foițele, sau lucrează numai ordonat?

Dacă le curăț harnic ramele deasupra, oare voi avea miere mai multă? :lol: :lol:

Am pus cu ceva luni în urmă niște fotografii de la Dan Mărgărit prin care ne arată cam ce muncesc ei iarna.
Ia ramă cu ramă și o curăță de ceară.
Treaba asta durează toată iarna.
Dacă sunt dispuși să cheltuie atât de mult cu așa ceva, e ceva.

Sunt finețuri, care-i fac pe ei să fie unde sunt.

cu toții am văzut stupi care nu leagă ramele cu ceară ca alții.
V-am arătat o fotografie cu gratia unui stup cu regină primită de la dumneavoastră. Impecabilă.

Când se lucrează industrial, îți ușurezi munca.

Și legat de Buckfast, Dan Mărgărit spunea că, faptul că e blândă, contează enorm pentru ei în ritmul la care lucrează.
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 19 Mar 2018, 16:50

cristi_vidican scrie:Și legat de Buckfast, Dan Mărgărit spunea că, faptul că e blândă, contează enorm pentru ei în ritmul la care lucrează.

Sunt si carpatine blande. Am carpatina la fel de blanda ca BK-ul. Am crescut din ea regine + imp. artificiala si au iesit la fel. La productie au fost peste medie, dar nu unde voiam eu.
Ideea este sa nu pierdem alte calitati doar pentru a avea albine blande. :)
(Am pus la momentul respectiv si un film pe youtube cu familia respectiva.)
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 19 Mar 2018, 17:19

jonny_it scrie:Sunt si carpatine blande. Am carpatina la fel de blanda ca BK-ul.

O fi, nu zic că nu.
Doar că la Bk e o excepție să mai împungă, pe când la carpatina de la noi, e o excepție să nu împungă.

Am un roi lângă mine unde stau.
Acum 2 săptămâni îmi era dor să mai deschid un stup, să văd câte ouă a pontat regina peste noapte - apucături vechi.
Ajung la stup. Acolo am toate ustensilele.
Dar, vorba lui Iohannis, ghinion, nu se mai aprindea bricheta.
Am luat masca, așa în caz de orice, dalta și am desfăcut.
Am făcut asta pt că era Bk. Altfel, plecam acasă resemnat.

Am avut ceva probleme cu vecinii care se plângeau de înțepături.
De la an la an am tot mai puține reclamații.

P.S. Mă scol din pat în fiecare dimineață cu speranța că voi vedea și eu un film de la tine cu o inseminare. Mi-ai distrus mulți ani tot așteptând. :lol:
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 19 Mar 2018, 17:45

cristi_vidican scrie:P.S. Mă scol din pat în fiecare dimineață cu speranța că voi vedea și eu un film de la tine cu o inseminare. Mi-ai distrus mulți ani tot așteptând. :lol:

Sunt 2 aici pe forum care au vazut pe viu, nu sunt eu vinovat ca Hidiselu de Sus este departe de Iasi :lol:

Filme am facute(doar la partea de crestere a trantorilor nu am filmat tot) voiam sa prezint toata treaba in engleza si sa o pun pe un DVD, apoi sa o vand; am renuntat pentru moment la idee din lipsa de timp; este mult mai rentabil sa vinzi regine imperecheate natural in zona controlata(una din vetrele de la munte);
Prefer sa fac 10 - 20 maxim 50 pentru mine si 1-2 prieteni. Cand o sa am ajutor poate o sa fac mai multe.
Anul acesta fac inseminari doar pentru a pastra KB033 -ul, atat, in special pentru ca nici Keld nu mai are linia in forma pe care o am eu.
Stupinele de productie sunt KB033 imperecheate cu trantori din 1, 2 poate 3 linii in functie de cum pot transporta la munte familiile.

Cand ma pregateam sa fac inseminari artificiale am crezut ca este foarte simplu, in special pentru ca vazusem cateva filme pe youtube. Cand am inceput sa le si fac mi-am dat seama ca multe amanunte nu le spune nimeni. Amanunte care conteaza :)
jonny_it

Mesajde Balian » 19 Mar 2018, 18:15

cristi_vidican scrie:Am pus cu ceva luni în urmă niște fotografii de la Dan Mărgărit prin care ne arată cam ce muncesc ei iarna.
.....
Sunt finețuri, care-i fac pe ei să fie unde sunt.
......
Când se lucrează industrial, îți ușurezi munca.
Și legat de Buckfast, Dan Mărgărit spunea că, faptul că e blândă, contează enorm pentru ei în ritmul la care lucrează.

Filmulețele lui domnul Mărgărit pe youtube este parfum cum spuneți d-voastră în videoteca apicolă românească.
Parfum în sensul eficienței în lucru. La mărirea eficienței contează orice, ce contribuie la ușurarea lucrului apicol, (și nu numai).
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII