florinapi scrie:Andrei,sant curios c-am cat de des roiau stupii in stupina in care ai lucrat tu in Franta,daca roiau,sau mai bine zis c-am in ce procent.
gabi bee scrie:domnu vicpo , a-ti aplicat-o cum da cartea sau cu ceva modificari ? din cele 2 variante expuse de andrei cea mai convenabila mi se pare prima , cea cu scuturarea albinelor pe FA , iar cu ramele cu puiet se pot intari alte familii sau roiuri . la varianta asta merge ca la cateva zile sa luam din familiile carora am dat ramele cu puiet [sau de la altele] cateva rame cu puiet de toate varstele si sa bagam in familia care a roit , sa se intareasca mai repede ?
peterneamt scrie:...
Roirea reprezinta inmultirea naturala a familiilor de albine, iar daca o familie a intrat in friguri noi nu trebuie sa stopam roirea ci sa o producem ,divizind familia si dupa imperecherea matcilor vom hotari ce e de facut cu roiurile obtinute.
ps. noi trebuie sa nu mergem contra naturii, ci sa o ajutam.
gabi bee scrie:... familia intra in friguri si face botci de roire . inrebarea ar fi , pot sa iar matca batrana cu 2-3 faguri cu puiet si 1-2 cu miere si sa fac cu ea un roi ...
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori